Als toerist bereikbaar in Thailand

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , , ,
18 februari 2011

Het is heel gemakkelijk en niet duur om tijdens een vakantie in Thailand voor het thuisfront steeds bereikbaar te zijn.

Overal in het land kun je heel gemakkelijk een Thaise simkaart kopen voor je mobiele telefoon met daarbij een pre-paid kaart die je in verschillende waarden van 100 tot 300 baht kunt kopen. Voor de simkaart zul je als regel meestal rond de honderd baht kwijt zijn. Gewoon even het Nederlandse simkaartje vervangen door de Thaise versie, het beltegoed toevoegen en je kunt bellen en gebeld worden.

De belangrijkste spelers op de Thaise telefoonmarkt waaruit je kunt kiezen zijn DTAC (Happy), AIS (One-to-Call) enTrue Move. Het netwerk van True Move is volgens velen minder uitgebreid dan dat van de beide andere aanbieders. Voor wat betreft de telefoonkosten bestaat er nauwelijks verschil.

Mocht je niet goed weten hoe de simkaart met het aangekochte beltegoed op te waarderen dan zal men je overal behulpzaam willen zijn. Je hoeft echt niet lang te zoeken naar een verkooppunt want alle 7-Eleven winkels, en die zijn er heel wat, verkopen de kaarten. Zelfs bij aankomst op het Suvarnabhumi vliegveld kun je er al voor terecht.

De internationale code om vanuit Thailand naar huis te bellen is 001 gevolgd door het betreffende landnummer (Nederland 31 en België 32). Toch is het iets goedkoper om in plaats van de code 001 de code van de betreffende provider te gebruiken. Als je een DTAC kaart hebt toets dan 004 in plaats van 001, bij AIS 005 en bij True Move 006. Voor de VS, Canada, China en Singapore gebruikt AIS de code 00500.

Cheap Charly’s tip

Wil je heel erg goedkoop naar huis telefoneren naar hen die over Skype of VOIP beschikken dan is het een heel koud kunstje om zelfs gratis te bellen. Je spreekt gewoon af dat als jij de telefoon tweemal laat overgaan men jou even terugbelt.

Per slot van rekening kunnen zij je bijna gratis terugbellen op het nieuw aangeschafte telefoonnummer.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Als toerist bereikbaar in Thailand”

 1. sim zegt op

  zoals de meesten wel zullen weten, is dan wel een SIMlock vrije telefoon nodig. Zoals ook bekend mag heten, mag je je NL-provider na 1 jaar gebruik vragen je SIMlock te veriwjderen. Maar er zijn dan nog soms remmen, zoals T-mobile, die iets heeft om vele toestellen toch enkel met T-mob kaarten te voeden.
  SIMlock verwijderen kan op vrijwel elke grote NL markt door duistere stalletjes en in Thaild bij de welbekende mobuy fone (zo heet dat hier) stallen-rond de 100 bt. Als je nog ouwerwets genoegen kan nemen met enkel fone (+ evt. radio) dan koop je die hier, atlijd simlockvrij, vanaf 700 bt, een goede NOkia kost rond de 900. Kan je in NL daarna heel goedkoop mee bellen met enkel abonn. kaarten.
  Opgelet: naast tegoed koop je in Thaild ook TIJD-de goedkope tarieven houden ook in, dat je tegoed maar vrij kort houdbaar is en je per dag een min-bedrag moet gebruiken. Het is dan vaak handiger om een wat duurder plan te nemen dat dat niet of veel ruimer heeft.

 2. Pim zegt op

  Bij aanschaf van 1 bel tegoed van 1000,- Thb blijft je telefoonnummer 1 jaar geldig .
  Niet alle kleine verkooppunten hebben die.
  Deze kaarten zijn meest verkrijgbaar op 1 kantoor van de provider ,veel gevestigd in grote winkelcentra .
  Aan te raden voor diegene die meerdere malen Thailand bezoeken in 1 jaar .

 3. Leo zegt op

  Oh gratis,nee dan is de lol er vanaf ! Wanneer kunnen we gratis vliegen? 🙂

 4. Hans Bos (redactie) zegt op

  Informatief. Kleine aanvulling: een sim-kaart bij de 7-11 kost 50 THB en dat bedrag geldt ook voor het kleinste beltegoed. Ik koop doorgaans kaarten van 300 THB van AIS. Die blijven ook een jaar geldig.

 5. harry zegt op

  Misschien een tip .Als je niet zeker weet of je toestel simlockvrij is.Voor minder dan 1000 baht koop je een goed toestel in Thailand.Deze zijn standaard veelal simlockvrij en bijkomend voordeel voor als je Thai kunt lezen is het ook makkelijker als je Thaise familie en/of vrienden een sms willen sturen als ze geen andere taal machtig zijn.

  harry

  • Hansy zegt op

   Bij SE is het mogelijk de Thaise software (taalpakket) er op te zetten. In dit taalpakket zit ook NL. Je telefoon kan dan beide talen aan.

   • harry zegt op

    Hallo , bedankt voor je info.Voor mij is het niet echt noodzakelijk Thaise software erop te zetten aangezien ik zelf de Thaise taal vrij aardig beheers in woord en geschrift.Bovendien worden de toestellen al door Thaise taal ondersteund wat je in Thailand koopt en zijn makkelijk om te switchen naar bijv.Engels.
    Maar lijkt me wel heel interessant voor iemand in Thailand wat Nederlandse taal aan het leren is?
    kan je misschien wel vertellen waar en wat SE is? Is dit zo iets als Panthip Plaza?

    alvast bedankt

    greetz

    harry

    • Hansy zegt op

     SE= Sony-Ericsson.

