Ook in Thailand zal je het wel eens meegemaakt hebben: ergernissen tijdens je vakantie, omdat andere vakantiegangers zich niet kunnen gedragen.

Reisorganisatie World Ticket Center onderzocht bij 500 klanten de grootste irritaties. Daaruit bleek dat men zich vooral ergert aan ‘overlast van de buren’. Ruim 36% van de ondervraagden noemt dit zijn grootste ergernis tijdens de vakantie.

De lijst wordt verder aangevoerd door:

 • ligbedjes bij het zwembad die vroegtijdig ingepikt worden (17%);
 • te weinig variatie in het eten (12%);
 • harde bedden (10%);
 • vroeg uitchecken (8%);
 • mensen die teveel eten opscheppen (6%);
 • voordringen bij het lopend buffet (5%);
 • en overige irritaties (6%).

Voor de meeste vakantiegangers is nachtrust erg belangrijk, ook het hebben van een eigen plekje om even uit de drukte te ontsnappen wordt door velen als een prioriteit gezien.

Onder de overige ergernissen vallen ‘verkeerd afgestelde airco’s’, ‘slechte animatie’, ‘slecht weer’, ‘wachten op inchecken voor kamer’ en ‘dichtknallende deuren’.

Het is voor de Nederlandse reiziger van belang dat alles zo goed mogelijk georganiseerd is op het vakantieadres.

12 reacties op “Grootste ergernissen tijdens een vakantie”

 1. Lex K zegt op

  Mijn grootste ergernis is: toeristen die voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten, klagen over prijzen, op voorhand al bleren dat ze die prijs niet gaan betalen en dan gaan “afdingen” liefst zo luid en onbeschoft mogelijk, daarbij zichzelf compleet voor gek zetten, af dingen op vaste prijzen zoals menu’s in een restaurant of prijzen in een warenhuis.
  Mensen die op vakantie gaan en verwachten dat alles zoals in Europa is, zich niet een beetje verplaatsen in de Thaise cultuur en gewoontes.
  Half naakt een bar of een restaurant aan het strand binnengaan en daar ongegeneerd eten en drinken.
  Geen respect voor de locale bevolking, schreeuwen als men je niet begrijpt onder het motto van; hoe hoger het volume van mijn stem hoe hoger het begrip van de Thai van mijn taal.
  Mensen die al meerdere keren in Thailand geweest zijn en zich daardoor de status van Thailand kenner aanmeten.
  Geen geduld bij het uitstappen van vliegtuigen, bussen, ook niet bij het instappen trouwens( stel je voor dat je niet de beste plaats in de bus hebt, er is toch voor betaald nietwaar?)
  Door ruiten en roeien gaan om toch je zin te krijgen, ondanks dat het misschien niet kan, mag of gepast is, 1 keer vreselijke schreeuw partij mee mogen maken van een toerist tegen een monnik, om een zitplaats.
  Zo kan ik pagina’s vol typen, als het moet.
  O ja, ik vergeet bijna 1 van de belangrijkste, zichzelf opdringen aan een westerling die daar al een tijd woont en daar misschien helemaal geen behoefte aan heeft.

  Groet,

  Lex K

  • Ron Tersteeg zegt op

   ja mensen kunnen vreselijk onbeschoft zijn,vertel me wat. 2 jaar geleden zijn we geweest en in het vliegtuig zaten 2 Hollandse echtparen met hun kinderen die had ik voor mij zitten.
   ik zat met mijn vrouw deels in het Thais te praten (dat schijnt tegenwoordig niet meer te mogen) werd er een opmerking gemaakt door een van de kinderen wat praat jij raar,ik zei gelijk iets waar door de vader uit zijn slof schoot.
   Mijn reactie was of hij dat kind even onder controle wou houden want als ik Nederlands ga praten praat ik nog veel gekker.
   Wij zijn daar 2 weken en we lopen op een avond markt in Nakhon Pathom bij Wath prathom Chedi,met al die eet tentjes is het heel gezellig.Zie ik dat buste echtpaar lopen die hadden een laaiende ruzie met een meisje die de rekening op gemaakt had, want het was te duur ,wat ging vent die tekeer zeg ,en begon behoorlijk te vuilbekken tegen dat meisje. Ik schaamde mij op dat moment dat ik een Nederlander was,dat kind stond daar verbouwereerder ,met een uitstraling van wat moet ik nou.
   Ik liep naar het stalletje waar zij deels dicht bij stond,een oudere man en vrouw (Thai’s) daar zei ik tegen in het Thais wat die kerel zei geloof mij dat echtpaar spoog vuur,en in no time stond er politie bij om de boel te sussen maar die Nederlander werd flink aan gepakt door de politie (ik ga niet vertellen wat die kerel allemaal zei).
   Tot dat hij mij zag staan met mijn vrouw zoon en wat schoon familie hij kon wel door de grond zakken het enigste wat ik zei tegen hem zeker geen opvoeding gehad he en zorg is dat in je woordenboek het woord respect wordt uitgelegd.
   Het mooie van dit verhaal is dat die oudere man van het kraampje is een chauffeur in zo’n airco busje en brengt je overal heen ook voor dagjes uit,wij hebben nu als we ergens naar toe gaan een vaste chauffeur. Mooi toch?
   Hele vriendelijke mensen en dat meisje is hun kleindochter dat bedankte ons nog voor de hulp,je kunt in Thailand als staat te schelden bijv: in het Thais tegen een Thai flink wat ellende krijgen vergis je daar niet in.
   Zo zie je maar,behandel die mensen met respect en dat is niet altijd aanwezig hoe haalde die man het in zijn hoofd om die mensen zo te beledigen,maar hij heeft zijn portie zeker gehad.

