Toeristen die aankomen in Thailand willen graag contact houden met het thuisfront, Whatsappen en/of internetten. Gelukkig is in Thailand overal de 4G ontvangst vrijwel perfect te noemen. Het voordeligste is om een Thaise simcard te kopen en deze in je telefoon te zetten. Je moet dan wel zorgen dat je telefoon hebt die simlock vrij is.

Als je in Thailand wilt bellen en internetten, zijn er een paar opties:

 1. Gebruik je eigen mobiele telefoon en simkaart: Als je van plan bent om kort in Thailand te blijven, kun je overwegen om je eigen mobiele telefoon en simkaart te gebruiken. Voordat je vertrekt, moet je ervoor zorgen dat je mobiele provider internationale roaming heeft ingeschakeld en dat je roamingtarieven hebt gecontroleerd. Houd er rekening mee dat roamingkosten vaak hoog zijn, dus dit kan een dure optie zijn.
 2. Koop een lokale simkaart in Thailand: Een andere optie is om bij aankomst in Thailand een lokale simkaart te kopen. Er zijn verschillende mobiele providers in Thailand, waaronder AIS, DTAC en TrueMove. Je kunt een prepaid simkaart kopen bij een van de vele verkooppunten in het land, waaronder op de luchthaven. Zorg ervoor dat je een simkaart kiest met een plan dat past bij je behoeften, bijvoorbeeld een plan met onbeperkt internet of een plan met veel belminuten. Dit kan een voordelige optie zijn als je een tijdje in Thailand blijft.
 3. Gebruik een mobiele hotspot of wifi: Als je voornamelijk internet nodig hebt, kun je ook overwegen om een mobiele hotspot of wifi te gebruiken. Veel hotels, restaurants en cafés bieden gratis wifi aan. Als je toch meer internet nodig hebt, kun je overwegen om een mobiele hotspot te kopen of te huren bij een lokale provider.

Ongeacht de optie die je kiest, is het altijd verstandig om de kosten en voorwaarden van de verschillende opties te vergelijken, zodat je de beste optie voor jouw situatie kunt kiezen.

Wat is een simlock?

Een simlock is een beveiligingsfunctie die op sommige mobiele telefoons wordt toegepast om te voorkomen dat de telefoon wordt gebruikt met een SIM-kaart van een andere mobiele provider. Met andere woorden, als een telefoon een simlock heeft, kan deze alleen worden gebruikt met de SIM-kaart van de specifieke mobiele provider waarmee de telefoon oorspronkelijk is geleverd.

De simlock wordt meestal toegepast door mobiele providers als een manier om klanten aan te moedigen om bij hen te blijven en hun diensten te blijven gebruiken. Als een klant de telefoon wil gebruiken met een andere mobiele provider, moet hij of zij de simlock laten verwijderen.

Het proces om een simlock te laten verwijderen kan verschillen afhankelijk van het type telefoon en de mobiele provider, maar het kan in de meeste gevallen worden gedaan door contact op te nemen met de oorspronkelijke mobiele provider of door gebruik te maken van een derde partij die gespecialiseerd is in het verwijderen van simlocks.

5 stappen om een Thaise simcard te installeren

Hier zijn de vijf eenvoudige stappen die je kunt nemen om een Thaise SIM-kaart en mobiele dataplan gereed te maken.

Stap 1: Ontgrendel een eventuele simlock

De eerste stap is om eventueel jouw telefoon te ontgrendelen (simlock) bij jouw serviceprovider voordat je op reis gaat. In sommige gevallen kan er een kleine vergoeding worden gevraagd voor de dienst. Zodra jouw telefoon is ontgrendeld, kun je een Thaise SIM-kaart gebruiken die in verschillende maten verkrijgbaar is, afhankelijk van jouw telefoon.

Stap 2: Koop een SIM-kaart op de luchthaven of bij serviceproviders

Als je minder dan een week in Thailand verblijft, is het waarschijnlijk het beste en meest handige om een mobiel dataplan op de luchthaven te krijgen. Toeristen die langer blijven, wordt echter aangeraden om zich in te schrijven voor een mobiel dataplan bij een van de serviceproviders. Deze providers hebben winkels in lokale winkelcentra. Hier krijgt u een meer flexibele reeks mogelijkheden die beter aansluiten op jouw behoeften en tegen een lagere prijs. Een paspoort is vereist voor de aankoop van een SIM-kaart in Thailand, omdat de providers de SIM-kaart moeten registreren op naam en paspoortnummer van de gebruiker.

Stap 3: Kies de provider en mobiele dataplan

Er zijn drie belangrijke mobiele dienstverleners in Thailand: AIS, DTAC en TrueMove H. Deze providers bieden verschillende ‘pay as you go’-deals met 3G/4G/5G ondersteuning voor zowel korte als lange termijn beschikbaarheid, variërend van dagelijks, wekelijks tot maandelijks. Zelf gebruik ik DTAC en betaal 1.400 baht voor 3 maanden in Thailand. De verbinding is stabiel en snel, ik kan zelfs gewoon TV kijken op mijn mobiel.

