Bij Phuket zijn reddingswerkers bezig de de gezonken toeristenboot bij Phuket te bergen. Donderdag zonk de boot, die ondanks slecht weer toch was uitgevaren. Het dodental van het ongeluk is opgelopen naar 42, er worden nog 15 mensen vermist. Alle doden en vermisten zijn Chinese toeristen.

De Phoenix sloeg om op de Andamanse Zee tijdens een storm, aan boord waren 93 Chinese toeristen en 15 Thaise bemanningsleden. De kapitein is inmiddels aangeklaagd vanwege nalatigheid.

Familieleden en vrienden van de Chinese slachtoffers zijn in Phuket aangekomen om hun geliefden te identificeren. De Chinese president Xi Jinping heeft de Thaise autoriteiten gevraagd er alles aan te doen om alle slachtoffers te vinden. De Chinezen hebben reddingsteams met duikers naar Thailand gestuurd om te helpen.

Aan de reddingsoperatie op zee doen drie helikopters, acht schepen en honderden hulpverleners mee. Het gebied waar gezocht wordt ligt tussen Koh Yao en Koh Phi Phi in de Andaman Zee,

De Thaise regering zou alle medische kosten van de slachtoffers vergoeden. Familie van de overledenen krijgen volgens Cheinse media ongeveer 36.000 euro schadevergoeding.

Premier Prayut Chan-o-cha zal maandag naar Phuket afreizen om de zoekactie te volgen voordat hij naar de Tham Luang-grot in Chiang Rai vliegt.

Toeristen uit China zijn erg belangrijk voor Thailand, vorig jaar kwamen er 9,8 miljoen Chinezen naar het land.

Bron: Bangkok Post en NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website