Wat als?

22 augustus 2010

Door Khun Peter

Hij is al lange tijd ziek. Verblijft in een hospitaal in Bangkok. Heel af en toe verschijnt hij nog in de openbaarheid. Hij ziet er vermoeid en verzwakt uit.

De vraag is onvermijdelijk. Wat als? Niemand heeft het eeuwige leven, zelfs niet wanneer je het hem gunt. Wat is het protocol? Ik hoor verschillende geluiden. Een periode van twee maanden van rouw? Alle kroegen, beerbars en noem maar op twee maanden dicht? De definitieve doodsteek voor het toerisme?

En dan de volgende stap. De opvolging. Een machtsstrijd, tussen zoon en dochter? Het einde van de monarchie? Een greep naar de macht van een ex-premier? Ik weet het niet. Maar ik vrees de gevolgen.

De Thai zwijgen er over, willen het niet weten, of kunnen het zich niet voorstellen. Niet aan denken, gewoon ontkennen, dan bestaat het niet.

Het zal een beproeving zijn, de zoveelste waar Thailand mee te maken krijgt. Het zou weer een enorme tegenslag zijn voor een land dat het al moeilijk genoeg heeft. Het land waar wij van zijn gaan houden. Het land waar ik me thuis voel en waar ik zo graag naar toe ga.

Voor de Thai, voor Thailand, voor zijn familie en voor hem zelf,  hoop ik van harte dat hij spoedig hersteld en nog heel lang leeft.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Wat als?”

 1. ThailandGanger zegt op

  Een machtsstrijd tussen zoon en dochter zal niet plaatsvinden aangezien alleen mannen de troon kunnen en mogen bestijgen in Thailand.

  Dat hij maar weer heel snel beter wordt dat is het beste voor dit land.

  • Redactie zegt op

   Dat weet ik, maar er zijn geluiden dat daarvoor desnoods de wet zal worden aangepast.

   Er zijn veel zaken die we wel weten, maar niet mogen zeggen.

   Laten we het daar maar bij houden.

  • Berthy zegt op

   Er is nog een andere optie. De kleinzoon wordt het, de populaire dochter regentes tot zijn 18e.

 2. Redactie zegt op

  Even voor iedereen die wil reageren. Alles zaken omtrent dit onderwerp liggen gevoelig. Graag even rekening mee houden anders zal ik een reactie moeten verwijderen.

  Probeer je dus gepast uit te drukken.

 3. Jos zegt op

  Laten we hopen dat Hij nog heel lang leeft van mij mag Hij honderd worden ..

 4. Badbold zegt op

  De Thai weten wel wie ze bij voorkeur niet op de troon zien.

  De machtsstrijd t.a.v. de opvolging is al aan de gang.

  Heel lastig allemaal omdat je er niet over kunt/mag praten.

  Voor het land is het beter dat hij nog lang blijft leven.

 5. johnny zegt op

  Ik denk dat het een goede zaak is als zijn dochter de troon besteigd, immers ook wij kennen een monarchi met de dames aan top. Het zou een frisse wind doen waaien door de top in Thailand. Veel Thaien hebben deze mening, niemand praat, doch hoopt.

  Het zou wellicht een wijze stap kunnen zijn als het e.e.a op korte termijn in gang werd gezet.

  Long live the King


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website