De toegang is uitsluitend op afspraak en dit museum steunt een goed doel, namelijk het opkomen voor de rechten van vrouwen die werkzaam zijn in de Thaise seksindustrie.

In het museum aan de rand van Bangkok, wordt Thailand’s beroemde seksindustrie in vol ornaat tentoongesteld. Stripperspalen, condooms en seksspeeltjes zijn er te zien maar er is ook ruimte voor voorlichting en educatie.

De 68-jarige Chantawipa Apisuk (zie foto), oprichter van de liefdadigheidsorganisatie Empower, wil dat sekswerkers in Thailand meer rechten krijgen. “Het is normaal werk”, zegt ze. “Sekswerkers zijn geen slachtoffers.”

Het museum toont een ​​schilderij van een 400-jaar-oud Chinees schip. De zeelieden betaalden de prostituees met emmers rijst. “Sekswerk was destijds legaal ,” zegt Apisuk. “Het koste 15 kilo rijst. Dat is nu ongeveer 1050 baht. De prijs is dus nauwelijks veranderd. ”

Meer over het museum en het werk van Empower kan je lezen bij de bron: http://goo.gl/2dy9Op

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website