     Een ex vriendin heeft op een door mij geschonken SE, gekocht in NL, de thaise taal er op laten zetten, en warempel, de NL taal was ook in te stellen.

     Daarna op internet gevonden dat in de taalpakketten, die op de SE site te downloaden zijn, bij het thaise ook het NL zit.

     Wellicht dat een SE, gekocht in Th, dus ook NL op zit.

 6. Cor zegt op

  Bestaat er ook zoiets voor internet? Of een abonnement voor 3 weken

  • Harold zegt op

   Yep! Bij 12Call bijvoorbeeld. Laatste keer dat ik in Thailand was (november vorig jaar) kon je voor 600 TBH een maand lang onbeperkt internettoegang kopen. Dat kun je bij de AIS shop of in de 7 Eleven laten regelen. Let er wel op dat je dit bedrag dan ook minimaal aan beltegoed op je kaart hebt staan. Verder moet je ervoor zorgen dat je wel de internetinstellingen van AIS in je telefoon hebt staan. Let wel, Thailand heeft nog steeds geen 3G-verbinding. Er is wel EDGE, maar dat is aanzienlijk trager dan het datanetwerk dat we hier in Nederland kennen.

   • joey6666 zegt op

    Hoewel de 3G officieel nog niet echt van start is gegaan heeft True toch echt al enige tijd in beperkte mate 3G dekking in Bangkok Pattaya Phuket en Chiang Mai.
    zie dekkingsgebied:
    http://www.truemove.com/3g/en/wifi_area_bkk.html

    • Harold zegt op

     Het komt heel beperkt op gang. Heb me laten vertellen dat ze er nog steeds over aan het steggelen zijn. Opvallend, aangezien omringende landen als Laos en Cambodja al wél een 3G-netwerk hebben.

     In Siam Paragon had ik bijvoorbeeld de laatste keer heel beperkt 3G. Maar ging ik het binnenland in, dan werd het 3G-teken op mijn HTC al snel een E…

 7. Hans zegt op

  Ik heb me het eens door een duitser het volgende laten uitleggen.

  In den begiine van de mobile telefoon is 12call begonnen het noordelijk deel van thailand te veroveren en dtac het zuiden. maar ik merk nu dat 12call het in prachuap khiri khan het gewoon goed doet. Van me vriendin begrijp ik dat 12call ook wel eens tijdstippen kent dat je voor 10 bath lang kunt bellen. Ook de beiden usb sticks van genoemden kun je ook een simkaart kopen voor draadloos internet, Opwaarderen kun je zelfs dan met de computer door je creditcard. Ook de plaatselijke 7-11 verkoopt kassabonnen voor wel bedrag je maar wilt. en je die dan kan opwaarderen.

  Overigens kun je in thailand ook het beltegod van de ene telefoonnummer overhevelen naar een ander mobiel nummer. Wat veel toeristen niet weten maar de thaise dames wel, dus heren vakantiegangers opgelet,

  uiteraard is skype goedkoper maar ook omslachtiger.

  In nederland heb ik nu een lebara simkaart gratis en kost het bellen 0,18 ct per minuut.
  echter geeft lebara bij elke opwaardering van 10 en 20 euro het zelfde bedrag kado. dus kom je uit op 9 cent per minuut

 8. Hans Bos (redactie) zegt op

  Van Thailand met de mobiele telefoon naar een vaste aansluiting in Nederland

  In Hua Hin kun je bij Cat Phonenet ( gesitueerd naast het postkantoor in het centrum) een telefoonkaart kopen voor 500 bath waarmee je ca. 4 uur kunt bellen met je mobieltje hier naar een vaste aansluiting in Nederland.
  Je kunt ook bellen naar een mobiel nummer in Nederland maar dan kun je maar zeer kort bellen voor de 500 bath.

  De kaart die gekocht dient te worden heet Call from Thailand .

  De gebruiksaanwijzing geeft aan: Bellen naar 1544 ( bij aankoop vragen naar kaart met dit te bellen nummer)
  Dan dient het getal twee ingetoetst te worden voor instructie in het Engels
  Daarna Pincode ingeven ( een 12 cijferige code die zichtbaar wordt op de achterzijde van de kaart na de beschermlaag te hebben weggekrast)
  Daarna bellen 009 31 direct gevolgd door het kerngetal ( zonder 0) en nummer van de vaste aansluiting

  Bel je niet met Skype dan is dit de goedkoopste manier om naar Nederland te bellen

  Vanuit Nederland met de vaste telefoon naar een mobiel nummer in Thailand

  Dit kan al vanaf 2 eurocent per minuut
  Op televergelijk.nl staan de tarieven aangegeven.
  Let wel bellen vanaf een vaste aansluiting en niet met de mobiele want dat is veel duurder.
  De belkosten worden onder de noemer 0900 nummers verrekend op de factuur van de provider van de vaste aansluiting

  Goedkoop bellen.nl: 0900-9700 4 eurocent per minuut
  Enige andere nummers allen 2 eurocent per minuut en een starttarief van 4,5 cent zijn:
  0900-0696
  0900-5600882
  0900-9501

  Je draait het 0900-9700 waarna wordt aangegeven dat je naar Thailand belt voor 2 of 4 eurocent per minuut en dan dient te bellen 0066 gevolgd door het mobiele nummer ( zonder de eerste nul) in Thailand en af te sluiten met *

  Groetend

  Hans Goudriaan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website