De voormalige hoofdstad van Ayutthaya staat bekend als ‘Wereld Erfgoed’ met prachtige tempel ruïnes uit de 18e eeuw. Maar niet veel bezoekers zijn waarschijnlijk op de hoogte dat er ook een museum is gewijd aan een meer recente verleden, volledig gericht op speelgoed!

Het Million Toy Museum werd opgericht door de bekende Thaise kinder boeken illustrator, Krirk Yoonpun, en geopend in 2008. Hier is geen ruimte voor vooropgezette ideeën dat musea saai zijn, deze plaats is echt iets heel anders. Er zijn duizenden oude stukken speelgoed, variërend van 30 tot 100 jaar oud, die populair waren bij Thaise kinderen, maar ook modellen van superhelden, blikken speelgoed, voertuigen, houten en plastic speelgoed, poppen uit de hele wereld. Echter de nadruk van deze collectie is geheel op pre-elektronisch speelgoed!

Een deel van de charme is de manier waarop het speelgoed wordt gepresenteerd in vitrines, rommelig en een beetje chaotisch, precies zoals we vroeger zelf ons speelgoed ‘organiseerden’ 😉

Wel vreemd is een klein gedeelte gewijd aan oud aardewerk en porselein. Er is ook een kunstgalerie waar je het kleurrijke werk van Krirk kan bewonderen. Wij hebben niet gecontroleerd of er precies 1.000.000 stuks speelgoed zijn, maar dat mag de pret niet drukken, dit museum is een aanrader, met of zonder kinderen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Million Toy Museum in Ayutthaya”

 1. paul vermy zegt op

  Wat ontzettend leuk. Ga er beslist naar toe als ik daar ben. Heb mijn leven lang speelgoed
  verkocht en ben 35 jaar lang naar Neurenberg gegaan en ook naar Italie heel vaak. 15
  jaar lang op de speelgoedbeurs in Hong Kong. Fijne tijd gehad. Heel leuk artikel dit.

 2. Gringo zegt op

  @Paul, kijk als speelgoedkenner en -liefhebber dan ook vooral naar dit artikel:

  https://www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/speelgoedmuseums-thailand

  Veel plezier!

 3. Carolien zegt op

  Bedankt voor de tip lijkt me een hartstikke leuk uitje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website