Het leven langs de Khlongs (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , ,
1 maart 2011

Bangkok is gebouwd rond de rivier Chao Phraya, de stad wordt doorkliefd door vele kanalen. Khlongs zoals de Thai ze zelf noemen. Omdat de metropool overbevolkt is met naar schatting 12 miljoen mensen (maar vermoedelijk veel meer) ontkomen enkele inwoners er niet aan om naast en met het water te leven…

Mocht je even alle toeristische trekpleisters moe zijn, wat tijd over hebben of willen zien hoe de Thai werkelijk leven langs het water, pak dan eens de taxiboot. De Thai hebben van de nood namelijk een deugd gemaakt en houden er een soort metrosysteem op het water op na. De boten komen om de paar minuten, je stapt op, en binnen enkele momenten staat er een soort van conducteur naast je die balancerend op de randen van de boot je een kaartje verkoopt. Prachtig om dat een keer te zien. Ik heb er nog nooit eentje zijn evenwicht zien verliezen en in het water zien vallen.

De boten varen met een enorme snelheid langs elkaar. Het water spat dan alle kanten op, dus je moet je spullen die niet nat mogen worden, goed wegstoppen. Er zitten plastic beschermschermen aan de zijkanten van de boot, die de Thai snel omhoog doen als er een tegenligger nadert, maar dat scherm houdt niet alles tegen. Soms zijn de Thai ook te laat, waren ze aan het dagdromen. Ze worden dan wreed uit de droom gewekt, maar ondertussen is ook de rest van de boot aardig nat. Ook duurt het even voordat je aan de stank van het water bent gewend. Maar geef het tijd, want uiteindelijk merk je de stank niet meer op.

Mocht je de tijd hebben, zit de rit dan helemaal uit en neem vervolgens de boot weer terug naar de plaats waar je bent opgestapt. Voor zo’n ritje hoef je echt niet diep in de buidel te tasten, hooguit een tiental baht. En vergaap je vervolgens aan alles wat er op en rond leeft en gebeurt. Hier alvast een impressie.

[youtube]http://youtu.be/9x0l2_neyYM[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website