De IATA (International Air Transport Association) wil dat Thailand haast maakt met de verbetering van een aantal luchthavens en dan vooral Suvarnabhumi. Thailand moet ook voor de komende 20 jaar het sterk stijgende aantal luchtreizigers kunnen bedienen.

Minister Arkhom (Transport) erkende gisteren na een gesprek met IATA-vertegenwoordigers dat het met de uitbreiding van Suvarnabhumi nogal traag gaat.

Morgen is de laatste dag van de 30e IATA conferencie die in Bangkok werd gehouden.

De regio Azië-Pacific had in maart de sterkste groei in passagiersaantallen van alle regio’s. De IATA verwacht dat Thailand binnen 20 jaar een van de tien toeristische topbestemmingen en grootste luchtvaartmarkten ter wereld wordt.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “IATA wil dat Thailand vaart maakt met verbetering luchthavens”

 1. Daniël M. zegt op

  Suvarnabhumi behoort volgens mij nu al tot de grootste luchthavens. Als ik aan die luchthaven denk, dan denk ik ook aan de lange afstanden die je daar te voet moet afleggen tussen immigratie/emigratie en het vliegtuig. Soms tot 2 km als ik mij niet vergis. Bij aankomst zie je vaak de vermelding van de afstand tot aan de immigratie.

  Bij vertrek uit Thailand verschijnen dan de eerste symptomen van stress. Vooral als ik bij de paspoortkontrole nogal wat tijd verloren heb… Dan is het haasten tot aan het vliegtuig. Je volgt de aanwijzingen, maar je weet niet hoever je nog moet gaan. Er gaan nogal veel minuten voorbij en dan… eindelijk zie je het nummer van de gate. Het is mij al overkomen dat met het instappen reeds begonnen is… Liefst eerst nog snel naar de WC vooraleer in het vliegtuig te stappen. Soms kan de tijd daar erg krap zijn.

  Wat gaat dat worden als die luchthaven daar nog groter gaat worden?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Als u zich gewoon aan het advies houdt om op zeer grote luchthavens en op luchthavens die feitelijk boven hun capaciteit draaien, 3 uur voor vertrektijd aanwezig te zijn, raakt u echt niet gestresst hoor.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Zo groot is Suvarnabhumi nu ook weer niet. De grootste afstand vanaf de beveiligingscheck tot de achterste gate moet op een normaal tempo in 20 minuten te doen zijn. De afstand vanaf de beveiliging is dan 400m (tot aan de kruising naar de diverse gates) + 130m (laatste stukje met winkeltjes) + 325m of 260m (stuk met alleen maar de wachtruimtes/gates). Is totaal 790 a 885 meter. Loop je van uiterste einde tot uiterste einde dan ga je net over de kilometer heen.

   Aangezien je minimaal 2 uur van te voren moet inchecken bij internationale vluchten zou je ruim de tikd moeten hebben. Met een binnenlandse vlucht en laat inchecjken plus lange wachtrijen, ja dan wordt het krap. Kom je 2-3 uur tevoren aan dan heb je alle tijd van de wereld. Uit verveling ben ik soms maar van het ene uiterste punt naar het andere gelopen om de boel te verkennen. Dan kun je o.a. de uitbeelding van de Oceaan van Melk tegen komen: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oceaan_van_melk

   Zie ‘walking distances in passenger termimal’:
   m.suvarnabhumiairport.com >
   http://cdn.airportthai.co.th/uploads/profiles/0000000001/filemanager/files/Download%20Center/General%20Info%20Documents/Walking%20Distances%20In%20Passenger%20Terminal.pdf

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website