Mochten er Nederlandse en Belgische toeristen tussen 13 en 15 april in Bangkok zijn of daar arriveren dan kan je het Songkran feest in volle glorie meemaken.

Waar moet je zijn voor Songkran in Bangkok?

De populaire spot voor Thais en buitenlanders om Songkran in Bangkok te vieren is Silom Road. Deze plek heeft als voordeel, bijvoorbeeld ten opzichte van Khao San Road, dat het goed bereikbaar is met de Skytrain. Wees wel voorbereid op een enorme drukte.

Net als de voorgaande jaren, zal de politie Silom Road afsluiten van 14:00 tot 09:00 uur op 13 tot 15 april 2013. De weg zal van Sala Daeng tot Nararom kruisingen (zie onderstaande kaart) gesloten zijn. Voor het eerst zal er ook sprake zijn van een alcoholvrije zone.

Wat heb je nodig voor het Songkran feest?

Ga je voor het eerst Songkran vieren dan kan dit je standaard uitrusting zijn:

 • Een felgekleurd Hawaishirt.
 • Een grote waterpistool.
 • Waterdicht plastic tasje voor telefoon, ID en geld (te koop bij 7-Eleven en warenhuizen).
 • Een zonnebril, beschermd tegen de zon maar ook tegen een harde waterstraal in je ogen.

Handige Songkran kaart

Collega blogger Richard Barrow heeft een handige kaart gemaakt met Songkran festiviteiten en de locaties in Nangkok (inzoomen):


Songkran in Bangkok 2013 weergeven op een grotere kaart

Video

Zie hier een impressie van Songkran bij Silom in 2012:
[youtube]http://youtu.be/IiIre-HB7K0[/youtube]

2 reacties op “Songkran 2013 vieren in Bangkok? Ga naar Silom! (video)”

 1. ferdinand zegt op

  Iedereen op de vdo heeft lol en lacht, dus het MOET wel leuk zijn. Ik behoor kennelijk tot de zuurpruimen die er de lol niet (meer) van inzien.

  Na 7 jaar hier wonen heb ik het wel gehad. 5 dagen lang dronken mensen die van geen ophouden weten. Soms begint de ellende al 2 dagen van te voren.
  Prima als het op een aantal plekken gebeurd waar mensen vrijwillig bijeenkomen om te feesten. Laat de rest effe met rust.

  Heb intussen teveel ongelukken gezien, motorrijders die onderuit gingen omdat ze op een onverwachte plek door volwassen idioten een emmer vuil ijskoud water met ijsblokken in hun gezicht gesmeten kregen tot en met een automobilist die schrikt, uitwijkt en vervolgens een klein kind aanrijdt.
  Een groot deel van de bestuurders zit overigens toch al straalbezopen achter het stuur.

  De meeste kinderen die met hun emmertje langs de weg staan hebben gewoon lol en doen weinig kwaad.

  Baal als ik een week lang hier in het dorp geen kop kofie kan gaan drinken, geen boodschap kan gaan doen, zonder dat ik een emmer troep over me heen krijg, of er een opgevoerd plastic machinegeweer met de kracht van een hoge drukreiniger in mijn gezicht wordt leeggespoten.
  Het is tot een gebeuren verworden wat niets meer het het oorspronkelijke idee, waarbij als eerbetoon wat water werd gesprenkeld over (oudere) familieleden, te maken heeft.

  De eerste dag ga ik vrolijk naar buiten en gun alle jongere en oudere kinderen hun lol. Van af dag 2 vermindert de lol en het begrip. De volgende dagen verplaats ik me maar zoveel mogelijk met de auto of op mijn oude brommertje.
  Heet genoeg is het hier op het ogenblik, regelmatig 42 C, dus afkoelen geen probleem, maar de ijsblokken en die chemische kleurstof die in het water zitten kunnen me gestolen worden.

  Ben benieuwd naar het effect van de ingestelde alcoholvrije zones. Je houdt een Thai moeilijk tegen als het om alcohol gaat. Elk jaar is Songkran weer opnieuw goed voor duizenden doden en gewonden.
  Er zijn hier in de Isaan in elk dorp, elke paar km wel alcohol controles, maar na de betaling van 200-400 bath mag je doorrijden, kennen ze je dan wordt er vriendelijk gezwaaid (ze wonen uiteindelijk in het zelfde dorp) en na het ondergaan van de zon is menig politieagent ook aardig onder ….

  Maar goed … te voet … en in Bangkok of vakantieoorden, feestterreinen etc. fantastisch feest. Lol, wet t-shirts.
  Als je het als toerist nog nooit meegemaakt hebt, is het beslist de moeite waard. Als hier wonende expat is het net na een tijdje net zo boeiend als Isaan muziek.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Eigenlijk ben ik een beetje verbaasd.
   Niet over het feit of je al dan niet van Songkran houdt, maar de duur ervan in de dorpen van de Isaan – een week water gooien !!!
   Als men klaagt over de duur, een week ipv een dag, hebben ze het vooral over Pattaya of andere oorden.
   Het is de eerste keer dat ik lees, dat het water gooien in de dorpen in de Isaan blijkbaar ook een week duurt, en dat ze daar ook ijsblokken en chemische kleurstof gebruiken.
   Ik kom wel eens in de Isaan. Een kenner van de streek ben ik echter niet en ben er nog nooit tijdens Songkran geweest.
   Ik vraag me echter wel af of je dorp een uitzondering is of dat het regel is voor de Isaan dorpen.
   Zelfs hier op LadPhrao beperkt het zich tot 1 dag. Links en rechts een straat je waar ze de dag ervoor al plezier maken daar gelaten, maar die laten wel de andere mensen gerust.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website