Thailand anno 2013

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , , ,
9 mei 2016

Elk jaar trekken wij getrouw op reis naar Thailand. Deels maken wij een toeristische rondrit, deels bezoeken wij er de familie van mijn vrouw. Dit jaar was het de eerste keer dat mijn twee oudste zoontjes uit mijn eerste huwelijk (beiden 11 jaar) ons van hun mama mochten vergezellen. Zij waren nog nooit met ons buiten Europa op verlof geweest en hun verwachtingen waren dan ook hoog gespannen…

Bangkok

Na een lange vlucht via Mumbai kwamen we een slordige 14 uur later in het zonnige Bangkok aan. We hadden het ons deze keer gemakkelijk gemaakt en op voorhand een hotelletje (met dakzwembad!) geboekt op Rambuttri Road, de rustigere omgeving van het backpackerskwartier.

De eerste dagen hielden wij er ons bezig met het maken van boottochtjes op de Chao Praya rivier, het inademen van diverse uitlaatgassen gezeten in een rondsnorrende tuk tuk (kids simply love it !), het bezoeken en voornamelijk beklimmen van de Wat Arun alsook de Golden Mount, en het rondslenteren op de verschillende lokale marktjes die de stad rijk is.

Chiang Mai

Hierna wacht ons de lange, doch gesmaakte rit met de nachttrein naar Chiang Mai.

Het toeval wil dat exact deze Nakhon Ping-trein enkele weken later de voorpagina van de Bangkok Post haalt, wegens een ontsporing op weg naar het noorden… met als resultaat 31 gewonden. Blijkbaar was het toen reeds de zevende maal dat er op de voorbije 4 maanden een treintje ontspoorde op dit traject, maar dit geheel ter zijde.

Chiang Mai leent zich uitstekend om met de huurwagen te verkennen. Als je er tenminste enkele grijze haren voor over hebt om eerst aan het hectische stadsverkeer te wennen… Die brommertjes komen van overal om je heen gesneld en weten je als bij wonder juist op het laatste nippertje te ontwijken. De mooie, bergrijke omgeving net buiten het stadscentrum maakt echter veel goed!

Chiang Mai

We bezoeken er onder andere een parasol fabriekje te Sankampeang, de kunstmarkt te Hang Dong / Baan Tawai, trekken eventjes verder langs de honderden haarspeldbochten tot in Pai, waar we overnachten in een leuke geusthouse aan de rivier. Tevens vereren we het Maetamann Elephant Camp met een bezoekje. Kinderen ritjes laten maken op de rug van een olifant en ze laten kijken naar een olifantenshow… we lijken wel aan georganiseerd bustoerisme te doen… maar inderdaad, onze drie ventjes genieten er met volle teugen van!

Ietsje verder heeft een gloednieuw bergstammendorpje de deuren geopend. Ideaal voor mensen die te weinig tijd hebben om verschillende authentieke bergstammen te bezoeken; in dit nieuwe settlement net buiten Mae Taeng heeft men van elke bestaande bergstam wel enkele exemplaren rondlopen, allen getooid in hun kleurrijke klederdracht en iedereen gewillig poserend voor de lens van de amateurfotograaf ! Een aanrader, net zoals het verplichte bezoek aan de Doi Suthep tempel tijdens de late namiddag (when the crowds are gone)!

Na diverse tempel- en nachtmarkt bezoeken in Chiang Mai sporen we terug naar Bangkok, alwaar we met een andere huurwagen een slordige 650 kilometer dienen te overbruggen richting Udon Thani, waar de ouderlijke woning en familie op ons wachten.

Udon Thani

Op de dagelijkse markt van Udon Thani vormt mijn blanke tweeling een heuse attractie op zich. Menig Thaise medemens wil hun persé met de hand aanraken. De kinderen weten zich in het begin met hun houding geen raad, maar al spoedig slaat hun onzekerheid over in een stralende glimlach. Of hoe kleine dagdagelijkse bezigheden een enorme indruk kunnen nalaten achteraf…

Van hieruit maken we tevens enkele familiale uitstapjes. Een dagje naar Nong Khai, met bezoek aan het Sala Kaew Ku sculpture park. Een ander dagje naar de beroemde Wat Phra That Phanom, waar we voor weinig geld verblijven in een klein hotelletje naast de Mekong, met zicht op Laos.

