France24 met een videorapportage van ongeveer 11 minuten over de seksindustrie in Azië.

Omdat Pattaya kennelijk nog steeds de associatie oproept met sekstoerisme, begint de rapportage met beelden van Walking Street. Volgens France24 komen iedere jaar 1.000.000 sekstoeristen naar Thailand om daar te vinden waarna ze op zoek zijn. De betaalde seks in Thailand zou zelfs 14% van de economie bedragen.

De journalisten van France24 interviewen een Belgische priester, Julien de Backer, die de eigenaar is van een massagesalon in Pattaya waar ook seksuele diensten worden aangeboden. Alles om de klant te vermaken zegt Julien, die zich niet meer laat commanderen door het Vaticaan, zoals hij zelf zegt.

Een Thaise zakenman Khun Chaiwat die op de boulevard van Beach Road in Pattaya loopt, schaamt zich voor het losbandige gedrag van de Thaise prostituees, die toeristen aanspreken. “Als ze een normale baan hadden deden ze niet zo. Ze doen alles voor geld.” zegt Chaiwat.

Een andere probleem die samenhangt met de seksindustrie, zijn de Thaise mannen en vrouwen met HIV of AIDS. Een Franse arts bekommert zich om de geïnfecteerde en helpt ze met gratis medische zorg en medicijnen.

Maar het Thaise Pattaya wordt niet langer beschouwd als het centrum van de Aziatische seksindustrie. Vandaag de dag gaan steeds meer sekstoeristen en ook pedofielen naar Cambodja. De prijzen zijn veel lager dan in Thailand en het aanbod is groter.

Door de lage salarissen van Cambodjaanse politieagenten heeft corruptie zijn intrede gedaan en is het dweilen met de kraan open. Lokale overheidsinstanties knijpen een oogje dicht en zo ontstaan er gedoogzones. De filmploeg gaat in Phnom-Penh mee op politiepatrouille. Zowel prostituees als drugs worden zonder voorbehoud, op straat aangeboden aan toeristen.

Af en toe worden er pedofielen op heterdaad betrapt en in de boeien geslagen, wat in de rapportage te zien is. Zoals  een oudere man die een jongetje van twaalf jaar meenam naar zijn hotelkamer.

France24 neemt je mee achter de schermen van de seksindustrie in Thailand en Cambodja.

[youtube]http://youtu.be/eu_K5wvdMAY[/youtube]

12 reacties op “De seksindustrie van Azië (video)”

 1. Rob zegt op

  Walgelijk! Oudere mannen met jonge meiden en kinderen… Kan niet hard genoeg worden aangepakt!

  • Peter Holland zegt op

   Moraal predikers zijn er altijd al geweest.
   hier is geen kruid tegenop gewassen.
   Dat altijd eeuwig durende geklaag over ouwe mannen met jonge meiden, en om het ook nog maar een aan te dikken word de term ‘kinderen’ gebruikt.
   Het is allemaal niet te geloven, wat een ontwetenheid.

   Ik zou zeggen: get real !!

   Mensen die dit soort uitspraken hanteren moeten een tijdje worden opgesloten met een Thaise hoer die over die rooi is, dan genezen ze wel.

   Peter Holland

   • Redactie zegt op

    Ik weet niet of je de video bekeken hebt, maar een jongen van 12 jaar is toch echt nog een kind. Wat volwassenen doen moeten ze zelf weten.

   • Peter Holland zegt op

    Ik had de video inderdaad nog niet gezien, nu wel en ik blijf het de zoveelste sensatie “viese man” docu vinden.
    Je word door “outsiders”, als Thai/Asia ganger nu eenmaal vaak in een adem mee geassiocieerd met vooroordelen en de excessen die plaats vinden.
    Dat met die kinderen is uiteraard foute boel, maar als een wat oudere man met een wat jong uitziend grietje gaat dan is dat voor sommigen bijna net zo erg, ik zie werkelijk het probleem niet, het is gewoon een business deal, vaak niet meer en niet minder. totaal onschuldig, de dames kunnen tenslotte ook in de seven/eleven of op het rijstveld gaan werken, er is werk genoeg.
    West Europa is net zo preutsen bekrompen aan het worden als Amerika.

    We leven helaas niet in een perfecte wereld, dat is zo, en blijft zo.

    Peter Holland

    • Redactie zegt op

     Klopt. In tegenstelling van wat veel mensen denken is er geen sprake van dwang of uitbuiting. Sterker nog, eerder andersom. Thaise dames zijn erg bedreven in het zaken doen. Zolang je het ziet als een ‘business deal’ is er ook niets aan de hand. Helaas zijn er wel naïeve farang mannen die denken dat een meisje van 21 jaar echt verliefd kan worden op een kerel van 65. Ik kan je verzekeren dat zoiets niet het geval is. Dat is een illusie creëren die je veel geld kan kosten.