 2. Dutch zegt op

  Ik ging nooit naar vakantiebestemmingen.Ik begrijp dat er altijd veel van die situaties voorkomen zoals aangegeven in die klachtenlijst.Dit wetende en ook eigenlijk wel accepterend,breng ik mezelf gewoon niet in de gelegenheid om me eventueel te ergeren.

  Ik kom nu al 5 opeenvolgende jaren bij Hilton Hua Hin.Ik combineer daarmee een kleine lokale vakantie met familiebezoek vanuit Nederland.
  Allereerst ben ik op een leeftijd gekomen dat ergernissen toch wel grotendeels aan me voorbij gaan doordat ik wat minzamer over alles ben gaan oordelen en tevens zelf zo veel mogelijk niet de gelegenheid opzoek, om er mee geconfronteerd te worden.

  Aan een ding ontkom ik echter niet:Het constateren hoe s’morgens vroeg, met tassen en handdoeken, de ligbedden rondom het zwembad in bezit genomen worden.
  Hilarisch gewoon om deze activiteiten te volgen.Wij zelf gaan in de namiddag rondom 1500/15.30 uur eens die richting in en er is dan voldoende plaats in de schaduw onder de palmbomen.Het is dus geen egernis,alleen lachwekkend.
  De andere negatieve punten zie ik bij ons verblijf eigenlijk niet.

 3. fransamsterdam zegt op

  Weg met dat negatieve. Hier een lijstje van mijn grootste geneugten op vakantie. Met een knipoog. 😉

  -Het veroorzaken van overlast voor de buren.
  -Een tilacje dat ’s ochtends ook een ligbedje bij het zwembad voor mij inpikt.
  -Elke keer weer wat anders eten.
  -Heerlijke bedden.
  -Pas in de middag de kamer verlaten die dan toch nog schoongemaakt wordt.
  -Lekker veel eten opscheppen.
  -Het lopend buffet de verkeerde kant op doen.
  -Overige geneugten.

  Dat is pas vakantie!

 4. HansNL zegt op

  De reden dat ik in Khon Kaen woon, is grotendeels toe te rekenen aan het volstrekt ontoeristische karakter van deze heel snel groeiende stad.

  Een stad, die volgens de kinderen bij de Thaise jeugd steeds meer “in” raakt.

  Kabaal makende toeristen, behoudens de enkele Chinese toeristen (jawel ook die kunnen knap irritant wezen) zijn er gelukkig niet.

  Verder is er alles te vinden wat er in Bangkok en Pattaya te vinden is…….maar dat is geen reclame of aansporing om deze kant op te komen…..

  Ik voel me heel senang in KK, en bij de schaarse bezoeken aan Bangkok (voor de ambassade) en Pattaya (vriendenbezoek) weet ik niet hoe snel ik weer terug moet.

  Maar. beste Lex, het lijkt me zo dat de Thais ook wel wat ongeduldig zijn bij het in- en uitstappen van het Openbaar Vervoer.
  En wat onbeschoftheid betreft, in het verkeer, in het omgaan met anderen, breek me de bek niet open.

 5. cor verhoef zegt op

  Ik erger me alleen aan mensen die zich ergeren aan de zaken die in de Top Tien van ergenissen staan.

