Lekker op vakantie naar Thailand, maar wat neemt u mee? Meestal te veel. Moet u nu echt twee flessen shampoo en drie soorten zonnebrandcrème meenemen? En uw halve boekenkast?

Daarnaast stellen het inpakken van de koffer vaak uit tot het laatste moment. Daardoor wordt het ook nog een stressvolle aangelegenheid. Weg stress, weg te veel spullen! Niks ‘bepakt en bezakt’. Ga terug naar de basis en neem mee wat u echt nodig hebt. Lees daarom deze 10 tips voor het inpakken van uw koffer.

1. Altijd meenemen
Een aantal dingen zijn onmisbaar voor een relaxte vakantie in Thailand. Een paspoort of identiteitsbewijs, eventueel een visum, geld (cash, pinpas, credit card) en uw reispapieren (print uw e-ticket of zorg dat deze op uw mobiele telefoon staat). Naast waarschijnlijk uw mobiele telefoon met bijbehorende oplaadsnoertjes, misschien oordopjes, een iPad en een (zonne)bril. Stop deze in uw handbagage op een veilige plek en zorg ervoor dat u er makkelijk bij kunt.

2. Kies gericht
Kijk goed naar het weer ter plaatse, hoe lang u weggaat en wat u tijdens uw verblijf gaat ondernemen. Rondtrekken met een rugzak is iets anders dan een strandvakantie. Pas daarop uw bagage aan. Vergeet het ‘misschien heb ik het nodig’ om vervolgens alles in uw bagage te stoppen, maar kies gericht. Neem goede basisstukken mee u onderling kunt combineren. En bedenk, tenzij u naar een afgelegen plek reist en dagen door niemandsland zwerft, dat vrijwel alles in Thailand te koop is.

3. Maak inpaklijstjes
Het is heel handig om een inpaklijst te maken en bewust na te denken over wat u echt nodig hebt. U kunt een lijstje met de hand schrijven, maar tegenwoordig zijn er ook online inpaklijsten te vinden zoals Inpaklijst.nl en Meenemen.nl

4. Gewicht van de koffer
Mocht u een nieuwe koffer kopen, kies dan een niet te zwaar koffermodel. Er zijn tegenwoordig talloze lichtgewicht koffers die oersterk zijn.

5. Cosmetica
Neem niet teveel cosmeticaproducten mee. Deze nemen veel ruimte in en zijn zwaar. Vul het liefst kleine flesjes en koop kleine verpakkingen. Je kan in Thailand overal grotere verpakkingen kopen. Een goede fles zonnebrandcrème meenemen van een merk dat u kent, is wel handig.

6. Boeken
Bij vakantie hoort natuurlijk: boeken lezen. Maar ook dit zijn gewichtige ruimtevreters. Bedenk welk boek echt mee moet in de vakantiekoffer en koop er de paperbackversie van. Gebruik voor de rest e-readers of neem een boek mee in de vorm van een tijdschrift.

7. Bad- en handdoeken
Informeer voordat u op reis gaat of er u tijdens uw verblijf in het hotel of andere accommodatie gebruik kunt maken van bad- en handdoeken service. Mocht dit het geval zijn, dan laat u deze bagage lekker thuis. Zo niet of als u een vakantie heeft geboekt waarbij u uw eigen handdoeken meeneemt, kies dan een mediumformaat (ook voor op het strand) en rol ze op, zo nemen ze minder ruimte in.

8. Waardevolle spullen
Laat echt waardevolle spullen zoals juwelen en sieraden en spullen waar u aan gehecht bent zoveel mogelijk thuis. Dat betekent minder zorgen en voorkomt dat uw vakantie daardoor niet in het water kan vallen. En berg waardevolle spullen op in een kluis of bedenk een goede plek waar anderen het niet snel kunnen vinden (maar die u wel onthoudt!).

9. Inpakken…
Leg een paar dagen van tevoren uw koffer op uw bed. Verzamel alle spullen aan de hand van het inpaklijstje. Kijk serieus of u dat allemaal echt nodig hebt en begin met inpakken. Pak slim en ergonomisch: rol kleding op, leg zware dingen onderin en lichtere spullen bovenop in uw koffer.
Stop uw toilettas in een plastic zak voor het geval er iets gaat lekken.