     Het is absoluut onterecht om mannen die plezier hebben met een jonge (meerderjarige) Thaise over 1 kam te scheren met pedofielen. Dat slaat nergens op. Daarom had France24 er beter aan gedaan om dit te scheiden in de docu. Maar ja, zo is het wat sensationeler.

 2. justin zegt op

  Daar is toch niets mis mee zolang het legaal is!! Je moet nog veel leren!

  • Redactie zegt op

   Oude kerels met jonge meiden, moeten ze allemaal zelf weten. Volwassenen maken eigen keuzes. Kinderen niet.

 3. ThailandGanger zegt op

  @Peter Holland… Zie jij in Nederland een meisje van 21 jaar hand in hand lopen met een man van 65 jaar? Als je het al ziet dan krijg je hier dezelfde reacties als in Thailand. (Hij zal wel veel geld hebben).

  Je opmerking over er is genoeg werk in een 24/7 of in de rijstvelden getuigen in mijn ogen van weinig kennis van zaken. Wat denk je hoe lang mensen in de rijstvelden werken? het hele jaar of 2 x per jaar ongeveer een maand?. Heb je enig idee wat die mensen krijgen per 1000 kilo rijst? 6 euro !!

  Denk je nu werkelijk dat de vrouwen die in de prostitutie rondlopen in Thailand dat leuk vinden? Het is geboren uit noodzaak. De meesten komen helaas uit de isaan en hebben nauwelijks opleiding (max 6 jaar) gehad omdat er geen voor geld is. Ze worden gestuurd om geld te verdienen.

  Om 12 uur per dag 6 tot 7 dagen per week bij Western Digital te gaan werken voor 100 euro per maand daar kun je in Thailand ook geen gezin meer van aan het eten houden of je kinderen naar school sturen.

  Het heeft niks met moraal prediken te maken. Ze geven alleen maar de werkelijkheid weer. Goed dat ze in het buurland die mensen oppakken. Nu nog hoge straffen invoeren.

  Het is toch in en in triest dat rijke buitenlanders zich vergrijpen aan kinderen of aan net volwassen meisjes. Meisjes die een jaar ervoor nog vrolijk en speels waren en nu ineens keiharde emotieloze afgestompte zakenmensen zijn.

  Het is toch net zo triest dat die vrouwen zich moeten verkopen om in het levensonderhoud van hun familie te kunnen voorzien. Als er genoeg goed betaald ander werk was dan kozen ze al heel snel voor dat werk en lieten de prostitutie links liggen. Alleen met 4 jaar lagere school krijg je geen goed baan in Thailand.

  In mijn ogen kunnen ze niet genoeg aandacht geven in de media aan wat daar allemaal op dat gebied gebeurd. Want het is en blijft diep triest ongeacht of ze er goed aan verdienen.

  • Badbold zegt op

   Het is wel degelijk een keuze. Jij zegt dat ze niets te kiezen hebben, maar dat is niet zo. Een belangrijke reden om als masseuse of barmeid te gaan werken is dat ze in contact willen komen met een farang. Dat kan niet als ze in een fabriek gaan werken. Er zijn er misschien die het met tegenzin doen, maar de meerderheid vindt het prima.

   Van het geld wat ze verdienen gaat maar een klein deel naar de familie. De rest gaat op aan beltegoed, kleding,sieraden,nieuwe celphone, roken, drank en soms ya-ba.

   Ze willen uiteindelijk allemaal een farang die een huisje bouwt en de familie onderhoud. Dan is haar kostje gekocht en voldoet ze aan haar verplichtingen.

   Jij doet net alsof ze slachtoffer zijn van armoede en hitsige farang. Echt niet. Ze hoeven in een bar niet keihard te werken, gewoon af en toe met farang mee en ze hebben een redelijk relaxed leven. Veel Thai zijn liever lui dan moe. Geef ze geld en ze liggen het liefst de hele dag in bed TV te kijken, te bellen en eten, want dat hoort bij status. Als je niet hoeft te werken heb je status, white skin, weet je wel. Sorry hoor maar ik denk dat jij ook niet veel kennis van zaken hebt.

   • Peter Holland zegt op

    Helemaal gelijk Badbold, je moet maar zo denken: zalig zijn de ontwetenden

    Peter Holland

 4. Peter Holland zegt op

  Thailandganger heeft overdduidelijk een probleem met prostitutie als zodanig, ook in het rijke westen en Amerika en Japan etc is veel prostitutie, dit is nu eenmaal een gegeven, voor veel vrouwen is dit een bewuste keus. die hoeven dit niet te doen, maar doen dit omdat het een “easy buck” is.

  Waarom in de hete zon in een rijstveld werken of een fabriek voor een karig loon als dit in een paar uur ook op andere wijze verdient kan worden. hoeveel Nederlanders gaan op maandagmorgen met hun broodtrommeltje naar hun werk in een euforiestemming?? het meeste werk is per definitie niet leuk, daarom krijg je er ook voor betaald.

