In dit artikel de tekst van een email die vandaag door de Nederlandse ambassade in Bangkok is verzonden. De redactie van Thailandblog heeft dit bericht onverkort geplaatst.

Dit e-mail bericht is bestemd voor Nederlanders die zich bij de ambassade hebben geregistreerd voor zowel lang- als kort verblijf.

Mocht u inmiddels Thailand hebben verlaten, ontvangen wij graag een bericht dat uw gegevens uit het bestand verwijderd kunnen worden. Indien een kennis dit bericht wel heeft gekregen en u niet om welke reden dan ook, ontvangt de ambassade graag bericht zodat het bestand kan worden geverifieerd.

Zware regenval in september en oktober heeft grote overlast bezorgd in noord, noord oost en centraal Thailand. Ook in Bangkok zijn bepaalde gebieden overstroomd.

Mocht u zich in een gebied bevinden waar dit het geval is, dan adviseren wij u de lokale media in de gaten te houden en het advies van de plaatselijke autoriteiten op te volgen.

Nederlanders die van plan zijn om naar deze gebieden te reizen, adviseren wij vooraf contact op te nemen met de reisorganisatie of het hotel om na te gaan wat de situatie ter plekke is. Ook is het verstandig van te voren na te gaan of nog gebruik gemaakt kan worden van bus- en treinverbindingen.

De komende 3 tot 4 dagen wordt zware regenval verwacht. De zwaarst getroffen gebieden op dit moment zijn Ayutthaya, Lopburi en Sukhothai. Reizen naar Ayutthaya is nauwelijks mogelijk.

Het komend weekend (15/16 oktober) en het laatste weekend van oktober wordt in de delta bij Bangkok verdere wateroverlast verwacht. Verwacht wordt dat de wateroverlast nog drie weken zal aanhouden. Voor specifieke informatie kunt u terecht op de volgende websites:

 • www.thaiflood.com
 • http://disaster.go.th/dpm/flood/floodEng.html
 • www.tmd.go.th/en

De Thaise overheid heeft de volgende informatielijnen beschikbaar gesteld:

 • Disaster Call Center: 1784
 • Thai Tourist Authoritiy: 1672
 • Highway police: 1193
 • Rural highway police: 1146
 • Provincial bus: 1490
 • Emergency Medical Institute: 1669

Nederlandse assistentie

De ambassade heeft vanwege de overstromingen Nederlandse kennis en expertise aangeboden. Samen met het Nederlandse kennisinstituut Deltaris zijn een twee projecten aangeboden: (1) beschikbaarstelling van een Nederlandse ingenieur voor 3 weken aan het emergengy center van de Thaise regering en (2) een studie voor een middel- en lange termijn aanpak van de overstromingsproblematiek. De Nederlandse deskundige heeft jarenlange ervaring in o.a. Bangladesh, Brazilië, Colombia, Hong Kong, Singapore en Thailand. Hij is inmiddels begonnen en zal de Thaise regering adviseren betreffende directe maatregelen om de waterstromen te beheersen en de schade waar mogelijk te beperken. Het tweede project is een studie voor een Masterplan gericht op een integrale aanpak van de waterproblematiek (zowel beheersen waterstormen, reservoirs als irrigatie. Door de betrokken instituten wordt een Memorandum of Understanding met de Thaise regering onderhandeld.

Nederlandse Ambassade: www.netherlandsembassy.in.th

Directe link naar het reisadvies voor Thailand: http://thailand.nlambassade.org/Landeninformatie/Thailand/Reisadvies_Thailand

3 reacties op “Wateroverlast in Thailand – bericht van de Nederlandse ambassade”

 1. erik zegt op

  momenteel giet het weer hier in BKK,na een zonnige dag gisteren dus we zullen wel zien hoe het zich verder ontwikkelt

 2. gerd sintebin zegt op

  Hey Erik,

  ik zal in Bangkok aankomen op 8/11/2011. Het hotel waar ik ga verblijven ligt aan het Democracy monument. Is dat een risicogebied?
  Denkt u dat de problemen tegen die datum zijn opgelost?

  Dank bij voorbaat voor een antwoordje
  Gerd

 3. Dave zegt op

  @Erik
  Het lag er maar net aan waar je vandaag zat in Bangkok. Hier buiten het centrum was het vandaag tot een uur of 3 heel zonnig en bloedheet. Daarna een aardige bui geweest, maar na een uur weer droog.
  De regen in Bangkok is het probleem niet en normaal voor de tijd van het jaar, het probleem is het water dat met de Chao Phraya rivier vanuit het noorden hierheen komt.

  @Gerd
  Ik zou me niet al teveel zorgen maken als je 8 november pas aankomt. Het weer blijft natuurlijk altijd onvoorspelbaar, maar over een paar weken zouden de problemen opgelost moeten zijn. Hier in Bangkok valt het nu nog best mee, aankomende dagen worden spannend en komt het meeste water met de Chao Phraya rivier hier in Bangkok aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website