10. Weeg je koffer voor vertrek
Te veel aan kilo’s bagage kan flink in de kosten lopen. Hoe vaak zie je niet dat mensen op het vliegveld nog in allerijl bagage aan het overpakken zijn van koffer naar handbagage. Zorg er daarom voor dat je voor vertrek naar de luchthaven even je koffer weegt op een weegschaal.

Bron: Skyscanner.nl

Video: Handige inpak tips

Bekijk de onderstaande video voor handige inpak tips:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=LIk8v__Osm8[/embedyt]


» Laat een reactie achter


40 reacties op “10 tips om je koffer voor Thailand slim in te pakken”

 1. Guzzie Isaan zegt op

  Voor handdoeken neem ik altijd mee de zogenoemde “hammandoeken” in twee formaten.
  Een grote voor strand en een kleine voor na het douchen. Deze handdoeken wegen een fractie van normale handdoeken, nemen vocht goed op en zijn droog in een mum van tijd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • klaasje123 zegt op

   Of koop die handdoeken voor 300 baht by BigC en geef die later weg.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +33 (obv 33 stemmen)
   • Mart zegt op

    Dat is de beste manier om ruimte en gewicht te besparen en je maakt een aardig kamermeisje er heel blij mee als je ze haar voor vertrek geeft. Wij doen dit al jaren met veel plezier en dankbaarheid van de ontvangster(s).
    Grote strand/badlakens koop je voor 150 tot (inderdaad) 300 baht op de markt.
    Ze een keer laten wassen kost 15 tot 30 baht,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
   • Christina zegt op

    Een sarong kan je alle kanten mee op. Een handdoek 300 baht? Op de weekendmarkt heb je er wel drie voor. Er zijn ook snel drogende handdoeken te koop bij Xenox maar een oude van thuis is makkelijker die kan je na de vakantie weggeven.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Christina zegt op

  Kies voor een hard schalen koffer zonder ritsen ook al zit er een slot op bijvoorbeeld TSA is deze zonder het slot te openen zeer makkelijk te openen. Bij diverse winkels Xenox zijn handdoeken te koop die zeer licht zijn en Snel drogen micro fiber. Een katoenen sarong daarmee verricht je wonderen je kunt erop liggen gebruiken als strandjurk en op rieten stoelen. Dit maar dat weet je nooit de stoelen niet behandeld zijn voor bamboo luis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. Siam Siem zegt op

  Een drieweg stekker. Deze mag in NL niet meer verkocht worden, maar is in Thailand volop te krijgen. Erg handig als er weinig stopcontacten op de kamer zijn.
  Verloop stekkers: Amerikaans naar Europees en vice versa. Je vermijd zo onhandige wereldadapters.
  En last but not least voor de zuinige Hollander:
  Een dompelaar (verkrijgbaar bij Blokker). Bij de lokale 7/11 kun je een magnetronbestendige beker en plastic zakjes kopen. Erg handig om de kamer koffie en thee te maken (voor zover dit niet al aanwezig is.) Ook een gekookt ei of een omelet (in een zakje) maken behoort tot de mogelijkheden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 4. christ zegt op

  neem het hoogst noodzakelijke mee als kleding. Als je iets nodig hebt koop het ginder, het is goedkoper dan hier, en je hebt mer keuze. En als je terug bent heb je mooie zomerkledy die hier 2 tot 3x duurder betaalt. dus pak het noodzakelijke in voor 1 of 2 dagen, meer niet. Je hebt ook geen teveel gewicht mee voor de luchthaven als je vertrekt. Als je tgerug komt heb je altijd nog ruimte over , voor souveniers en dergelijke meer. ik zou zeggen, neem je koffer en goede reis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Danzig zegt op

   Hou er dan wel rekening mee dat de in Thailand gekochte kleding (en schoenen, tassen etc) van mindere kwaliteit is dan wat we hier gewend zijn en dat goedkoop duurkoop kan zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
   • Christina zegt op

    Niet in de bekende warenhuizen desginer kleding of soms in China town voor de Amerikaanse markt gemaakt etiketten verknipt. Ik zeg altijd van de vrachtwagen gevallen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • jasper van Der Burgh zegt op

    Dezelfde kwaliteit als bij de Zeeman, ze hebben dezelfde chinese leverancier. Wil je beter spul moet je meer betalen. Overigens ook prima te koop in Thailand, en nog altijd goedkoper dan in Nederland

