Niet zo populair als de Grand Palace maar zeker zo mooi en eigenlijk mooier. Het Vimanmek paleis (Thai วิมานเมฆ) is een voormalig koninklijk paleis in Bangkok. Het paleis staat ook bekend als het Vimanmek teakhouten herenhuis of Vimanmek herenhuis. Het paleis bevindt zich in het Suansat Dusit complex, in het Dusit district.

Het paleis werd in 1901 in opdracht Koning Chulalongkorn volledig opnieuw opgebouwd van teakhout nadat het van de oorspronkelijke locatie op Ko Si Chang is weggehaald. Het paleis is tot 1935 gebruikt als koninklijk paleis en bevat 72 kamers. Op verzoek van Koningin Sirikit is het paleis in 1982 gerestaureerd waardoor het nu een grote toeristische trekpleister is geworden. Vimanmek wordt als het grootste teakhouten gebouw ter wereld beschouwd.

Naast antieke meubels is er glaswerk, porselein, oude foto’s en memorabilia uit 1868 – 1910 te bewonderen. Het grootste deel van het gebouw wordt dan ook gebruikt als museum. Bezoek ook de Abhisek Dusit Hall, die de verzameling handwerkmeesterwerken van HM Queen Sirikit toont, gemaakt door plattelandsmensen. Verder is er een tentoonstelling van verschillende items en kunstvoorwerpen waaronder de foto’s die Bhumibol heeft gemaakt, maar ook oude schilderijen, klokken en koninklijke rijtuigen.

Er is een dagelijks optreden met traditionele Thaise dans (om 10:30 en 14:00 uur).

Bezoekersinformatie Vimanmek Mansion

 • Openingstijden: 08:30 tot 16:30 uur (dinsdag – zaterdag)
 • Locatie : Rajavithee Road. Dicht bij Dusit Zoo en het Dusit Palace-complex.
 • Toegangsprijs: 100 baht
 • Let op: geen korte broeken of mouwloze shirts. Rokken moeten ten minste knielengte zijn.

3 reacties op “Vimanmek paleis in Bangkok, het grootste teakhouten gebouw ter wereld”

 1. chris zegt op

  Ik weet niet of het nog steeds zo is maar als je de toegang betaalt tot het Grand Palace krijg je ook daar meteen een kaartje om Vimanmek te bezoeken.

 2. Tino Kuis zegt op

  วิมานเมฆ Vimanmek spreek uit wíemaanmmêek. Viman of beter wíemaan betekent ‘hemel, paradijs’ en mek of beter mêek betekent ‘wolk, wolken’ . Het ‘Paradijs in de Wolken’ , zoiets.

 3. Koen Olie zegt op

  Vimanmek is al sinds Juli 2016 dicht wegens renovatie en niemand weet blijkbaar wanneer het weer opent….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website