Zes wijnen, champagne & cognac

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
9 september 2012

370 elegant geklede filantropen en connaisseurs, 22 van Thailand’s topchefs afkomstig van 21 5-sterren hotels in Bangkok, Pattaya en Chiang Mai en Thai Airways International, verlokkende muziek van het Krungthep Light Orchestra en de blinde pianist Yuttana Srimoonchai, eregast prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Zie hier in een notendop het vierde Bangkok Chefs Charity Gala Dinner in de Royal Ballroom van het Mandarin Oriental Hotel.

Het crème de la crème van Thailand zat op 20 augustus aan een diner van negen gangen aan, besprenkeld met zes wijnen, champagne en cognac. Maar niemand hoefde zich schuldig te voelen, want het was voor een goed doel: de Border Patrol Police scholen en drie afgelegen scholen in Chiang Mai. Tien miljoen baht werd er opgehaald, waarvan 4 miljoen alleen al werd gedoneerd door echtgenote Daranee van Red Bull-eigenaar Chalerm Yoovidhya, wiens zoon Vorayuth (van de Ferrari) ook van de partij was.

De entree was al veelbelovend met artistieke canapés en hors d’oeuvres. Omdat ik het culinaire woordenboek niet bij de hand heb en een culinair analfabeet ben, geef ik de namen, zoals ze in de krant staan: Hokkaido scallop tartare met mascarpone mango sauce, cauliflower puree met Rougie smoked magret de canard, foie gras egg royal met tofu en shiitake mushrooms, spicy meringue met green mango en crispy lemongrass, leek en potato mousse in black truffle jelly en chilled duck liver in een rode Porto bonbon. Geserveerd met champagne van Louis Roederer.

De gerechten die tijdens het diner van 4 uur werden geserveerd, laat ik onvermeld. Ik beperk me tot de dranken. Bij de starter een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc, bij de eerste gang een Franse Domaine Blondelet 2007 uit het Loire dal, bij de tweede gang een Tavel Rose uit het Rhône dal, bij de derde gang een Nieuw-Zeelandse Pinot Gris, bij de vierde gang (dat viel tegen) geen wijn, bij de vijfde gang een Franse Gewurztraminer uit de Elzas, bij het hoofdgerecht een Chateau Fonroque 2006, St-Emilion Grand Gru (dat is een Bordeaux voor de niet-kenners), bij het desert een Muscat Late Harvest uit Hua Hin. En tot besluit gingen de petits fours vergezeld van een Franse Moyet Fins Bois cognac.

Eén ding is zeker: Vorayuth kon na afloop niet in zijn Ferrari stappen, want die staat bij de politie voor onderzoek.

(Bron: Bangkok Post, 7 september 2012)

7 reacties op “Zes wijnen, champagne & cognac”

 1. Gringo zegt op

  @Dick: in de derde zin van je verhaal staat een bijzonder storende fout. Je zit niet aan een diner, maar je zit aan…..aan een diner.

  Als je mij niet gelooft, kijk nog maar eens naar de sketch van Toon Hermans over High Society: http://www.youtube.com/watch?v=BW6RyILlcEc&feature=related
  Blijft eeuwig leuk!

  Dick: Ik ken de conference. Heel leuk. Ik schreef: zat op 20 augustus aan een diner van negen gangen aan. 2x aan. Je hebt er overheen gelezen.

 2. cor verhoef zegt op

  Vreemde bieren hebben ze daar in het Oriental. Wat de Red Bull ega en haar donatie betreft: wat een timing!!

 3. math zegt op

  Ben van Uw laatste zin niet overtuigd Dick. Hij zal toch nog wel minimaal een rode en een zwarte in de garage hebben…

 4. M.Mali zegt op

  En wat heeft dat etentje gekost?
  Was het ook voor ons als Farang te betalen?
  Zaten er alleen maar Thai aan aan het banket?

  • fransamsterdam zegt op

   De prijs was 10.000.- Baht (euro 250.-) per persoon. Dat ben je voor het aanzitten aan een dergelijk copieus diner inclusief wijn in Nederland – zonder toeslag voor het goede doel – ook kwijt. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten, zou ik zeggen.

   • stevie zegt op

    Toch raar dat die hi-so uit Bangkok zoveel geld willen geven aan wijnen die wij Belgen voor een prikje in supermarkten hier in BE kunnen kopen.

 5. Maarten zegt op

  Als het diner op 20 augustus plaatsvond, dan was dat nog voordat Boss een politie agent aanreed. De gift van 4 miljoen Baht had daar dus niets mee te maken.

  Ik heb altijd gemengde gevoelens bij dit soort liefdadigheidsdiners en gala’s. Goed dat er veel geld opgehaald wordt voor minder bedeelden, maar waarom moet dat altijd op zo’n pasterige manier? Zijn die mensen alleen bereid om geld te geven als ze er een status bevestigend diner voor terug krijgen? Blijkbaar wel.

  Dick: Scherp! Stomme fout van me om niet naar de datum te kijken. Dus misschien is hij wel met zijn Ferrari na afloop naar huis gereden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website