Nederlandse website brengt toeristen en Aziaten bij elkaar

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
25 september 2013
Withlocals.com

Withlocals, een Nederlandse startup, is een marktplaats waar reizigers direct thuis-diners, tours en activiteiten kunnen boeken bij de lokale Aziatische bevolking. Op deze manier kunnen locals in Azië geld te verdienen met datgene waar zij goed in zijn.

De online marktplaats Withlocals brengt de nieuwste reistrend ‘uit eten bij lokale bevolking’ een stap verder. Via de website kunnen Aziatische ‘locals’ zonder tussenkomst van grote reisorganisaties online authentieke thuis-diners, activiteiten en tours aanbieden.

“Wat is er mooier dan in plaats van het bezoeken van de standaard toeristische plaatsen, het ‘leven als een echte local’ te ervaren. Denk hierbij aan het dineren bij een lokale Nepalese familie met uitzicht op de Himalaya, het volgen van een workshop Tuk Tuk rijden in Bangkok of je hand laten lezen op Bali door dezelfde medicijnman als Julia Roberts in de film ‘Eat Pray Love’”, zegt Willem Maas, medeoprichter van Withlocals. “Withlocals maakt dit alles mogelijk op een eenvoudige en transparante manier.”

Het doel van Withlocals is om de lokale bevolking geld te laten verdienen met dat waar zij goed in zijn en op deze manier culturen en mensen met elkaar te verbinden. Om dit te bereiken heeft Withlocals, opgericht door Willem Maas, Marijn Maas en Mark Mansveld, een eerste investering van € 400.000 ontvangen van Greenhouse Group.

10.000 nieuwe restaurants

Azië is de tweede grootste en snelst groeiende toeristenregio van de wereld. Volgens emarketer.com zullen in 2016 online boekingen in Azië naar verwachting bijna 200 procent groeien. Withlocals speelt hierop in door 10.000 nieuwe plaatselijke thuisrestaurants in de regio te creëren. Zowel locals als reizigers kunnen zich nu al voorinschrijven op Withlocals.com. Vanaf oktober is de bèta website live en kunnen toeristen boekingen plaatsen.

Marijn Maas licht toe dat het ‘Eat Withlocals’ concept is ontstaan op zijn huwelijksreis in Sri Lanka: “Nadat wij bij verschillende high-end restaurants hadden gegeten, kwamen we toevallig terecht bij een lokale Sri Lankeese familie thuis. Het was geweldig om de persoonlijke verhalen te horen, te ervaren hoe zij leven en niet te vergeten, te genieten van de meest geweldige maaltijd van onze huwelijksreis. Op dat moment dacht ik, ‘zou het niet fantastisch zijn als alle reizigers dit zouden kunnen meemaken?’ Wij staan volledig achter de principes van de ‘Sharing Economy’ en willen reizigers en de lokale bevolking in Azië de mogelijkheid geven om direct met elkaar in contact te komen.”

Meer informatie: www.withlocals.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website