Beste lezers,

Ik ga voor een tijdje naar Thailand en hebt zo een visum ondersteuningsbrief ingevuld met alle benodigde papieren en ook die 2000 baht. Wil het opsturen en hebt nog een extra envelop ingezet voor de retourzending terug naar Nederland.

Bij het postkantoor wordt gezegd dat je het op kan sturen, maar geen postzegels op de envelop van Nederland kan plakken, want in Bangkok gebruiken ze andere postzegels.

Kan iemand mij vertellen, wat voor postzegels ze hebben gebruikt op de retourenvelop? Dus opsturen vanuit Nederland met Nederlandse postzegels. En wat voor zegels moet er op de retour envelop?

Groet,

Ruud


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Visum ondersteuningsbrief en de retourenvelop”

 1. lung addie zegt op

  Dat klopt en het is ook logisch dat je geen Nederlandse postzegels op een omslag plakt om een zending vanuit Thailand naar Nederland te sturen. In Thailand gebruiken ze, ja hoe is het mogelijk en hoe durven ze, Thaise postzegels, net zoals ze in Nederland eigen postzegels gebruiken. Er bestaat wereldwijd wel iets als een ‘ International Reply Coupon, IRC”. Deze kan je aankopen in een postkantoor ( tenminste als ze er daar ooit al van gehoord hebben ) en vertegenwoordigt de waarde van een genormaliseerde internationale zending. De radio-zendamateurs maken daar veelvuldig gebruik van om bevestigingskaarten uit andere landen te beantwoorden of aan te vragen. Hier in Thailand kennen ze alleszins de IRC want ik maakte er reeds veelvuldig gebruik van, zelfs buiten Bangkok.

  Je kan natuurlijk ook wachten tot je in Thailand bent om deze ondersteuningsbrief bij de ambassade aan te vragen. Je zal achteraf toch naar de immigratie moeten om uw Non Imm O visum om te zetten in iets anders en dan pas heb je die ondersteuningsbrief nodig. Indien je over de nodige documenten, ter staving, beschikt krijg je die ondersteuningsbrief op uw adres in Thailand toegestuurd en kan je gewoon Thaise postzegels gebruiken op de aan jezelf geadresseerde envelop.

 2. Hans zegt op

  Hans zegt.
  Waarschijnlijk klopt dat wel.
  Want in Thailand moet er bij het versturen van een brief ook een Thaise postzegel op, met stempel van een Thaise EMS.
  Waarom wacht je niet tot dat je hier bent ?.
  Vorige week op 2-10-2017 van uit Changmai op gestuurd per EMS, geen postzegel wel een stempel, ( en EMS stikker).
  Op 5-10-2017 terug ontvangen van de Ambasade.(met postzegel en EMS stikker)
  Kosten Ambasade 1980 bath , verzendkosten 37 Thb.totaal
  Zo snel ging het.
  Hans

 3. Rudolf zegt op

  Ik begrijp niet als U nu nog in Nederland veblihft waarom U een visumondersteuningsbrief nodig zou hebben. Die kunt u alleen aanvragen bij de Nedelandse ambassade in Thailand indien u bv een extensie op een visum aan wilt vragen bij de Thaise immigratiedienst, maar U zult Thailand binnen moeten komen met ern geldig visum of excemption. Een visum vraagt u aan bij de Thaise ambassade in Nedetland

 4. Hans zegt op

  Hans zegt.
  Als je in Changmai woont ben ik bereid,het voor jou op te sturen,mits je alles naar mij opstuurd.
  Indien je het niet vertrouwd wil ik het geld eventueel voorschieten
  Ben van 20-10-2017 tot 03 11- 2017 niet in Changmai, maar in Bangkok i.v.m mijn kleinkinderen hier komen.
  Hans

 5. ron zegt op

  Een wat wereldvreemde vraag. Natuurlijk moet op de retour envlope er Thaise zegels op staan. Dus dat moeten ze ginder regelen.

 6. Dirk zegt op

  Beste Ruud,
  Ik zie dat je een visum ondersteuningsbrief hebt ingevuld, kun je mij hier een kopie van mailen.
  Ik moet nl. ook zo’n brief maken voor mijn visum aanvraag dan weet ik zeker dat ik een goede brief heb.
  Het betreft een non-immigrant visum voor 90 dagen.
  Alvast bedankt.
  Groeten, Dirk

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Een visumondersteuningsbrief, zoals het nu noemt op de Nederlandse Ambassade, is eigenlijk een bewijs van inkomen. Op de Belgische Ambassade gebruikt men een Affidavit m.a.w. een verklaring op eer.

   Deze visumondersteuningsbrief is enkel van toepassing als je in Thailand een jaarverlenging wil aanvragen van een reeds eerder bekomen verblijfsperiode.
   Die visumondersteuningsbrief is dan noodzakelijk indien je de financiële eisen van een jaarverlenging wil bewijzen met een inkomen.
   Gezien je al een verblijfsperiode van 90 dagen (met Non-immigrant “O” visum”) bekomt bij binnenkomst in Thailand, is er meer dan voldoende tijd om die visumondersteuningsbrief aan te vragen eens je in Thailand bent.

   Wat betreft de aanvraag van je Non-immigrant “O” visum.
   Om je visum aan te vragen op een Thaise Ambassade of Consulaat is deze visumondersteuningsbrief van de Nederlandse Ambassade in Thailand niet nodig.

   Zie website Consulaat Amsterdam voor de details voor het aanvragen van een Non-immigrant “O” visum.
   http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visum-aanvragen

   * Financieel overzicht
   Dit overzicht moet aantonen dat U over voldoende middelen beschikt om geen financiele problemen te krijgen gedurende uw verblijf in Thailand.
   Aanvaard:
   – bankafschriften van de laatste 2 maanden met uw naam, huidig positief saldo , alle bij- en afschrijvingen en inkomen
   Niet aanvaard:
   – jaaropgave
   – alleen bij- en afschrijving
   – bankafschrift zonder naam
   – bankafschrift zonder huidig positief saldo
   – bank afschrift met zwarte strepen

 7. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Ruud,

  Deze visumondersteuningsbrief is enkel van toepassing als je in Thailand een jaarverlenging wil aanvragen van een reeds eerder bekomen verblijfsperiode, en indien je de financiële eisen van deze jaarverlenging volledig of gedeeltelijk wil bewijzen met een inkomen.
  Bewijs je de financiële eisen van een jaarverlenging met enkel een bankrekening dan is deze brief helemaal niet nodig.
  Je hebt voldoende tijd om deze visumondersteuningsbrief aan te vragen in Thailand gezien je bij binnenkomst al een verblijfsperiode van 90 dagen zal bekomen (Non-immigrant “O”).

  Zie ook mijn reactie aan Dirk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website