Hotel Downtown Inn (Chiang Mai)

De dood van vijf buitenlandse toeristen en een Thaise reisgids en drie ziektegevallen begin dit jaar in een hotel in Chiang Mai is bij de meesten toe te schrijven aan contact met een insecticide.

Dit is gebleken uit een onderzoek door de Disease Control Department, die laboratoria in Thailand, Japan, de VS en Duitsland bloed en weefsel van de slachtoffers heeft laten onderzoeken. Eén toerist, een 25-jarige Française, stierf door een virus infectie.

De laboratoria hebben niet kunnen vaststellen om welk insecticide het ging. Hoe de slachtoffers daarmee in contact zijn gekomen, is evenmin vastgesteld.

Volgens een verklaring van de DCD wordt een panel gevormd dat zich gaat buigen over strengere maatregelen voor het gebruik van chemicaliën in hotels en op markten.

www.dickvanderlugt.nl

12 reacties op “Hotelgasten Chiang Mai overleden door insecticide”

 1. ludo jansen zegt op

  heb de reactie gelezen op hln.be ,zal ze maar niet vermelden………

 2. HansNL zegt op

  Een uur geleden was er op de Nation Channel (Thais) een reportage hierover.
  Volgens het commentaar dat door diverse regeringsvertegenwoordigers geleverd werd, waren de slachtoffers allen gestorven aan natuurlijke oorzaken……….

 3. Jan Nagelhout zegt op

  @redactie,,,, was er iets mis aan mijn reactie?
  Zo ja dan wou ik graag weten wat, zodat het in het vervolg vermeden kan worden…..

  vriendelijke groet

  jan

  • Bij het onderwerp van de posting blijven s.v.p. het voorbeeld wat jij noemde heeft niets met het onderwerp te maken.

   • Jan Nagelhout zegt op

    ok dan:)
    Alhoewel het wel in relatie was tot insecticide, en het schrijven van Thaise kranten en het ontkennen hiervan. Ik had idd een vb gegeven om de ernst daarvan te benadrukken, das waar.
    Maar goed, als dat je mening is,,, het zij zo……np

 4. georgessiam zegt op

  Het zal natuurlijk gaan over de Down town inn (loy kroy road)
  Zelf ben ik er al 2x geweest in de “pruimentijd”sommige mensen die ik sprak in het verleden(thai people)zegde me dat het daar niet pluis was in dat hotel!!
  Er zou daar een geest ronddolen,s’nachts!(had iets te maken met de opbouw van het hotel vroeger,er zou iemand tijdens de werken overleden zijn.
  Ofdat dit iets te maken heeft met het plotse overlijden van toeristen( insecticide)denk het niet eerlijk gezegd.

  • Robert zegt op

   Da’s een draai die de Thais er graag aan geven, ik heb dit verhaal ook gehoord. Ik denk dat als je als farang zelfs maar overweegt om dit als verklaring te accepteren, dat je dan veel te lang in Thailand woont.

 5. Walter zegt op

  En zeggen dat we verleden jaar nog in dit hotel hebben gelogeerd ( waar op dat moment niets mis mee was).

 6. m de lepper zegt op

  hallo ik las in mei in een thais krantje dat er een te hoge concentratie chemiecalien is gebruikt waar ze matrassen mee ontsmetten .want wij hadden het ook geboekt voor die periode maar op advies van iemand in chang mai hebben we toen een ander hotel geboekt.

  • @ Wat ik begrepen heb is dat de pesticide onverdund gebruikt is in de kamer. Sommige Thai zijn analfabeet en lezen daarom de etiketten en waarschuwingen niet.

 7. Robert zegt op

  Het hele pesticide verhaal is naar boven gekomen na undercover onderzoek van een TV ploeg uit NZ die sporen daarvan in de kamer hebben gevonden. Uiteraard zou het bevestigen van dit verhaal geweldig gezichtsverlies betekenen voor Thaise overheden, politie en de Thaise toeristen industrie. Zoals te verwachten was wordt het pesticide verhaal dan ook ontkend.

  Feit is dat de mysterieuze sterf en ziektegevallen op miraculeuze wijze gestopt zijn na het uitkomen van het pesticide rapport. Iedereen mag daar verder zelf een conclusie uittrekken.

 8. Richard zegt op

  Wat ik begrepen had ging het om een pesticide die al in veel landen op de lijst van verboden middelen stonden. Strengere wetgeving is een goed begin, maar het handhaven daarvan een hele kunst. Maar ernstige ongelukken zoals deze maken mensen altijd extra bewust.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website