Veel belangstelling voor Thailand op Vakantiebeurs 2013

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
15 januari 2013
Veel belangstelling voor Thailand

Locals vertelden met passie over de specialiteiten van hun land, regio of stad. Ook reizigers vertelden aan bezoekers wat er zo leuk is aan hun favoriete vakantiebestemming en gaven daarbij persoonlijke tips.

Vanuit de hele wereld reisden ruim 5.000 ervaringsdeskundigen naar de Vakantiebeurs in Jaarbeurs in Utrecht af, om het Nederlandse publiek warm te maken voor hun bestemming.

Interesse Azië

Opmerkelijk is dat de interesse van bezoekers vooral uitging naar verre bestemmingen en dan met name Azië. Daar komt bij dat ze niet van plan zijn om te besparen op hun vakantie. En ze kiezen nog bewuster en doelgerichter hun vakantiebestemming. Enkele trends die eruit springen qua vakantietype dit jaar: slapen bij de mensen thuis en meedoen met hun dagelijkse activiteiten (social travel) en met meerdere generaties vakantie vieren.

Meer dan 100.000 vakantiegangers bezochten de Vakantiebeurs. De interesse van bezoekers gaat het meeste uit naar verre bestemmingen, daarna volgen Europa en Nederland. Ze gaan het liefst naar Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland als het gaat om Europese vakanties. Buiten Europa gaat de meeste aandacht uit naar Azië en dan vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. Bezoekers denken gemiddeld in totaal dit jaar per persoon ruim 3400 euro aan vakanties te besteden. Belangrijkste reden voor een bezoek aan de beurs was gericht informatie verzamelen, zo blijkt uit de evaluatie van beursorganisatie.

Vakantiebeurs 2014

Van 14 tot en met 19 januari 2014, vindt de 44ste editie van de Vakantiebeurs plaats in Jaarbeurs Utrecht. Ruim een kwart van de exposanten heeft tijdens de beurs deelname bevestigd voor volgend jaar.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website