 6. e.oldeman zegt op

  Dat er veel in het Russisch vermeld staat en niet eens in het Engels erbij staat

 7. Lex K zegt op

  Eigenlijk moet ik mijn reactie van 8 mei om 23.05 een beetje relativeren, op het moment dat ik in Thailand uit het vliegtuig stap huldig ik het principe ” erger u niet, verbaas u slechts”.
  De genoemde ergernissen die genoemd worden in het artikel heb ik geen last van, ligbedjes bij het zwembad? Thailand heeft de mooiste stranden van de wereld ( Ok er zullen best mooiere stranden zijn, maar daar gat het nu even niet over.
  Te weinig variatie in eten? ik kan daar weken eten zonder 1 keer hetzelfde te krijgen.
  Harde bedden? dat kan een legitieme ergernis zijn, maar is een kwestie van persoonlijke voorkeur en je kan het niet iedereen naar de zijn maken en vaak is er wel een oplossing te vinden.
  Vroeg uitchecken? wat is vroeg en je krijgt de dag van te voren de tijd door dat je moet uitchecken, ik heb nog nooit meegemaakt dat ik ergens voor 12.00 uur moest uitchecken.
  Mensen die te veel eten opscheppen en hun bord te vol scheppen? dan erger je je meer aan het gebrek aan fatsoen van je mede gasten.
  En overige irritaties? dit zou ik graag wat specifieker zien.
  Maar over het algemeen erger ik me niet aan dit soort zaken, daar is mijn tijd in Thailand me te kort en te lief voor.

  Groet,

  Lex k

 8. Bert, khun Nok zegt op

  Tja het is overal wel wat. Ik ergerde me vroeger meer aan gedrag van landgenoten en andere buitenlanders dan aan de Thais. Mensen die dronken zijn en dan beginnen te brullen als beesten, agressief gedrag en vooral gevrek aan respect voor Thaise vrouwen waar deze ook werken.
  In Belgie erger ik me aan zoveel dingen, andere storende gebeurtenissen dan ginds.
  Toch kan ik meestal evalueren dat het echt niet ZO belangrijk is.
  Groetjes,
  Bert.

 9. janin zegt op

  Heel dikwijls is het zo, thuis geen manieren, op een ander zeker geen manieren. En mensen die verwachten dat alles zal verlopen zoals ze willen, moeten gewoon thuisblijven. Als je je niet kan aanpassen blijf waar je bent, niemand heeft jou daar nodig. Veel toeristen laten hun “goede” manieren, als ze die al hebben, thuis.Voor hun centjes verwachten ze van iedereen een knieval, want de ‘royals’ (zo voelen ze hun) zijn daar. Er zijn ook beleefde en vriendelijke toeristen én dat weten de Thai ook én te respecteren.

  • BA zegt op

   Inderdaad, daar verbaasde ik me de eerste keer al over toen ik in Thailand kwam hoe de gemiddelde westerling zich gedraagd. Stennis maken, in je zwembroek door de stad zwalken, half gekleed met je haar nog door de war in de bar zitten etc. Hoewel dat voornamelijk Pattaya is daar zie je natuurlijk sowieso wat meer de extremen lijkt wel, ook bij de expats.

   Ik ben zelf al een jaar of 10 gewend om met Aziaten te werken, alleen niet Thai specifiek. Maar het meeste heeft in mijn ogen niet eens zo veel met de cultuur kennen te maken, maar gewoon met een stukje fatsoen. Dat soort dingen doe je in Nederland ook niet laat staan ergens anders denk ik dan.

   Wat ik dan nog grappig vind is dat ik wel eens aan de bar zit met de eigenaar van een bar in Jomtien, dan hebben we het er wel eens over. Ik zei wel eens tegen hem, de meeste farang moeten volgens de Thai echt een stel varkens zijn. Dan antwoord hij heel makkelijk dat klopt maar ze brengen wel business naar het gebied, en wij zijn zelf ook niet achterlijk we weten ook wel dat de gemiddelde toerist een heel jaar krom moet liggen voor een vakantie en verder ook niks te makken heeft. Tsja zo is het dan ook nog eens 🙂

 10. siamees zegt op

  Ik erger mij aan 2 dingen en dat is aan mensen die zich aan van alles en nog wat ergeren,en aan het feit als het buiten snikheet is wat het hier meestal wel is en ik ga ergens binnen waar alleen maar Thais zijn de airco zo hard staat dat ik onmiddelijk bevries.Ik ga dan ook maar alleen binnen als het echt moet,want anders blijf ik braafjes buiten staan.Zo hoef ik mij dan ook niet te ergeren want ik vind ergeren echt iets vies en iets heel slecht voor de geestelijke gezondheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website