Goed haringnieuws van Pim voor iedereen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags:
18 mei 2015

Als echte haringliefhebber in Thailand kent intussen de niet te overtreffen kwaliteit van Pim uit Hua-Hin wel. Doordat in voorgaande jaren uit ervaring in Thailand enkel haring werd gepresenteerd die niet te pruimen was, ben ik gaan bestuderen hoe ook in de tropen ‘Maatjes haring’ met de zelfde kwaliteit als in Nederland verkocht kan worden. De oorzaak was ondanks goede bedoelingen van vrienden en bekenden die haring uit Nederland meenamen, hun gebrek aan kennis.

Meestal een dag voor vertrek de verassing ingekocht, de rit naar het vliegveld, daar minstens 3 uur wachten voor vertrek en dan 11 uur vliegen, nog even stoeien met de douane en dan in de taxi om op de plaats van bestemming te komen in de grote hitte en dat doet de haring echt geen goed.

Zet een haring maar eens 5 minuten in de zon, dan smaakt deze als een oliebol. Velen van u zullen dat wel ervaren hebben.

In 1980 ben ik officieel en met de nodige papieren in Haarlem begonnen, 35 jaar zakendoen in de vis maar ook had ik andere interesses. Zodoende is in Thailand het assortiment groter geworden, ook nu in Thailand hebben wij een rokerij waar echte Noordzee makreel en haring als kippers voor de Engelsen op eikenhout uit Europa worden gerookt. Het verschil is duidelijk te proeven.

Goed nieuws voor de liefhebber van haring in deze dure tijd in Thailand, zowel van ons als naar de wederverkopers toe.

Veel landgenoten moeten Thailand verlaten wegens gebrek aan contanten die ieder jaar getoond moeten worden om je visum te verkrijgen, ook het aantal Westerse toeristen is aanzienlijk minder geworden. Wij als haring importeur hebben daar uiteraard ook schade van.

Omdat de Nieuwe Haring half juni weer binnenkomt gaan wij plaats maken in de vriezers, die overigens in een speciale gekoelde ruimte staan waar ook de vis wordt schoon gemaakt.

Het goede nieuws voor de haring liefhebber is dat zolang de voorraad strekt deze met een grote korting de deur uit mogen. Wij zien dat maar als een promotie zodat de liefhebber er een paar extra kunnen eten.

Wij kunnen leveren door vrijwel heel Thailand dus wees er op tijd bij.

www.Dutchfishbypim.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website