Zo was het en zo zal het weer worden

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , ,
7 november 2011

Dit echtpaar maakte afgelopen september een rondreis van twee weken door Thailand. Van Bangkok naar Chiang Mai, terug naar Cha-Am om uit te rusten en via Bangkok weer naar huis. Rennen, vliegen, duiken, varen en weer opstaan.  Ga achterover zitten en geniet. De muziek is ook zeer toepasselijk:

 

 

 

 

[youtube]http://youtu.be/FtJ9O3zc_g4[/youtube]

12 reacties op “Zo was het en zo zal het weer worden”

 1. cor verhoef zegt op

  Lijkt me nu niet het juiste moment. Afwateringskanalen kunnen het niet meer aan. Een miljard kubieke meter komt richting BKK. Om dat een beetje in perspectief te plaatsen; tot nu toe is er ‘nog maar’ 300 miljoen kubieke meter water naar de stad afgevloeid en met die hoeveelheid water heeft de stad nu te maken. Er komt dus nog een massa water die drie keer zo groot is deze kant op. Iedereen mag voor zich zelf uitrekenen binnen welke termijn de stad weer droog is en het puinruimen kan beginnen…

  • cor verhoef zegt op

   John, dat begrijp ik en dat ben ik ook wel met je eens. Af en toe iets luchtigs is zelfs goed en schijnt een goede stress bestrijder te zijn. Waar ik me ernstige zorgen om maak is dat de authoriteiten hier lijden aan een ernstige vorm van “self-dillusionment”. Naar mijn idee moet er nu een begin gemaakt worden met massa evacuatie met de hulp van andere landen, anders is een humanitaire crises nakende. De stad loopt voller en voller. Er is geen houden meer aan. Tapwater is straks vervuild en de ziektes die dan zullen uitbreken zullen zich sneller vermenigvuldigen dan de vaart waarmee het water zich richting BKK begeeft. Geloof me, Bangkok gaat onder. Zelfs een kind begrijpt dat wanneer ie kijkt naar louter en alleen het watervolume dat zich zuidwaarts begeeft.

   Ik hoop dat ik over een week ontzettend voor aap sta, met deze onheilsbode. Dat hoop ik echt…

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Dan help ik je hopen, want naar verwachting komt dan de grote ‘run off’ BKK binnen.

    • Mark zegt op

     Morgenavond organiseert de NL ambassade in BKK een bijenkomst over de overstromingen met o.a. Adri Verwey als spreker. Gaat daar nog iemand heen van de redactie?

     • @ Mark, de redactie is niet uitgenodigd door de ambassade.

      • Mark zegt op

       Peter, hoeft denk ik ook niet. Via de site van de Nederland Thai Chamber of Commerce (www.ntccthailand.org) kun je je aanmelden.

  • Robert zegt op

   Cor, ik plaats e.e.a op mijn beurt ook weer even in perspectief als je het niet erg vind: die 1 miljard kubieke meter komt echt niet in een keer tegelijk. Of er nog veel meer van Bangkok onder gaat lopen hangt af van hoe groot de geleidelijke toevoer (bv per uur) is en hoeveel water de stad dan per uur kan verwerken van de door jou genoemde Totale hoeveelheid.

   • cor verhoef zegt op

    @Robert, maar dat is nu juist het probleem, de afwateringswegen kunnen de toevoer niet meer aan (dat konden ze voorheen ook niet), maar nu lopen honderden kanalen over, waardoor er nauwelijks nog sprake is van afwatering. Nogmaals, ik hoop dat een leek als ik er naast zit. Echter, de watermassa is zo groot dat alleen een bijbels wonder ons nog kan redden en de bijbel laat het al een jaartje of tweeduizend afweten ;-((

    • Robert zegt op

     Nou, het water is nog niet bij Rama 9 en daar schijnt een enorme afwateringstunnel te liggen met afdoende capaciteit. Ik ben ook geen expert, misschien ga je best gelijk krijgen, maar laten we ook geen voorschot nemen op wat er kan gebeuren. Ik wil de enorme ramp absoluut niet bagatelliseren, maar af en toe lees ik meer paniek, emotie en speculatie dan feiten.

   • j van lierop zegt op

    wij gaan op 15-11 naar thailand voor een rond reis tot shang rai en weer terug.geef mij eens een voorspelling.mvg jos

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Vraag het je touroperator. Die is verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor voorspellingen moet je bij een waarzegger zijn.

 2. rene rakers zegt op

  krijg onmiddellijk enorm veel heimwee, en heb medelijden met de thaise bevolking wat er nu gebeurt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website