Noord-Thailand in beeld (video)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
1 januari 2015

Een kwartier lang genieten van een schitterende fotoreportage die als een film aan je oog voorbij trekt. De fotograaf brengt de schoonheid van Noord-Thailand uit verschillende invalshoeken bezien fraai in beeld.

Geen plaatjes kijken maar genieten van in elkaar overvloeiende beelden die als een film bij de kijker overkomt. Bij de mooie bijpassende muziek kun je wegdromen en vakantieplannen smeden voor een komende reis.

Kortom een prachtige reportage die het noorden van Thailand in al haar facetten en schoonheid belicht.

De maker, Wim van der Linden, neemt je mee op reis naar Mae Hong Son en toont je de mooiste watervallen en tempels van het noorden. Bloemenpracht, olifanten, bergvolkeren en de Thaise boer die op het land ploetert voor het dagelijkse bestaan, zijn fraai in beelden vastgelegd.
Zelfs de Mekong rivier die met een lengte van ongeveer 4900 kilometer vanaf China via Laos Thailand binnenstroomt toont de maker ons in al haar schoonheid. Geen wonder dat zijn reportage op YouTube inmiddels al door 25.000 mensen is bekeken.

Zonnebloemen

In 2012 reed ik van Mae Hong Son via de 108 naar Mae Sariang. Via deze route passeer je Khun Yuam waar borden verwijzen naar de schitterende zonnebloemenvelden in de Thaise taal aangeduid als Thung Bua Tong. Glooiende hellingen vol kleine zonnebloemen veranderen daar ruim 80 hectare landschap in een kleurrijk sprookje. Helaas was het in de maand februari en moest ik genoegen nemen met een paar laatbloeiers en mijn fantasie de vrije loop laten hoe mooi het allemaal in November moet zijn als de Bua Tong in volle bloei staat.

Bij het bekijken van de schitterende reportage die Wim van der Linden maakte kwam ook de Bua Tong in beeld. Een mooie tocht kwam weer in mijn herinnering boven drijven. Bij velen die het noorden een beetje kennen zullen bij het zien van bepaalde beelden herinneringen boven komen drijven.

Namtok Mae Surin National Park

Het zijn niet alleen de zonnebloemen die de omgeving zo schitterend maken, want je bent hier in het Mae Surin National Park met onder meer een waterval die maar liefst over een lengte van honderd meter omlaag dendert. Het park heeft een oppervlakte van bijna 400 kilometer. Grotten, riviertjes, een rijke flora en fauna en daarbij goed berijdbare wegen maken dit park een bezoek meer dan waard.

En nu kijken ….

[youtube]http://youtu.be/3Mrep1PEvyU[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Noord-Thailand in beeld (video)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Schitterende beelden,knap foto/film? werk.
  Het neemt de tijd om het tot je door te laten dringen.
  Het nodigt uit om er weer naar toe te gaan.

  groet,
  Lodewijk

 2. Mia zegt op

  Heb genoten van deze echt mooie foto’s die in elkaar overvloeien en je de indruk geven naar een film te kijken. Daarbij heerlijk rustige en bijpassende muziek. Een aantal beelden deden mij terugdenken aan eerdere bezoeken aan het mooie noorden. Kan iedereen aanbevelen er eens rustig 15 minuten voor te gaan zitten en te genieten en ….wellicht komen dan de plannen voor een volgende vakantie bovendrijven.

 3. chris zegt op

  Ja, prachtige beelden inderdaaden goed gemaakt.
  Op het gevaar af dat men dit muggenziften vindt:
  1. Als de maker woorden als ‘we’ en ‘our’ gebruikt zou hij/zij zich ook bekend moeten maken. Dat begrijpen we dat dit een promotioneel bedoeld filmpje van ene bewonder van het noorden en niet een vakantiefilmpje;
  2. Hoewel er weinig tekst wordt gebruikt staan er toch een heleboel storende taalfouten in (grammaticaal, verkeerde voorzetsels, verkeerde schrijfwijzen, Burma ipv Myanmar). Persoonlijk begon dat mij te storen.

 4. riet turksma zegt op

  De video was “removed by the user”. Jammer had het graag gezien.
  Riet Turksma


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website