In de serie prachtige video’s van Thailand hebben we er weer eentje weten op te duikelen. Een hele bijzondere dit keer, want het gaat om een zogenoemde ego-video.

Als cameraman of fotograaf ben je gewend om je lens altijd te richten op het onderwerp dat je wilt vastleggen. Maar natuurlijk wil je ook laten zien dat je er zelf bij was. Dan kun je vriend/vriendin vragen of die even de camera willen bedienen. Maar je zult altijd zien dat die niet zo bedreven zijn als jij en dat de beeldcompositie en diafragma instelling precies is wat jij niet wilde. Hetzelfde is het geval als je het aan toevallige passanten vraagt. Het wordt nooit wat je wilt.

Dan kun je nog de camera op een paal, kast of vuilnisbak zetten. Maar die beelden worden altijd schots en scheef. Wat dat betreft is dit filmpje briljant. Je ziet alle publiekstrekkers van Thailand. En er is geen twijfel dat je het zelf hebt gemaakt.

[youtube]http://youtu.be/OPRFYpQdwX4[/youtube]

14 reacties op “Prachtige korte ego-video over toeristisch Thailand”

 1. Kees zegt op

  Ik word er wel behoorlijk draaierig van na een minuut of zo

  • RobertT zegt op

   inderdaad. hij is wel orgineel, net als die gast die overal ter wereld een dansje maakte

  • Evert zegt op

   Irritante muziek en dat draaien is ook niks. Ik ben er niet weg van en heb hem uitgezet.

 2. M.Mali zegt op

  Ja vooral op ego gericht en dus niet echt op de dingen van Thailand, want ik had het al na 10 tellen voor gezien gehouden.

  Ben benieuwd wat het volgende filmpje wordt op het Thailandblog.

  Suggestie: Misschien iets in slow motion?

 3. janin zegt op

  goed, maar véél te snel gedraaid.Zou prachtig zijn geweest als het allemaal voor de helft zo snel zou zijn.

 4. kevin87g zegt op

  Ik vind het maar niks zo’n filmpje, gaat het om die gast? of over Thailand?

 5. mertens alfons zegt op

  prachtig,zeker als je der zelf overal geweest bent!!

 6. Ruud Jansen (Cha-am zegt op

  Film is organel, maar veel te snel volgende keer de helft van de snelheid

 7. Gerrit van den Hurk zegt op

  Wel wat snel gefilmd, maar een een heel leuk en apart idee.

 8. Piet zegt op

  Sommige mensen gaan met hun camera of telefoon op vakantie en zijn daar de hele dag druk mee. De hele dag filmen/pielen met dat ding om de thuisblijvers een zo mooi mogelijk beeld te laten zien van je vakantie. Dat je daardoor contact met het land/bewoners/medereizigers mist hebben ze schijnbaar niet in de gaten.

  • Paul zegt op

   5 a 6 seconden filmen per locatie, lijkt me niet dat je daardoor het contact met het land of zijn bewoners mist. Ik vind het filmpje erg origineel. Het lijkt me ook niet bedoeld als uitgebreide reportage van de bezienswaardigheden, maar een idee van de veelheid aan mooie locaties en toeristische plekken in Thailand, in een notedop. Vandaar het tempo. Wat mij betreft geslaagd!

 9. peter zegt op

  Beua makh. Vervelend, geen afwisseling. Maar dat is mijn mening. greetz Peter *Sapparot*

 10. Sir Charles zegt op

  Behalve de muziek is het visueel een uiterst irritant filmpje, werd door het gedraai duizelig met hetzelfde gevoel alsof je uit een draaimolen stapt.

  Aan de andere kant toch ook wel weer leuk om beelden te ontwaren die dan leuke herinneringen oproepen omdat je zelf daar ook gestaan hebt.

 11. Hans van den Pitak zegt op

  Eigenlijk heb ik aan bovenstaande commentaren niet veel toe te voegen, behalve dat de jongeman in het filmpje waarschijnlijk nog nooit van diafragma-instelling en beeldcompositie gehoord heeft. Hij zet gewoon dat gevalletje aan en draait een keer rond zijn as. En dat op heel veel plaatsen, die op zich mooi zijn, maar het gaat allemaal zo snel dat je er eigelijk niets aan hebt. Als dat niet briljant is dan weet ik het ook niet meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website