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • walter zegt op

    Dat geloof ik niet, vergelijk de T shirts van Big C eens met een shirt gekocht in Nederland, het katoen in Thailand is dikker en sterker. Ik heb prachtige kwaliteitsschoenen gekocht van het merk Taywin voor omgerekend 125,00 Euro, zo’n zelfde soort paar van Van Bommel is toch al snel 2 keer zo duur. Maar net zoals in Nederland doe geen impulsieve aankopen, ook niet op de markt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. TH.NL zegt op

  Onder punt 1. Altijd meenemen mis ik wel een belangrijk ding en dat is medicijnen met een medicijnpaspoort. Ooit ben ik een belangrijk medicijn vergeten en met behulp van het medicijnpaspoort waar de exacte stoffen in vermeld staan kon ik in Thailand bij een goede apotheek precies hetzelfde medicijn kopen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • jasper van Der Burgh zegt op

   Tsja. Of anders google je je medicijn even, en zie je de werkzame stoffen. Net zo handig. Elke apotheek (ook de slechte) heeft het in voorraad.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Peter@ zegt op

  De meeste medicijnen kan je in Thailand gewoon kopen soms met een andere naam. Stop je medicijnen altijd in je handbagage.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. andre zegt op

  Ik had de vorige keer een grote koffer met spullen mee,kleding en souvenirs,maar volgend jaar alleen een schoudertas met wat klein spul,de rest koop ik daar wel

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Fransamsterdam zegt op

  Ik zal u mijn inpaklijst nog eens geven.
  Alleen handbagage, dat reist zoveel prettiger.
  Rest koop ik hier en verbruik ik, of geef restanten weg.

  Reservebril
  Medicijnen
  2 onderbroeken
  2 korte broeken
  2 T-shirts
  2 Zweetbandjes
  2 Telefoons
  Tablet
  Camera
  (deze keer 2 camera’s, één waterdichte ivm Songkran vorige maand)
  Opladers
  Paspoort
  Geneesmiddelenpaspoort
  Cash
  Pin-pas

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 9. Fransamsterdam zegt op

  Misschien mag ik het nog even afmaken:

  Tablet, camera’s, paspoort, telefoons en geneesmiddelenpaspoort, zitten in de (binnen)zakken van zomercolbertje (ok, dat is wat zwaar, maar wordt niet gewogen). Verder een redelijk nette lange broek aan (met cash en pin-pas), net overhemd, stropdas (losjes) en stevige keurige schoenen. Dan kun je zo nodig ook ‘dressed’ voor de dag komen.

  Dan hoef je alleen nog maar in te pakken:

  Reservebril
  Medicijnen
  2 onderbroeken
  2 korte broeken
  2 T-shirts
  2 Zweetbandjes
  Opladers

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 10. ivo zegt op

  Het ligt er net aan wat je gaat doen (en wat je prettig vind). Schoenen: Veel tempelbezoek, schoenen die je makkelijk kunt uitdoen, stedentrip idem. natuurparken e.d. dan wil je wat stevigers, maar toch liever niet waterdicht en juist ademend. En goede sokken er in. Paar goedkope flipflops zijn overal te vinden, maar iets wat ook heel blijft in maatje 44 is toch wat lastiger.
  Kwa koffer, Rimowa en samsonite maken ultralichte koffers, maar die ritsen krijg je dus schijnbaar onzichtbaar open en dicht met een balpen. Pacsafe heeft koffers die behoorlijk inbraak proof zijn en toch nog flexibel zijn, stalen net maakt ze niet superlicht! Ze hebben ook slashproof rugzakken, heuptassen, schoudertassen etc…Camera-tas liever niet uitziend als. Er zijn verstevigde camera riemen. Al blijf ik me op dit vlak in azie toch wel altijd heel safe voelen. je neemt in de praktijk toch altijd weer te veel mee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Christina zegt op

  Maak een foto van je koffer als hij zoek is makkelijk te herkennen en plaats je adres aan de binnenkant van de koffer. Niet als label aan de koffer voor eventuele inbraak als je niet thuis bent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 12. lung addie zegt op

