Luchthaven U-Tapao opent volgende maand de nieuwe terminal, twee maanden later dan gepland. De capaciteit neemt daardoor toe van 800.000 naar 3 miljoen passagiers.

De uitbreiding is bedoeld om Suvarnabhumi en Don Mueang te ontlasten. Het vliegveld ligt gunstig voor toeristen die Pattaya bezoeken en voor het zakelijk verkeer naar de industrieën in de oostelijke provincies. Tevens zijn er plannen om de luchthaven te ontwikkelen tot het nationaal onderhoudscentrum voor vliegtuigen.

Premier Prayut bracht woensdag een bezoek aan U-Tapao om te zien hoe ver de werkzaamheden waren gevorderd. Hij wil de vaart er in houden en benadrukt het belang van het ontwikkelingsplan, dat voorziet in een spoorverbinding met de twee andere luchthavens in Bangkok en een nieuwe zeehaven, drie kilometer verder in Chuck Samet (Sattahip).

Vijf luchtvaartmaatschappijen vliegen nu al op U-Tapao: Thai AirAsia, Bangkok Airways, Kan Airlines, R Airlines and China Southern Airlines.

U-Tapao ligt op de luchtmachtbasis van de Royal Thai Navy. De marine heeft nog het grootste deel in gebruik: 14.000 van de 17.000 rai.

Bron: Bangkok Post

Op de foto zie je Prayut tijdens zijn bezoek aan U-Tapao. Hij loopt op de betonnen zeewering die moet voorkomen dat de luchthaven onder water loopt.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nieuwe terminal luchthaven U-Tapao in juli operationeel”

 1. fred zegt op

  Weer slecht nieuws. Een massa volk erbij maar geen infrastructuur die daarop is afgestemd…..geen aangepaste wegen…..geen aangepaste rioleringen………..

  • MrMikie zegt op

   Zekers wel Fred, ik ben er in april jl nog geweest.
   Ik weet niet hoe die wegen allemaal heten, maar naar het vliegveld zijn ze de weg aan ‘t verbreden, en richting Pattaya is er een nieuwe tolweg bijna in gebruik.

 2. rob zegt op

  Kan iemand mij vertellen welke vluchten je kan boeken vanaf U-Tapao..
  Kan je B V ook naar Maleisië vliegen of Indonesië ?
  Er zijn ook veel binnenlandse vluchten mogelijk.
  En vanaf Pattaya is het een makkelijke verbinding.

  • thomas zegt op

   Deze bestemmingen zijn rechtstreeks bereikbaar vanaf U-Tapao:

   Met AirAsia: Kuala Lumpur, Chiang Mai, Hangzhou, Hat Yai, Macau, Nanchang, Nanning, Singapore, Udon Thani
   Met Bangkok Airways: Ko Samui, Phuket
   Met China Southern: Shanghai–Pudong
   Met Kan Air: Chiang Mai

 3. MrMikie zegt op

  Ben benieuwd, vlieg met AirAsia 29 juli naar CMai vanaf U-Tapao


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website