Wie Kanchanaburi zegt, denkt al snel aan de River Kwai en de wereldberoemde brug over de rivier. Maar de streek heeft veel meer te bieden zoals een bergachtig landschap met weelderige jungle en meren. Er zijn enkele nationale parken, waaronder Erawan met hoge bergen, valleien en de bekende watervallen. Verder zijn er diverse grotten en tempels.

Het gebied heeft een prachtige natuur. Je kunt er slapen op het water in een van de vele bungalows die op het water drijven. Voor golfliefhebbers zijn er meerdere golfbanen en verder kan men er raften of kajakken.

Natuurlijk moet je ook even de spoorlijn gaan bekijken. De Bridge over the River Kwai, die deel uitmaakte van de beruchte dodenspoorweg tussen Thailand en Birma is indrukwekkend. Maar nog indrukwekkender zijn de vele oorlogsgraven en de musea over de oorlog. Ter nagedachtenis van de vele slachtoffers door ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling tijdens de bouw van de spoorlijn, wordt eind november – begin december het River Kwai Bridge Festival gehouden.

In deze korte video, gemaakt bij de Khao lam Dam, krijg je een beeld van de prachtige omgeving die per kajak prima te ontdekken valt:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website