7-Eleven winkels zijn ‘booming’ in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
18 mei 2018

Een steeds groter aantal 7-Eleven gemakswinkels verschijnen in Chonburi. Het lijkt wel of het management van deze winkels bang zijn een bahtje te moeten missen aan de Lotus en Big C zaken.

Wordt nu door de grote aantal winkels de spoeling per 7-Eleven dunner? Dat valt niet te zeggen. Er lopen altijd wel klanten rond in deze winkels, die netjes door betrekkelijk jonge meisjes bediend worden.

In mijn naaste omgeving werd opnieuw een 7-Eleven geopend. En dit in een periode van slechts 5 weken. Per week heb ik een foto gemaakt om dit te volgen. De eerste week werd een vervallen koffiepandje en omgeving volledig gestript. In de tweede week werden de wanden door middel van grote platen vlak gemaakt en werd aan de voorkant al glazen puien geplaatst. Beton werd in week drie gestort voor parkeerplaatsen en werd de winkel gereed gemaakt voor de inrichting wat de week daarop gebeurde.

Aan de zijkant van het pand werden de parkeerplaatsen uitgebreid en aan de zijgevel verschenen de airco’s voor de zaak. Alles werd in deze vierde week opgeruimd en door de elektriciteitscentrales werd het een en ander aangesloten. Nu aan het begin van de vijfde week zijn alle schappen gevuld en zal een dezer dagen de nieuwe 7-Eleven geopend gaan worden.

Rijdend vanaf de Sukhumvit naar het gemeentehuis in Huay Yai telt men nu vier 7-Eleven winkels over een afstand van naar schatting drie kilometer.

Week 1.

Week 2.

Week 3.

Week 4.

Week 5.

11 reacties op “7-Eleven winkels zijn ‘booming’ in Thailand”

 1. johank zegt op

  Het word steeds moeilijker om de weg te vragen in Thailand.
  Vraag; Waar ligt die …. Soi/straat?
  Andwoord; Na de 7 Eleven gat u links af…

 2. Marijke. zegt op

  Inderddaad vind je om de paar stappen wel een 7 eleven.Ook in achteraf straatjes .Maar als je trek hebt is er altijd wel iets te vinden wat ze warm voor je maken.Een lekkere tosti of id.

 3. henry zegt op

  Op 30 meter van mijn woning zijn er 2 7elevens een Familymart en 2 mom en popshops.

  In een straal van 1.5 km van mijn woning zijn er liefst 18, 7Elevens, 3 Familymarts en 2 Lotus Express, en een Tops Daily. En dat in een buitenwijk van Bangkok

 4. bob zegt op

  elektriciteitscentrales die aanleggen? zal wel de maatschappij zijn.
  Hier in Jomtien tientallen in een straal van 2 kilometer. Allemaal voor de thais en de snelle hap.

  • Kevin zegt op

   U vergeet de duizenden toeristen en pensionado die er zéker ook van profiteren om gemakkelijk en goedkoop ff midden in de nacht wat te kunnen kopen.

 5. De Inquisiteur zegt op

  SevenEleven heeft nog een hele weg af te leggen.
  Ik moet 7km rijden voor de dichtstbijzijnde.
  En in die gemeente zijn er slechts 2.
  Bovendien zijn de buurtwinkeltjes veel goedkoper.

  • Jan Hendriks zegt op

   Maak u geen zorgen. SevenEleven wordt de komende paar jaar nog met ca. 5.000 vestigingen uitgebreid.
   Ongetwijfeld zal er ook bij u een vestiging dichterbij worden geopend.

 6. Henk zegt op

  Veelal wordt er naast een nieuwe moderne 7/11 gebouwd door CP all.. De is eigenaar van de 7/11 welke reeds gevestigd was is vaak een franchise. De omzet wordt niet hoger maar verdeeld.
  Hier zijn voorbeelden van omzet cijfers welke duidelijkheid verschaffen.
  Ook het aantal 7/11 op loopafstand van elkaar geeft geen omzet vergroting. Qua omzet van 1 uur tot 5 uur is dit ook te verwaarlozen. Echter de kosten van personeel etc zijn laag. Ook de tesco lotus express en de jiffy schrapen omzet.
  De nieuwe 7/11 nabij de central plaza chaenwattana is ook ingericht op een langer verblijf. Er zijn zitplaatsen/werkplekken, coffee corner en een redelijk assortiment food.
  Electriciteit om de laptop etc op te laden.

 7. Bert zegt op

  Ook ik kom wel eens bij de 7/11 omdat het zo makkelijk is en ze een groot uitgebreid assortiment hebben en veel servic mbt betalen van rekeningen.
  Ik vind het echter wel jammer dat ze de ouderwetse buurtwinkeltjes verdrijven, al maak ik me zelf ook medeschuldig.

 8. Lessram zegt op

  Get used to it…. modernisering, de nieuwe tijd.
  Ook in NL gebeurde dit, de kleine eenmansbuurtwinkel werd verdreven door de Spar, en die vervolgens weer door de Albert Heijn en Jumbo. Over 10-15 jaar is ook Thailand volledig ge-globaliseert.
  Tesco, 7Eleven, CocaCola, McDonalds, Nike, Primark, Ikea, Microsoft, Apple……. De wereld wordt een eenheidsworst.

  Saai hè?….

 9. ergens in thailand zegt op

  als je 5 miljoen bath hebt dan kun ook jij een 7/11 openen. Je moet wel grond hebben of een pand kopen waar je de 7/11 wilt openen.
  Je moet je wel aan de regels houden van 7/11 dus alle produkten die nieuw zijn moet
  je ook overnemen in je nieuwe7/11/.

  succes

  Pekasu


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website