  In mijn ogen sleept iedereen mee wat hij wil, zelfs al is het pindakaas en bitterballen of zoals iemand: 20l wijn.
  In de tijd, toen ik nog als toerist naar Thailand kwam, of voor het werk naar het buitenland moest, dan duurde het inpakken een half uurtje en ik deed het steeds zelf! Nooit overgewicht gehad want ja, al voor de reiskoffer definitief te sluiten is het geraadzaam even op de weegschaal te checken, geen verrassingen achteraf mogelijk. Als je naar Thailand komt dan ga je niet naar het “hol van plutos” maar naar een land waar zowat alles te koop is wat je maar kan denken, op een paar Europese specialiteiten na en, dan nog vaak aan een veel betere prijs dan in het land van herkomst verkrijgbaar zijn. Volgende week ga ik, noodgedwongen, niet voor mijn Visum want ik heb een retirements visum, maar voor enkele administratieve zaken, voor enkele dagen naar Belgie. Wat ik meeneem kan in mijn handbagage die ik dan nog in een normale reiskoffer steek. Die reiskoffer heb ik nodig voor mijn terugkeer naar Tailand omdat ik bepaalde kruiden, nodig als hobbykok, hier niet kan vinden voor bepaalde bereidingen. Als ik aan 10kg bagage, zowel heen als terug, zal komen zal het veel zijn.

  LS Lung Addie

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. Jack G. zegt op

  Behoorlijk wat reiservaring opgedaan de laatste jaren en ik neem eigenlijk wat meer mee dan vroeger qua kleding en schoenen. Het is ook geen enkel probleem meer als je 30 kg mee mag meenemen in de stapelklasse plus vaak nog wat extra door je frequent flyerpasje. Vroeger met die 20 kg regel was het best wel even opletten. Ook race je met goede wieltjes onder je koffer snel en soepel over de vliegvelden en door hotels. Je krijgt echt geen kromme rug meer van het sjouwen. Alleen past mijn koffer maar net achterin de kofferbak van de Bangkoktaxi’s vanwege de megagastanks die daar in liggen. Als je uit gaat in Bangkok naar de betere disco’s, clubs en restaurants dan kun je niet in je korte broek en teenslippers verschijnen. Ook vind ik het prettig om mij verzorgd en gekleed mij te presenteren. Ik zweet de eerste dagen meestal flink door de temperatuurjetlag en dan is het prettig om eens wat vaker van shirtje en broek te wisselen zonder direct te gaan shoppen. Als ik zakelijk op stap ga richting Azië dan zorg ik voor zeer nette kleding want ze houden daar wel van een goed geklede zakenman met nette looks en een prachtig visitekaartje. Nu schijnen wij Nederlanders een slechte reputatie hebben op kledinggebied in het buitenland. Dus ik probeer er wat van te maken om het gemiddelde wat omhoog te krijgen. En ja, als ik naar het strand ga dan zie je mij ook in de Frans Amsterdamlook. Kijk wel uit bij het kopen van boxershorts in Thailand. Ze kunnen flink afgeven. En als je je ze gelijk aantrekt dan kan je huid zelf de kleur van de boxershort krijgen. Je staat dan wel even raar te kijken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 14. Wallie zegt op

  In Thailand is bijna alles te koop dus neem niet te veel mee. Ik laat op Schiphol en in Bangkok altijd mijn koffer sealen, is wel zo handig!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 15. Pieter visser zegt op

  Wij reizen met zijn tweeen verdelen de kleding in twee koffers ,het is Niet ontdenkbaar dat Je koffer Niet gelijk arriveert .En Dan heeft Mijn vrouw een groot probleem daar zij een plus size maar heeft.Zo proberen we het gezellig te Houden en voor komen is beter Dan genezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Christina zegt op

   Ook Ik heb plus size er zit altijd wat in de handbaggage short blouse zwempak plus wat ondergoed.
   Was Laatst wel leuk koffer niet aangekomen we zijn gaan shoppen mijn man heeft een makkelijke maat
   Na 1 dag telefoon van hotel de winkel we hoorden u geen koffer we hebben kleding in grote maat.
   Maar even gaan kijken alles gekocht. Belt na drie dagen de koffer boy kan u niet bereiken koffers zijn aangekomen. Ja we blijven niet drie op kamer omdat we geen koffer hebben. Hij moest daarop lachen en alles was weer oke.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 16. ann zegt op

  Nog een tip

  Kleren oprollen scheelt ruimte, eventueel vacumeren(als dit binnen bereik is)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 17. Tollina zegt op

  Wij reizen al jaren naar Thailand met alleen handbagage en dat bevalt ons prima. Je hebt niet zoveel nodig en bovendien is alles te koop. Af en toe gaan wij naar een wasserij, voor 200 bath is alles heerlijk fris en gestreken. Ander voordeel is dat je met je instapkaart nooit in de rij hoeft te wachten en bij aankomst loop je zo naar de taxi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • ronnyLatPhrao zegt op

   “bij aankomst loop je zo naar de taxi.”

