Een Thaise vrouw trouwt graag een farang, een buitenlandse man, om aan geld te komen voor haar familie. Want het is de plicht van een Thaise vrouw om voor haar familie te zorgen en dus is trouwen met Nederlandse man een uitkomst. ‘Het heeft niets met liefde te maken’, stelt Marc Thirifays (54).

‘Het overkomt talloze buitenlandse mannen’, zegt Marc die zelf in 2003 is getrouwd met een Thaise vrouw en inmiddels een dochtertje heeft: ‘Je gaat op vakantie naar Thailand, wordt verliefd op een Thaise vrouw en van het één komt het ander.’

Melkkoe
Marc ging in Thailand wonen, eerst bij zijn schoonfamilie in huis, later op grotere afstand vanwege het gebrek aan privacy. Ook de constante vraag om geld werd hij helemaal zat. Niet dat hij geen geld over heeft voor zijn schoonmoeder. Maar de broers willen volgens Marc ook door hem onderhouden worden en dat gaat hem te ver: ‘Zelfs de beste melkkoe gaat dood van te veel geven.’

Een half jaar geleden stond Marc zelfs op het punt om alles achter zich te laten en terug naar België te gaan. Maar na een afkoelingsperiode bij zijn ouders is hij toch weer naar Thailand gegaan. Het idee om zijn dochtertje niet meer te zien, speelt daarbij een grote rol.

Waarschuwen
Marc wil vooral buitenlandse mannen waarschuwen onder het motto ‘bezint eer ge begint’. In de Thaise cultuur is de familie het belangrijkste, met de mannelijke familieleden voorop. ‘Dus als de mannen om geld vragen, dan heb je dat maar te geven. Lukt dat niet rechtstreeks, dan wordt de vrouw onder druk gezet om het geld te vragen. En dus word je gebruikt als een lopende geldautomaat’, legt Marc uit: ‘Degene die zegt, dat gebeurt mij niet, steekt zijn kop in het zand.’

[youtube]http://youtu.be/1n95Dj41_B8[/youtube]

 

15 reacties op “Buitenlandse man melkkoe voor Thaise familie (video)”

 1. Peter Holland zegt op

  Tja hier is het allemaal wel mee gezegd lijkt mij.
  Aardige Belg overgens.

  Wie het hier niet mee eens is is een dwaas, maarja daar zijn er genoeg van in de wereld.

  ben zeer verheugd met het feit dat de waarheid nu langzamerhand eens naar boven komt.
  Dit soort verhalen en de openbaarheid daarvan zullen de Thaien niet leuk vinden.

  Ehhhh Falang ting tong, pasaat, Kinieauw , maidee !!!!!

 2. Peter Holland zegt op

  Hallo Khun Peter kan je het nog een beetje trekken??
  Tja wie de goden verzoekt zal het weten, ha Ha

  • Redactie zegt op

   Ach Peter, waarschuwen helpt toch niet. Alle farang zeggen: “ja het is zo, maar het geldt niet voor die van mij, zij is anders”

   “Wie niet wil horen, moet het maar voelen.” zei mijn moeder vroeger al.

 3. Redactie zegt op

  Clichés hebben de eigenschap dat ze vaak kloppen, helaas. Vooroordelen overigens niet. De vooroordelen die er bij Farang leven, leven ook bij de Thai. Daarin verschillen we niet veel van elkaar. Dus wij zijn net zo dom of net zo slim als de Thai uit Issan 😉

 4. Peter Holland zegt op

  U bent geslaagd in dwaas zijn en realistisch denken, Gefeliciteerd
  Er gaat waarschijnlijk een dag komen dat ook u van een koude kermis thuis komt, blijf tot dan maar lekker dromen.

 5. Redactie zegt op

  Een zin uit de vorige posting:

  ‘Een relatie met een Thai is niet voor iedereen weggelegd’

  Misschien geldt dat wel voor Marc? Geen grenzen gesteld?

  Net als bij kinderen. Je kunt ook een keer ‘nee’ zeggen als ze om snoep vragen. 😉

  Peter Holland, zei: “een aardige Belg”. Te aardig denk ik.

 6. Sam Loi zegt op

  Ik doe maar een gok. Ben net terug van de kroeg en zal proberen – voor zover het nog gaat – de speerrpunten van het betoog van lieve Marijke van commentaar te voorzien en Laat mij nu eens voor de grap de volgorde aanhouden die de redactie hiervoor aangeeft:

  1. Een relatie met een Thai is niet voor iedereen
  weggelegd. Deze stelling is te algemeen en dus in redelijkheid niet te beantwoorden. Want de meeste toeristen gaan naar de bekende “lustige”oorden in Thailand en om daar een duurzame relatie aan te knopen is inderdaad uit deze boze.

  2. Marc is Marck. Geen grenzen gesteld. Hoe moet je in godsnaam op voorhand grenzen stellen als je niet weet welke grenzen je moet stellen.

  3. Nu Marc zijn grenzen niet kent en hij mede door de drank is aangetast in zijn vermogen om naar juistheid en redelijkheid te oordelen, heeft hij het vermogen om “nee” te zeggen gelaten voor wat het is.

  4. Blijf aardig zou ik maar zeggen en zin voor gij begint.

  • Redactie zegt op

   Geen grenzen gesteld. Hoe moet je in godsnaam op voorhand grenzen stellen als je niet weet welke grenzen je moet stellen.