  En is het dan zo dat de dames stoppen als ze hun goal bereikt hebben ? Het antwoord is nee. een uitzondering daar gelaten. Hoeveel Farrangen wel niet op schandalige manier zijn uitgebuit, gedumpt en wat al niet meer, zijn inmiddels ontelbaar, Het merendeel zijn uistekende kerels, die helaas niet tegen het Aziatisch raffinement zijn opgewassen, sommigen plegen zelfs ontredderd en ontgoogeld zelfmoord.
  Maar hoe dan ook het blijft volgens de idealisten altijd die verwerpelijke farrang, de vieze ouwe westerse man die kleine onschulddige meisjes uitbuit. Laat me niet lachen !!

  Natuurlijk zijn er excessen en inderdaad verwerpelijke knetterrgekke farrangen, maar het merendeel is ok, doet zijn best en helpt zijn Thaise familie d.m.v vele donaties.
  Ook deze mannen zijn vaak met hun Thaise vrouw in contact gekomen door prostitutie, maar is prostitutie nu werkelijk zo’n vies woord??? Prostitutie zit diep verweven in de Aziatische cultuur, in elk dorp is wel een bordeel. Westerlingen hebben hier vaak moeite mee, en willen dan ook graag deze mensen ”bevrijden” van deze verderfelijke last door ze onze moraal op te leggen….Het bekende fingertje.
  Het werkelijke probleem is de mentilateit van de Thaise man die vaak wiskey drinkend zijn vrouw met 3 of 4 koters na enige tijd berooid in de steek laat voor een jongere dame.
  Hier hoor ik nooit iemand over.
  Evenmin hoor ik weinig over de Chinese “theehuizen” waar rijke Chinezen en Thaien werkelijk onschuldige minderjarige meisjes misbruiken, corrupte politie doet hier niets aan, die hebben hier overgens ook geen tijd voor , er zijn genoeg farrangen die zonder helm rijden, of andere verschrikkelijk misdaden aan het plegen zijn. Kassa !!!

  Het moet een keer ophouden met het eeuwige afgeven op de farrang. en het bij voorbaat in bescherming nemen van de Thai, Het merendeel van de Thaien heeft schurft aan de farrang, we worden alleen getollereerd, om dat we geld hebben, het is mij dan ook een raadsel hoe men aan predikaat’ Land of Smile’ komt.

  Als laatste nog dit Ik zie zeer weinig mannen van 65 met een vriendin van 21, Het zijn meestal dames van in de 30 /40 die zoals eerder gezegd door hun thaise echtgenoot zijn ingeruild voor een jonger exemplaar, dan is de farrang goedgenoeg deze afgelikte boterhammen over te nemen (geen Thaise man die hen nog wil), en is de farrang zijn portemonnee leeg dan word die farrang weer ingeruild voor een nieuw exemplaar met gevulde poremonee
  Hoeveel onschuldige maagden bent u de laatste tijd tegengekomen?
  Ik denk dat ik na 33 jaar Thailand toch echt wel een beetje weet hoe het werkelijk reilt en zeilt.

 5. ThailandGanger zegt op

  @PeterHolland. Ik heb geen probleem met prostitutie, maar wel met de manier waarop men die vrouwen erin zet/stuurt.

  Het zwart maken van de Farang… Helaas is het zo dat de slechten altijd in de picture staan en de goeden daar hoor je niks over. Ik weet heus wel dat er massa’s buitenlanders zijn die met de beste bedoelingen hun “familie” onderhouden.

  Ik herken een heleboel van al je andere opmerkingen. Je hebt daar ook gelijk in.

  Zoals je ook aangeeft de Thaise vrouw wordt verlaten en gaat opzoek naar een inkomen. En zodra dat inkomen is opgedroogd stappen ze net zo makkelijk weer over op een ander slachtoffer. Ze doen dus precies hetzelfde wat hun man met hun deed. Maar dit zijn de vrouwen die al kinderen hebben en die al het klappen van de zweep kennen en kunnen kiezen. Overigens ken ik er ook genoeg die gewoon bij hun “arme” farang blijven. Maar daar hoor je de Farang ook niet over praten. Ze kennen vaak ook alleen de slechte verhalen.

  Ik had het over (bedoelde) de bijna nog kinderen (meisjes) die door hun ouders de straat op worden gestuurd om geld te verdienen en waar de buitenlanders maar wat graag gebruik van maken. Daar heb ik moeite mee. Wat hebben die nu te kiezen en wat weten die nu van de wereld. Ze leren in 1 week in Pattay hoe gruwelijk die wereld is. En juist die buitenlanders die daar misbruik van maken, maken dat de naam van de Farang in Thailand maar ook daar buiten wordt aangetast en besmeurd. Zij zorgen ervoor dat de Thai een hekel aan de Farang heeft en krijgt. En wat wil je daar tegen doen.

  Als buitenlander met de juiste goede bedoelingen heb je daar alleen maar last van.

  Maar zoals Churchill al zei in 1944 “Het slechte nieuws is de wereld al over, als het goed nieuws de schoenen nog moet aantrekken”.

  Kortom That’s life and learn to live with it.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website