Floating Markt Pattaya

5 september 2010

Niet alleen Bangkok heeft een drijvende markt maar Pattaya ook. Met een oppervlakte van 100.000 m² kan je er gemakkelijk een dag vertoeven.

De Floating markt Pattaya is ingedeeld in vier regio’s die de vier gebieden van Thailand vertegenwoordigen (Noorden, Noordoosten, Midden en Zuid). De markt bestaat, naast de gebruikelijke bootjes op het water, uit vele kraampjes, souvenirwinkels en enkele kunstgalerijen. Er is ook iedere middag een culturele show.

De drijvende markt heeft meer dan 114 winkels en bootjes, die authentieke Thaise gerechten en specialiteiten uit alle hoeken van het koninkrijk verkopen. Je kunt ook een bootje huren en zelf door de kanalen varen. Een wandeling langs de honderden houten huizen gebouwd in de verschillende stijlen van de vier regio’s is zeker de moeite waard.

De markt ligt op Sukhumvit Road, ongeveer twee kilometer voorbij Pattaya Underwater World, op weg naar Sattahip.
Om er naar toe te gaan kan je gebruik maken van de Pattaya Beach Bus (met airco) voor slechts 40 Baht per rit. Deze pendelbus vertrekt iedere twee uur, en stopt in Jomtien en Pattaya. Voor opstaplocaties en vertrektijden, kijk op de website van de Floating Markt:  www.pattayafloatingmarket.com

Openingstijden: 10:00 – 23:00
Locatie: 451/304 Moo 12, Sukhumvit Road Pattaya

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Floating Markt Pattaya”

 1. johnny zegt op

  Ik ben er nog nooit geweest. Volgend jaar moet ik in Pattaya zijn en wellicht een mooie kans om daar eens te gaan kijken. Ik verwacht dat het duurder is dan normaal en veel farangs.

 2. Thomas zegt op

  Hier ben ik vorige week tot 2 maal toe geweest om mijn laatste souvenirs in te slaan voor het thuisfront. Leuke sfeer, en weinig farang. Een enkele oudere man met een jongere “vriendin” (pattaya is en blijft pattaya), en voor de rest een hoop thaise schoolkinderen en gezinnen en toeristen uit andere aziatische landen. De prijzen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Mike’s Shopping Plaza, misschien dubbel zo goedkoop. Op de meeste items hangt een prijskaartje met een redelijke prijs dus onderhandelen is er in de meeste gevallen niet nodig, wat ikzelf wel prettig vind winkelen. De sfeer die er hangt is ook erg goed. Dus mocht je in de buurt zijn, aanrader!

 3. marianne zegt op

  entree gratis,dus geschikt voor alle auslanders.Verder is het een soort veredelde MADURODAM,mooi gemaakt maar voor de echte Patty man oer vervelend.

 4. ThailandNoob zegt op

  Vergeet de nieuwe Floating Market in Ayutthaya niet, zeer leuk en mooi aanngelegd met allerlei winkeltjes, echt een aanrader.

 5. aad zegt op

  heel leuk,als je daar ben moet je er even heen gaan gezelig en niet te duur
  dus kijkken daag groetjes aad

 6. ria zegt op

  wij komen net uit pattaya en wilden ook naar de floating market gaan ,ik had de vertrek tijden en opstap plaatsen van het internet. maar er was geen bus te zien en niemand kon mij verder helpen ,we konden wel een taxi krijgen voor 1000 baht maar dat hebben we maar niet gedaan groetjes ria

 7. aad zegt op

  bahtt taxi staan hier en daar kost niet zo veel ligt waar je woon maar 10 tot 100 baht
  gr aad


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website