Lezersvraag: Kanchanaburi met privetour of niet?

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags:
11 februari 2016

Beste lezers,

Eind april ga ik met mijn vriendin voor 17 dagen naar Thailand (4 dagen Bangkok, 4 dagen Chiang Rai en 7 dagen Hua Hin).

Eerder ben ik al een paar keer met mijn man geweest en toen hebben wij onder andere een bezoek gebracht aan Kanchanaburi. Met mijn vriendin wil ik dit ook graag nog een keer doen. Maar ik twijfel of we het vanuit Bangkok, (kort na onze aankomst, dus misschien een jetlag) zullen plannen of beter vanuit Hua Hin waar we wat langer en waarschijnlijk ook wat meer geacclimatiseerd zijn.

We zijn niet “piep”meer maar nog hartstikke actief maar ook een beetje verwend. We willen dan ook niet met een hele horde onderweg allerlei bezoekjes brengen aan voor ons niet interessante winkels of tempels bezoeken.

Dus…waarschijnlijk een privétour. Of wie kan me adviseren?

Met vriendelijke groet,

Nel

15 reacties op “Lezersvraag: Kanchanaburi met privetour of niet?”

 1. Harrybr zegt op

  U geeft het antwoord zelf al: een groepstour gaat naar de gemeenschappelijke deler aan belangstelling ( of nog beroerder: waar de touroperator het meeste voordeel aan heeft ) .

  En… vermoeiende trips moet je niet aan beginnen, als je niet fit bent, dus nog met een jetlag… ga slapen !
  ( ooit eens met een klant, die 100% nut van zijn toer wilde hebben, om 10:00 al het eerste bezoek gepland bij een folie-fabrikant. Na een kwartiertje zakten zijn oogluikjes toe… om over de rest van de dag maar te zwijgen.)

 2. John de Boer zegt op

  Beste Nel,
  Vanuit Bankok ben je het dichts bij de bestemming, maar het is vanuit Hua Hin perfect te doen.
  Heb dat recent zelf nog gedaan met een Thaise dame als gids. Zij bracht ons naar een prachtige accommodatie waar we voor 1.000 Bath heerlijk overnacht hebben na de eerste dag.
  Zij wist ons naar de mooiste plekjes te brengen. Een aanrader en de kosten zijn veel lager dan een
  Via een lokaal bureau, dat dagtrips verzorgt.
  Zelf ben ik in die periode ook in Hua Hin. Dusssssss

  • Nel zegt op

   Hallo Jan,

   Jij ook bedankt voor je reactie. Heb je misschien een adres?

 3. Fransamsterdam zegt op

  Dat zou ik lekker vanuit Hua Hin regelen.
  Aardige taxichauffeur opzoeken en zeggen dat jullie graag een rondritje van een half uur willen door Hua Hin en vragen wat dat kost.
  Is dat een nette prijs en bevalt het, dan zeg je dat je de volgende dag met hem naar Kanchanaburi wilt.
  Kost je aan veldonderzoek misschien 5 euro p.p. en je houdt er ofwel een leuke chauffeur aan over, ofwel je bent weer wijzer geworden.
  En je houdt er in ieder geval een ervaring aan over die je hier weer met de lezers kunt delen.

  • Nel zegt op

   Hallo Frans,

   Het is bijna duidelijk voor me geworden. Lekker wachten tot het “eind” van onze vakantie en vanuit HH de trip naar River Kwai regelen. Bedankt voor je reactie

 4. chris zegt op

  Misschien een goed idee om eerste nacht in Bangkok te overnachten en de volgende dag met grote luxe bus rechtstreeks naar Kanchanabury te gaan?
  Busreis duurt 4 uur. Even googelen om te zien waar bus vertrekt.

 5. John zegt op

  Wij hebben 2 jaar geleden vanuit Hua Hin met ons gezin ( 2 volw. en 5 kinderen) een prive tour gedaan met bezoek Kanchanaburi en Erawan watervallen.
  Minivan met gids en chauffeur ingehuurd en overnachting in boomhut aan de River Kwai, geen toerist te bekennen als je je eigen tijd kunt indelen.
  Perfect te doen ….

 6. John zegt op

  2 jaar geleden ook gedaan vanuit Hua Hin, perfect te doen.
  Minivan met gids en chauffeur ingehuurd en met ons gezin (2 volw. en 5 kinderen)
  Kanchanaburi, Erawan en Hellfire Pass bezocht, een overnachting aan de River Kwai waar we met nog een Nederlands gezin zaten, heerlijk rustig dus !!!!

  • Nel zegt op

   Hallo John, bedankt voor je reactie. Wij wilden het in principe op één dag doen. Je hebt ons aan het denken gezet om er misschien één overnachting aan vast te plakken. Maar weet jij nog hoe lang de trip is van HH naar River Kwai?

 7. jan zegt op

  Neem een prive chauffeur + wagen en laat je rijden en stoppen waar je wilt. Heb juist nog een trip georganiseerd met minibusje (2300 THB/dag + gas) vanuit Bangkok naar Kanchanaburi voor 3 dagen. Meestal kosten minibusjes met chauffeur ongeveer 4000 THB per dag alle kosten inbegrepen.

 8. siebers zegt op

  Vanuit Hua Hin is goed te doen. kijk is op Facebook naar hua hin forum en met name Goy Bravo zij regelt veel vervoer waar ook in thailand . En de prijzen zijn goed . ze regelt veel voor expats in Hua Hin, die ook zeer goed te spreken over haar diensten.

 9. Pieter zegt op

  Wij zitten in maart 4 weken in Hua Hin en willen ook 2 dagen naar Kanchananburi.
  Heb op internet veel gezocht maar ga waarschijnlijk met Western Tours een 2 daagse tour doen.
  Ze hebben ook een tour van 1 dag maar dat lijkt me dan allemaal een beetje gehaast.
  Ik zal hier mijn ervaring met jullie delen als we hem hebben gedaan.
  En als iemand iets positiefs of negatiefs te melden heeft over Western Tours hoor ik dat ook graag.

  • Nel zegt op

   Hallo Pieter,

   Zou ik/we erg leuk vinden. Ben benieuwd naar je ervaringen. Alvast bedankt Nel

 10. Marleen zegt op

  Een trip vanuit HH is perfect te doen naar Kanchanaburi. Ik heb een B&B in Hua Hin en kan jullie accommodatie + trip verzorgen indien jullie dat willen. Neem alvast een kijkje op http://www.villabaanmalinee.com.
  Hartelijk welkom en alvast een super verblijf in Thailand gewenst. Groetjes

 11. Nel zegt op

  Hoi Marleen,

  Bedankt voor je reactie. “Helaas”hebben we al een hotel geboekt in HH. Maar als je er geen bezwaar tegen hebt, komen we graag een kijkje bij je nemen tegen die tijd en kan je ons tips geven over onze trip. Je B&B ziet er fantastisch uit. Misschien dit voor een volgende keer. Tot ziens??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website