Discover Thainess (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , ,
17 juli 2018

“Discover Thainess”, ontdek de manier hoe Thai tegen het leven aankijken, daar gaat deze video over.

Toeristen die Thailand bezoeken zijn vrijwel altijd verrast door de vriendelijkheid en gastvrijheid van het Thaise volk. Een voorbeeld daarvan is de standaardgroet: “pai nai?” oftewel “waar ga je naar toe?”. Deze vraag heeft niet de letterlijke betekenis, maar is een groet zoals “hallo” of “hoe gaat het met je?”. Hetzelfde geldt voor de vraag of je al gegeten hebt (“Kin khaaw lu’yang?”). Ze is vooral bedoeld om interesse te tonen en even een praatje met je te maken.

In Thailand draait vrijwel alles om ’sanuk’. Wat synoniem staat aan plezier maken. Voor een Thai is pas iets de moeite waard, als het iets oplevert of ’sanuk’ is. Een opvatting die veel toeristen wel aanspreekt.

Het Thaise toeristenbureau heeft de levenshouding van de gemiddelde Thai verpakt in het woord Thainess. Om dat te zien en te ervaren moet je naar Thailand toe, en dat doen wij graag natuurlijk.

Video: Discover Thainess

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website