Vier overheidsfunctionarissen in de provincie Loei worden verdacht van het aannemen van steekpenningen en vrouwenhandel. Ze zouden ervoor verantwoordelijk zijn dat vrouwen uit Laos, van wie enkelen minderjarig, de prostitutie werden ingelokt.

Het gaat om twee functionarissen van Immigration en twee politieagenten. Uit onderzoek is gebleken dat er verdacht geld op hun bankrekening is gestort.

De meisjes werkten in een karaokebar waarin in februari een inval is gedaan. Daarbij werden de eigenaar en een ober aangehouden. De meisjes waren in het bezit van een tijdelijke werkvergunning, waarop stond dat ze als serveerster werkte. Naar de vier functionarissen wordt een disciplinair onderzoek gestart. Als ze schuldig worden bevonden zullen ze ook strafrechtelijk worden vervolgd.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Vier overheidsfunctionarissen in Loei verdacht van corruptie en vrouwenhandel”

  1. Lung Jan zegt op

    Als er een boete aangerekend wordt van 50.000.- Thb voor het niet dragen van een veiligheidsgordel in de auto,…hoevéél gaat men dan aanrekenen aan de corrupte ambtenaren in de mensenhandel?…Of worden die gewoon even geschorst?…Begrijpe wie kan.

  2. Jacques zegt op

    Mensenhandel en uitbuiting is een van de meest mensonwaardige en schandalige misdrijven die een bepaalde groep mensen zich eigen heeft gemaakt. De handel in bijvoorbeeld vrouwenvlees, want dat is zoals die groep er naar kijkt is kennelijk nog steeds erg winstgevend. Ook de groep die er misbruik van maakt is niet veel meer waard. Ziekelijke geesten zonder ziel in mijn optiek. Er zijn boekwerken vol over geschreven. In veel landen besteden de politie korpsen veel tijd aan de bestrijding hiervan, maar het is dweilen met de kraan open.
    De mensheid in al zijn verscheidenheid, wanneer houdt dit eens op. Indien schuldig bevonden is een zware straf op zijn plaats en dan zeker geen geldboetes, maar wel als onderdeel van de celstraf ook aan de ziekelijke geest werken, zodat daar ook veranderingen zal gaan plaatsvinden. Ik weet wel dat het bij een hoop van deze delinquenten niet tot positieve verandering zal leiden en voor die groep is het zaak ze nog langer vast te houden, zodat herhaling niet kan plaatsvinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website