   Het enige verschil is dat je bij aankomst niet op de bagage hoeft te wachten..
   Voor de rest is het net hetzelfde.
   Waarom zou iemand die alleen handbagage heeft meteen mogen doorlopen naar de taxi en niet langs immigratie en douane moeten ?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Tollina zegt op

    Het verschil is dat je niet bij een balie in de rij hoeft te staan om je bagage in te checken. Bij aankomst hoef je niet op je koffers te wachten. Natuurlijk moet je wel langs immigratie en douane, dat moet toch iedereen?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 18. Richard zegt op

  Kleding kun je simpel comprimeren. Bij de Action liggen vacuumzakken voor 99 ct.
  Hiermee bespaar je veel ruimte in je koffer. Met behulp van je stofzuiger trek je de lucht uit de kleding.
  Door de sluitdop vele malen te gebruiken…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Neem je dan ook je stofzuiger mee voor de terugreis? 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • ruud zegt op

   Maar moet je die stofzuiger dan ook meenemen op vakantie, om voor de terugweg die zakken vacuuum te zuigen?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 19. Fernand zegt op

  Je kan hier alles kopen.
  Bij Watsons..body wash…dove zeep…handcreme…tandpasta…alles goedkoop.
  T-shirts 3 €…hemden 7 €….sokken 5 paar 3 €.
  Handdoeken op de markt…kleedjes voor dames 8 €.
  Geef het weg voor je naar huis gaat.
  Veel succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Fransamsterdam zegt op

   Het is inderdaad onbegrijpelijk. Zelfs de meest elementaire levensbehoeften zijn hier gewoon in de winkel verkrijgbaar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 20. Marcel zegt op

  En nog een tip neem een pen mee in uw handbagage als u de thai immigration papieren moet invullen in het vliegtuig..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Met 300 man om je heen die merendeels ook die kaart moeten invullen kun je je afvragen of dat nou echt noodzakelijk is.
   Bovendien vertonen sommige pennen door de enorme temperatuurwisselingen op Suvarnabhumi de neiging om te gaan lekken.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. DJ zegt op

  Ja en vier paar sandalen maat 47/48 want die hebben ze daar echt niet, ik heb ze in ieder geval nog niet ergens gezien en de rest tja dat kun je daar wel kopen of qua kleding laten maken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   De schoenmaat kan ik nog inkomen, maar waarom zou je er 4 paar van mee nemen ?
   Gewoon benieuwd hoor. Misschien is er een aanvaardbare uitleg voor.
   Een 42/43 tiger

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 22. Peter V. zegt op

  Ik maak een foto van mijn pasjes en paspoort.
  Die print ik uit, schrijf het vluchtnummer en het adres erbij, en geef ‘m aan mijn broer.
  Mocht er wat gebeuren, dan heeft hij alle gegevens bij de hand om e.e.a te blokkeren cq regelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 23. thea zegt op

  Toen wij voor het eerst naar Thailand gingen zei men neem niet te veel mee want je kan daar goedkoop kleding kopen.
  Ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan, ten eerste is het er zeer warm en verschoon je je wel een keer op een dag en om nou na aankomst gelijk te gaan shoppen !!!!!
  Ten 2e , ik draag maat 42/44 en die vind je toch niet zo makkelijk in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 24. Bert zegt op

  Beste reiziger, zoals eerder beschreven neem niet teveel mee. Als je boeken wilt lezen of bladen, koop die op Schiphol. je bent dan al ingecheckt en door de douane. scheelt heel veel gewicht in je koffer, als je die op het laatste koopt. Maak een lijstje welke boeken je wilt lezen en je heb de laatste nieuwe bladen.
  Veel plezier

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website