Het landelijke karakter, het mooie landschap onderweg en de vele rijstvelden op de achtergrond vormen terug een groot contrast met het hectische leven binnen de grootstad en kunnen ook de kinderen bekoren.

Ayutthaya

Als slot van onze reis brengen we nog een blitsbezoek aan Ayutthaya, waar de kinderen het heerlijk vinden om in de diverse tempelruïnes rond te hangen, en spenderen de laatste dagen aan de kust in Pattaya, genietend van zon, zand en zee.

Wij hadden terug een heerlijk verblijf in het land van de glimlach… Met dit korte verslagje kunnen wij alleen maar gezinnen met jongere kinderen aanmoedigen er heen te trekken. Laat het de eventuele twijfels weg nemen : Thailand is een perfecte reisbestemming met kindjes!

Tot volgend jaar dan maar!

Ingezonden door Henk 

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand anno 2013”

 1. Gringo zegt op

  Een mooi verslag, Henk, van een gevarieerde vakantie met kinderen in Thailand. Ik vind het altijd een prima idee om de vakantie met een paar dagen aan zee af te ronden. Immers, zeker voor kinderen komen er zoveel nieuwe indrukken op je af, dat het goed dat alles even rustig in een ontspannende omgeving te laten bezinken.

  Ik vind Pattaya een zeer goede keus voor gezinnen met kinderen, maar er zijn mensen, die vinden, dat Pattaya alleen bezocht wordt door “vieze oude mannetjes”.

  Ik ben wel benieuwd hoe jij en vooral de kinderen Pattaya ervaren hebben

  • Henk Allebosch zegt op

   Beste Gringo,
   Voor onszelf, incluis ons jongste zoontje (nu 4 jaartjes oud) kent Pattaya al lang geen geheimen meer… Met kinderen ga je nu eenmaal niet in de nachtbars rondhangen en als je er langsloopt kan je aan kids van 11 jaar alvast een en ander uitleggen…. Zij waren vooral geboeid door de mooie stranden (juist een beetje jammer dat momenteel de boulevard hersteld wordt, maar dat vormt volgend jaar zeker een meerwaarde voor Pattaya ). Geef toe, lekker middagmalen in een strandstoel met onmiddellijk zicht op zee, kan je nu eenmaal niet echt in België… Boottochten maken naar Koh Larn is ook al een ervaring op zich, en snorkelen van op het strand aldaar vonden ze alvast fantastisch. Rondwandelen in Walking Street met kinderen is hilarisch… Zij vonden het heel amusant, zeker als er regelmatig een mooie jongedame (die voorheen een man was) met hun op de foto wil… En eens gaan eten in de visrestaurants s avonds, met de vele lampjes en zicht op zee alweer, is alvast een aanrader voor jongere kinderen… Of tenminste, dat vonden zij dan toch ! En voorts behoort een uitstapje naar de zwembaden van Pattaya Park ook tot hun favorieten… Genoeg te doen en te zien om het leuk te houden… En van die oudere, vieze mannetjes hebben wij alvast nooit last gehad 😉

 2. Eddy & Suphawadee zegt op

  Hallo Henk….hoe is de vlucht over Mumbai verlopen ? is dat een aanrader of niet…groetjes

  • Henk Allebosch zegt op

   Beste Eddy,
   Op de vlucht zelf, met Jet Airways, valt niks aan te merken. Op de luchthaven van Mumbai verlopen de verschillende security checks echter zeer traag… Wij vlogen meestal met Etihad via Abu Dhabi… Dat is iets minder lang vliegen (12-tal uurtjes ipv 14u via Mumbai) en de procedures op de luchthaven aldaar zijn zeer goed georganiseerd en verlopen dan ook veel sneller… Mumbai zou ik dan ook niet echt aanraden, maar alles hangt natuurlijk een beetje af van de prijs van het vliegtuigticket.

 3. Paul Franssen zegt op

  Zeer goed artikel, geeft m.i. zeer goed Thailand weer, de ongedwongen sfeer, duizend smiles, Chang de olifant… daarom hebben mijn echtgenote en ik gisteren een rechtstreekse vlucht BRU-BKK geboekt, vooral om de gastronomische geneugten, en de veelal aangename sfeer in Thailand nog eens op te snuiven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website