Rigoreus plan gaat niet door

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
31 oktober 2011

Het rigoreuze plan van een aantal ingenieurs uit de particuliere sector om vijf wegen in het oosten van Bangkok over een lengte van 5 tot 6 meter uit te graven, is door de regering van tafel geveegd.

Het voorstel was gedaan om de afvoer van water te versnellen omdat die wegen de waterstroom zouden blokkeren. Maar volgens minister Sukampol Suwannathat is daarvan geen sprake.

Ook het voorstel van de gemeente Bangkok om iets soortgelijks te doen bij de Bangkok-Chon Buri en Bang Na-Trat snelweg kreeg niet de handen op elkaar van de regering. In plaats daarvan zullen kanalen in het oosten van Bangkok worden uitgebaggerd om hetzelfde effect te bereiken. Huizen die in de weg staan, worden verwijderd.

Op een andere plaats ging het mes daarentegen wel in een weg. Tussen khlong 9 en khlong 10 is in de Liap Khlong Rangsit weg (Pathum Thani) een doorgang gegraven om de waterstroom ter plaatse te ontlasten. Het lukte premier Yingluck zowaar de bewoners van Khlong 9 te overtuigen van de noodzaak, alhoewel hun wijk daardoor enigszins zal overstromen. Ze bedankte de bewoners voor hun medewerking, die zal helpen om de druk op stuwen en dijken in het noorden van Bangkok te verminderen.

www.dickvanderlugt.nl

3 reacties op “Rigoreus plan gaat niet door”

 1. nok zegt op

  over een lengte van 5 tot 6 meter uit te graven..Moet dat niet diepte zijn ipv lengte?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   nee, het is die lengte in de lengte.

  • dick van der lugt zegt op

   Ik had het duidelijker moeten formuleren: dwars door de weg wordt een geul gegraven van 5 tot 6 meter breedte. Maar het feest gaat niet door. De politici denken het beter te weten dan de ingenieurs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website