De 85-ste verjaardag van de Thaise koning Bhumibol zorgde voor indrukwekkende beelden. De immens populaire vorst werd toejuicht door 200.000 Thai, voornamelijk gekleed in het geel. Velen hielden een portret van de geliefde vorst in de lucht of zwaaiden met vlaggetjes.

De Thaise koning Bhumibol hield voor het eerst sinds tijden weer een toespraak en verscheen korte tijd in het openbaar.

De monarch kampt al geruime tijd met een slechte gezondheid en verblijft sinds september 2009 permanent in een ziekenhuis in Bangkok. Hij verschijnt nog zelden in het openbaar. Bhumibol is tot koning gekroond in 1946 en sindsdien onverminderd populair in Thailand.

De jarige vorst sprak vanaf het balkon van zijn paleis het Thaise volk toe en was omringd door familieleden. Door gezondheidsproblemen kon koningin Sirikit (80) niet bij de plechtigheid aanwezig zijn. Artsen adviseerden haar nog even rust te houden.

De koning werd in diverse toespraken gefeliciteerd door de Thaise kroonprins Vajiralongkorn, premier Shinawatra en de bevelhebber van de strijdkrachten.

Bekijk de videobeelden van zijn toespraak en de uitzinnige mensenmassa:

[youtube]http://youtu.be/unJadipjxQM[/youtube]

5 reacties op “Koning Bhumibol toegejuicht door 200.000 enthousiaste Thai (video)”

 1. J.Jordaan zegt op

  Ik ben absoluut geen voorstander van een monarchie en weet ook dat het in thailand
  met de paplepel is ingegoten, maar dan toch. Ik heb de beelden die op de TV werden
  uitgezonden bekeken en vond dat zeer indrukwekkend. Al die duizenden mensen , bijna
  allemaal in het geel en met vlaggen en foto’s in de hand. Veel emotie.

 2. Gringo zegt op

  Hier in Pattaya was vanmiddag een lange parade op Beach Road van scholen, overheid en andere organisaties. Allen in het geel en begeleid door schoolmuziekbands. Mooi om te zien, vooral de vaandeldraagsters in prachtige Thaise gewaden. Hartverwarmend hoe het publiek, Thais en buitenlanders, reageerden!

 3. online zegt op

  hallo inderdaad heel erg mooi, maar misschien is er nog iemand die ook een video heeft gemaakt van de boot op de rivier dat zou ik ook graag zien.
  alvast bedankt groetjes online.

 4. Dick van der Lugt zegt op

  @ online Bedoelt u de royal barge procession? Die vond op 9 november plaats op de Chao Phraya rivier. Er namen 51 barges aan deel. Ik kan u niet helpen, misschien iemand anders. Probeer ook eens YouTube. Wie weet.

 5. Sir Charles zegt op

  ’s Middags op en rond het Sanam Luang de festiviteiten bijgewoond tot laat in de avond waar om 18:00 er luid werd meegezongen met het welbekende volkslied en om 20:00 werd na diverse plechtmatigheden van Yingluck en andere hoogwaardigheidsbekleders door een ieder een kaarsje opgestoken ter ere van de koning wat in het donker een zeer feeëriek schouwspel teweeg bracht. Nadien vuurwerk en niet te missen de vele lampionnen die werden opgelaten.

  Voorheen hadden mijn vrouw en ik het uitsluitend op de tv gezien, moet anders niets hebben van fanfares, marsmuziek en dergelijke maar ondanks dat moet eerlijkheidshalve toegegeven worden dat ik het niet had willen missen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website