(M Outdoors / Shutterstock.com)

Door zowel de droogte als de overstromingen in Noordoost-Thailand zal naar verwachting het aantal rijst paddie, in het oogstjaar 2019-2020, 488.000 ton lager zijn. In de provincie Surin zorgde een ziekte voor minder opbrengst.

Volgens het laatste rapport van de 20 provinciale kantoren in het noordoosten, wordt de paddieproductie uit het seizoen 2019-2020 geschat op 12,7 miljoen ton (dat was 13,2 miljoen ton in het voorgaande seizoen).

Mede door de lagere productie daalde de rijstexport in de eerste negen maanden met 28% op jaarbasis tot 5,93 miljoen ton.

Vanwege de sterke baht zullen de Thaise rijst-exportinkomsten naar schatting 30-40 miljard baht lager zijn. Thailand exporteert gemiddeld 10 miljoen ton per jaar, waarbij witte rijst de helft van de hoeveelheid uitmaakt.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Rijstoogst in Thailand zal dit jaar tegenvallen door droogte en overstromingen”

 1. Koos zegt op

  Onze rijstoogst is ook slechter dan andere jaren door de droogte.
  Normale rijst groot gedeelte dood en kleefrijst ongeveer 30% lagere opbrengst.
  Grootste probleem was dat de echte regen al stopte half september in udon thani.

 2. De Inquisiteur zegt op

  Wij hebben geluk blijkbaar.
  Kunnen bewateren via een riviertje vlakbij.

 3. dick41 zegt op

  Vreemd want 60 km voorbij Roiet staat de rijst er deze week beter bij dan afgelopen jaren, manshoog en volle aren. Overigens komt daar ook de beste hom mali vandaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website