Wat Mangkon

De metrolijn in Bangkok van Hua Lamphong tot Bang Sue is sinds 29 juli 2019 verlengd en zijn er vier nieuwe stations in gebruik: Wat Mangkon, Sam Yot, Sanam Chai en Itsaraphap. Iedereen mag tot 28 september gratis tussen deze vier stations reizen. De stations zijn elke dag open van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Dankzij deze verlenging zijn belangrijke bezienswaardigheden zoals The Grand Palace, Wat Pho en Chinatown veel beter bereikbaar.

Wil je bijvoorbeeld naar Chinatown, dan kan je uitstappen op het station Wat Mangkon. Naar de Wat Arun? Stap dan uit bij station Itsaraphap, dit station ligt aan de Thon Buri zijde van de Chao Phraya Rivier, op loopafstand van de tempel.

Voor de Grand Palace en Wat Phra Kaeo stap je uit bij station Sanam Chai. Station is Sam Yot is zelf een bezienswaardigheid, ga er zeker een kijken.

Itsaraphap station

 

Sanam Chai station

 

Sam Yot Station

6 reacties op “Tot 28 september gratis met de metro in Bangkok”

 1. Joseph Jongen zegt op

  En niet te vergeten; als 65-plusser vertel je aan het loket dat je Senior bent en dan betaal je slechts de helft van de gangbare prijs op alle afstanden.

  • Gringo zegt op

   @Joseph: hoeveel is de helft van gratis?

   • joseph Jongen zegt op

    Goed lezen is blijkbaar een kunst. Gratis reizen mag je enkel en alleen tussen de vier genoemde nieuwe stations. Als 65-plussen reis je voor halve prijs naar ALLE stations.

 2. Kees janssen zegt op

  De tijden zijn al gewijzigd. 21.00 uur stopt deze lijn.
  Vanaf 7 uur ’s ochtends kun je al gebruik maken van het traject.
  Echter dit kan zo weer gewijzigd worden.

 3. l.lagemaat zegt op

  Sanam Chai station ziet er prachtig uit.
  Het lijkt wel een Russische metro

 4. joseph Jongen zegt op

  Goed lezen is blijkbaar een kunst. Gratis reizen mag je enkel en alleen tussen de vier genoemde nieuwe stations. Als 65-plussen reis je voor halve prijs naar ALLE stations.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website