Mini Siam in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
8 november 2018

Sombat Muycheen / Shutterstock.com

Om de verjaardag van één van de kinderen te vieren, brengen we een bezoek aan Mini Siam bij Pattaya. Een soort Madurodam, maar dan Thais.

Ruim tien jaar geleden was ik hier voor het eerst. Toen vierden we de tweede verjaardag van Nan. Nu kan Nan zich dit niet meer herinneren. Nath holt voor ons uit en geeft dan luidkeels te kennen dat we naar het volgende project moeten komen kijken.

De eerste keer ben ik naar aanleiding van gebouwen, die ik hier in het klein zag, naar verschillende plaatsen gegaan om alles in het groot te zien. Ik herinner me dat ik hier voor het eerst geconfronteerd werd met de prachtige Khmer tempel in PiMai. Nu kan ik het meeste wel thuisbrengen.

Ingus Kruklitis / Shutterstock.com

Leuk is dat hier een tweede afdeling is, die de belangrijkste bouwwerken overal ter wereld laat zien. Hier kan ik de kinderen wat leren. Tot mijn verbazing worden beelden uit de Vallei der Koningen onmiddellijk ondergebracht in Egypte.

Daarnaast is de kennis bedroevend weinig. Een Vrijheidsbeeld of een Eifeltoren, kennen ze niet. Gelukkig wel de toren van Pisa, want die staat afgebeeld op de placemats van de Pizzahut. Tot mijn vreugde vind ik een kopie van Michelangelo’s David. Nu kan ik hem weer fotograferen van de kant die je nooit op plaatjes treft.

Voor kinderen of bezoekers een leuke en leerzame attractie.

Meer informatie:

Mini Siam
387 Moo 6 Sukhumvit Rd.,
Pattaya City Naklua, Banglamung , Chonburi 20150
Tel +66-038-727333 , +66- 038-727666 Fax : +66-038-421555
e-mail: info@minisiam.com
Internet: www.minisiam.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website