Deel 2 van de indrukwekkende documentaire van de BBC over één van de beruchtste gevangenissen ter wereld: de Bangkwang in Bangkok.

Deze gevangenishel ligt ten noorden van Bangkok in Changwat Nonthaburi, nabij de rivier Chao Phraya. In Bangkwang, ook wel bekend onder de naam ‘Bangkok Hilton’ en ‘Big Tiger’, zitten uitsluitend gevangenen die veroordeeld zijn voor een celstraf vanaf 25 jaar of langer, of tot de doodstraf. Verreweg de meeste gevangenen zitten een straf uit voor drugssmokkel of moord, onder deze populatie zitten ook westerse gevangenen, meestal voor drugssmokkel.

De omstandigheden in Bangkwang zijn uitermate slecht. Zo is de gevangenis overbevolkt. De bewakers zijn corrupt en overwerkt. De gevangenen slapen in zeer kleine ruimtes waar ze zich ook moeten wassen en ontlasten. Het eten bestaat uit een soort soep met af en toe een vissekop.

Regelmatig worden er door gedetineerden moorden gepleegd binnen de gevangenis met behulp van gesmokkelde messen en pistolen.

Gevangenen kunnen zich alleen wassen in ongezuiverd water wat opgepompt wordt uit de rivier, waardoor ze infecties en andere ziektes kunnen oplopen.

[youtube]http://youtu.be/zIbJ0-JiO1w[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website