   Dat kan ook gaande weg. Hij vertelde dat haar broers op de luie reet zaten en het handje ophielden. Dat zou voor mij wel een grens zijn.
   Je hebt toch ook zelfrespect? Maar goed we zijn niet allemaal hetzelfde. En door een roze bril ziet de wereld er nu eenmaal anders uit.
   Het is dapper van hem dat hij het wil vertellen, want je kan vervelden reacties verwachten zoals, dom, naïef, enz.

   Daar komt bij, hij is er jaren geleden gaan wonen en toen bestond Thailandblog nog niet. Hoe kon hij dat dan allemaal weten? 😉

 7. Redactie zegt op

  @ redactie, ik zou graag met Marijke van den Berg per mail in contact willen komen omwille van een aantal vragen. Is het mogelijk dat jullie dit verzoek met mijn mailadres aan haar doorgeven?

  Ik heb Marijke gevraagd of ik haar emailadres aan je mag doorgeven (vond ik wel zo netjes). Even wachten op een reactie.

  • Harold zegt op

   Bedankt alvast hiervoor. Hoop dat het gaat lukken…

 8. Sam Loi zegt op

  Het gaat om een kerel die een relatie heeft aangekoopt met c.q heeft gehad met een Thiaise. Daar is dus niets mis mee. Het gaat om het steeds terugkerend geklaag van die gasten, en daar zakt mijn broek er van af.

  • Peter Holland zegt op

   Wacht maar tot jij verliefd word Sam Loi,
   en de bahtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.
   Ik vond het een sympathieke man, die Marc, die het uitstekend wist te vertellen. wat is daar mis mee.
   Het kan niet vaak genoeg verteld worden, al was het maar om de inhalige Thai wat tot bedaren te brengen, en farang nieuwkomers te waarschuwen.
   Verder hoe kom je er bij dat die Marc aan de drank is gegaan??, Oh ja je komt net terug uit de kroeg….Ha Ha zelfbeeld afprojecteren op iemand anders heet dat geloof ik Ha Ha !!
   Verder had ik begrepen dat jij zelf als toerist vaak naar Thailand ging voor 3 weken per jaar als ik het goed heb, wat kan je dan voor expertise hebben vraag ik me af,
   Als ik het mis heb mag je me verbeteren

   Niet iedereen is zo’n rots in de branding als jij.

   • Sam Loi zegt op

    Hoi Peter Holland, ook goedemorgen. Ik heb inmiddels mien broek weer aan. Ik vind het altijd leuk als iemand mij de oren wast. Leuk man. Ik heb zo de gewoonte om na mijn koegbezoek op de maandag nog even achter de computer te kruipen. Niet altijd even verstandig. Net zoals met een slok op achter het stuur kruipen.

    Ik ben al een hele tijd verliefd op moeders, die gisteravond bijna nog de gele kaart trok. Doet ze vaak, mien moeders. Vind ze leuk. Ze heeft ook een tijdje met een rode kaart rondgelopen, neen neen, gelukkig niet getrokken. Een schorsing kan ik voorlopig niet hebben. Maar goed. Dat wil je allemaal niet weten.

    Naar Thailand gaan doen ik jaarlijks zeker een keer of 2. Tel uit je winst: 15 X 2 X 3 = 90 weken. Zelf heb ik het zo niet eerder bekeken. Ik heb dus de afgelopen 15 jaar bijna 2 jaar in Thailand doorgebracht. Wat een tijd.

    Ik ben op het gebied van Thaise relaties geen ervaringsdeskundige en zal het ook nooit worden. Daarvoor heb ik om me heen genoeg gezien. Ik vind die kerels van boven de 65 – in elk geval op leeftijd – een stelletje sukkels. Je ziet ze rondlopen met een mokkel van een jaar of 25 en denken dan met haar een “kaskraker” in huis te hebben gehaald. De omgeving moet het zien en weten dat hij nog altijd weet te scoren. Wat een zielige vertoning. Je kan het ook positief bekijken en stellen dat de farang aan ontwikkelingshulp doet. Weliswaar op micro nivo, but who cares.

 9. Martin zegt op

  Herken het verhaal wel, de meeste verliefde farang denken met hun drieletterig lichaamsdeel dat begint en eindigt met een L. En wordt vervolgens stelselmatig hun geld op zeer handige wijze, soms met veel tranen, afhandig gemaakt.
  Alles op naam van Teerak, en na verloop van tijd bey bey farang, kop khun kab. Elk familielid wil geld, broer 39, zus 35, nog een broer 41, pa, mama, bellen regelmatig met de meest droeve verhalen, mijn antwoord luidt altijd, farang heeft 40 jaar gewerkt voor zijn geld zeg maar tegen je broers en zus dat ze eerst 40 jaar moeten gaan werken en dan aan farang geld vragen. so teerak mai mie tang,

  • Sam Loi zegt op

   Begint met een L en eindigt ook met een L, volgens is het LOL, iets anders kan ik niet zo gauw bedenken.

   Ik heb het filmpje zojuist bekeken. En inderdaad, die Marc is een aardige kerel, een aardige mafkees. Moraal van het verhaal is, wees een beest in de relatie en gedraag je daar ook naar, het zou weleens kunnen helpen.

   En als ze gaan janken, gewoon meedoen. Ook mee janken. En als ze dan vraagt “why you cry teelak” ga je nog wat harder janken en zeg je vervolgens met tranen in de ogen “me no have money more” teelak.

   Mijn advies is dus: als ze beginnen te janken, ook mee janken, als ze beginnen te krijsen, ook mee krijsen, als ze beginnen te slaan, nog harder terugslaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website