Stap 4: Opwaarderen

Het toevoegen of ‘opwaarderen’ van uw mobiele beltegoed is een gemakkelijke taak die snel kan worden uitgevoerd bij 7-Eleven, de winkels van serviceproviders en via Boonterm-machines in het hele land.

Stap 5: Activeren

Het activeren van uw SIM-kaart kan verschillen, afhankelijk van het apparaat en de provider die je gebruikt. Voorafbetaalde SIM-kaarten voor toeristen bieden meestal een geldigheid van 30 dagen na elke opwaardering. Je kunt jouw mobiele balans en geldigheid controleren via deze USSD-codes:

 • AIS: *121#
 • DTAC: 1019#
 • TrueMove H: #123#

Wi-Fi-verbinding

Hotels, restaurants en cafés in Thailand bieden hun gasten en klanten gratis Wi-Fi-internettoegang.

Gratis Wi-Fi is beschikbaar op de luchthaven Suvarnabhumi voor maximaal 2 uur per dag via het netwerk “@AirportTrueFreeWiFi”.

Op de luchthaven zijn 126 gratis hotspots beschikbaar. Elke gebruiker kan gedurende 15 minuten tegelijk toegang krijgen tot internet. Nadat de periode is verstreken, kunnen degenen die de service willen blijven gebruiken, opnieuw inloggen. Internettoegang is ook 24 uur per dag beschikbaar bij CAT Telecom Internet Cafés achter de incheckbalies (rij W) en bij de G-aerobrug op de 2e verdieping.

6 reacties op “Mobile Phone & Internet in Thailand: 5 stappen om een Thaise simcard te installeren”

 1. khun moo zegt op

  Wij hebben 2 dual sims telefoons.
  1 in nederland gekocht en 1 in Thailand.
  De in Thailand gekochte telefoon heeft standaard het thaise toetsenbord wat handig is voor de Thaise echtgenote. Op deze telefoon kan men gemakkelijk wissen van Thais naar westers toetsenbord.
  De in nederland gekochte telefoon heeft geen Thais toetsenbord mogelijkheden.
  Wij gebruiken wel software die controleren of de gebruikte wifi verbinding veilig is.
  Blijkt geen overbodige luxe te zijn nadat mijn facebook account overgenomen was door een afrikaan.
  Eigenlijk maken we zelden meer gebruik maken van wifi verbindingen maar kopen en gebruiken altijd een SIM kaart waarbij je kunt internetten.
  De Sim kaarten hebben een limiet op het gebruik van Mbytes afhankelijk wat je koopt en bij veel gebruik heb je geen internet op een bepaalde dag.

  • Jacobus zegt op

   Als je GBoard op je telefoon hebt staan als app, kan deze in bijna alle talen van de wereld typen en corrigeren. Met 1 druk op de spatiebalk verandert de taal van het toetsenbod in de door jouw gewenste taal.

 2. Maltin zegt op

  De meeste telefoons hebben ook de mogelijkheid om in plaats van een fysieke SIM ook een e-Sim te plaatsen. Dit is gewoon een activatie code met telefoonnummer en internet gebruik. Erg handig op deze manier hoef je de SIM’s niet te wisselen.

  Tip voor gratis onbeperkt snel internet op de luchthaven; Ga in de buurt van een Airline Lounge staan/zitten en log in op de wifi van de Lounge. Deze wifi paswoorden staan overal op internet. Voor de KLM Lounge op BKK is het wifi password: THAILAND

  Dit geldt overigens voor alle luchthavens op de wereld met Airline Lounges.

  • Marianne zegt op

   Als je telefoon een e-sim accepteert kan je ook kiezen voor airalo.com. Hier koop je data abonnementen via de e-sim service van DTAC (overigens is airalo in meer dan 190 landen beschikbaar) en heb je dus maar 1 telefoon nodig. Makkelijk te gebruiken, betaalbare databundel prijzen. Een altijd 4 of 5 G netwerk. Voor Thailand is de data bundel unlimited. Er zit ook een Thais telefoonnummer bij. In NL thuis installeren en op Suvarnabhumi Airport meteen data+telefoonnummer na de landing. Top.

   • Lucien zegt op

    Esimthailand.com doet hetzelfde. Bied het dubbele op dit moment.

  • lessram zegt op

   “De meeste telefoons hebben ook de mogelijkheid om in plaats van een fysieke SIM ook een e-Sim te plaatsen”.

   De meeste telefoons hebben deze eSim optie nog niet, momenteel is dat maar bij enkele nieuwe modellen. Al zal dat langzaam aan steeds meer worden. Net als dat “de meeste” telefoons nog geen 5G hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website