In Bangkok is de Engelstalige versie van de speciale app voor kinderen van Het Oogziekenhuis Rotterdam gelanceerd.

De lancering van de ‘To the Eye Hospital’-app vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de World Association of Eye Hospitals, een wereldwijde vereniging van 21 oogziekenhuizen, die in 2005 op initiatief van het Rotterdamse ziekenhuis is opgericht.

De heer Van der Kwast, Deputy Head of Mission/Head Political and Economic Department van de Nederlandse ambassade in Thailand nam de app in gebruik door onder begeleiding van de heer Hiddema, voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, de game volledig te doorlopen.

Over de app

Jaarlijks komen er ruim 20.000 kinderen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam. Als een kind bang is en huilt, kan de oogarts het oog niet onderzoeken. Voor de kinderen van 3 tot en met 11 jaar is daarom de app ‘Naar Het Oogziekenhuis’ ontwikkeld die hen voorbereidt op hun afspraak in het ziekenhuis. Met behulp van spelletjes en opdrachten kunnen de kinderen al thuis kennismaken met de onderzoeken die de orthoptisten en oogartsen verrichten. Gevolg: de kinderen ervaren minder angst bij hun eerste bezoek aan het ziekenhuis. De Engelse versie van de app zal nu verder worden ingezet in het internationale netwerk van Het Oogziekenhuis waardoor meer dan 300.000 kinderen wereldwijd zich beter kunnen voorbereiden op hun bezoek aan een oogziekenhuis.

Samen met game-figuren Tommy en Tammy wordt het kind door het spelen van app spelenderwijs voorbereid op de behandelingen en onderzoeken in een (oog)ziekenhuis.

De vrolijke en lichte illustratiestijl is gecombineerd met elementen die in werkelijkheid ook voorkomen. Op verschillende momenten wordt de hulp van het kind ingeroepen. Zo wordt gevraagd Tommy te helpen om in huis alle spulletjes te zoeken die hij moet meenemen als hij naar het ziekenhuisgaat of om een oogtest te doen door met het juiste glaasje een beeld scherp te stellen.

Door de diverse spelelementen en de duidelijke verhaallijn wordt het toekomstige bezoek aan het ziekenhuis voorspelbaar en daardoor minder beangstigend.

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

Eind 2012 wordt de app ook omgebouwd tot ‘anti-angst-app’ voor kinderen die naar de tandarts gaan.

Meer informatie appstore: ‘To the Eye Hospital’

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website