Ban Rak Thai met thee plantages

Mae Hong Son en Pai in het Noorden van Thailand biedt niet alleen natuurlijke schoonheid maar herbergt ook verschillende etnisch groepen en is daarom een bezoek meer dan waard.

Of je de valleien bij Mae Hong Son nu in de zomer of winter bezoekt het blijft een unieke ervaring. Trek er rustig drie dagen voor uit want de tijd vlieg voorbij.

Het reservoir van Nong Jong Kham weerspiegelt de kleurrijke paviljoenen en pagodentoppen van Wat Jong Kham en Wat Jong Klang. Gelegen in het hart van de stad markeren de oude teakconstructies van de twee tempels de belangrijke invloed van de Shan-cultuur. De berg Wat Phathat Doi Kong Mu biedt een indrukwekkend panoramisch uitzicht op het idyllische stadje.

Poi sang Long festival (Nattawut Jaroenchai / Shutterstock.com)

Ga je in de zomer dan heb je geluk als je de kleurrijke viering van Poy Sang Long kan meemaken, een ceremonie voor de jongens van de Shan.

Natuurliefhebbers moeten zeker de nacht doorbrengen in het grensdorp van Ban Rak Thai, de thuisbasis van de Yunnan, een etnische groep. Geniet van de rustige omgeving, ver weg van de hectiek. Slenter over de theeplantage, kijk en voel de theeknoppen, probeer de de Yunnan-keuken en breng je dagen door met een prachtig uitzicht en intense rust.

Pai

Natuurlijk ga je ook naar Pai, het beroemde hippiedorpje. Pai (ปาย) ligt aan de rivier de Pai en het was ooit een rustig dorpje bewoond door de etnische Shan wiens cultuur wordt beïnvloed door Myanmar. Naar Pai ga je voor de warmwaterbronnen en de geweldige uitzichten. Het is populair onder backpackers om zijn ontspannen sfeer. Verder buiten de stad zijn er verschillende watervallen en een aantal natuurlijke warmwaterbronnen. Omdat Pai aan de voet van de bergen ligt, gebruiken veel toeristen het als uitvalsbasis voor trektochten en een bezoek aan de bergstammen zoals Karen, Hmong, Lisu en Lahu.

Lee wine Rak Thai,Ban Rak Thai a Chinese settlement, Mae Hong Son, Thailand

Bezoek ook de leuke woensdagmarkt in het stadje, de grote en kleurrijke menigten van lokale dorpelingen en stammen uit de hele Pai-vallei zorgt voor een bijzondere aanblik. Wel toeristisch maar ook leuk is het Shandicun dorp (Chinees dorp) gelegen in de buitenwijken van het stadje.

Kies je voor rust dan is het raadzaam om de nacht door te brengen in een accommodatie buiten de stad. Voor prachtige foto’s is de zomer een populaire periode wanneer er een deken van mist hangt in Mae Hong Son.

Mae Hong Son ligt 157 mijl ten noordwesten van Chiang Mai en is te bereiken via snelweg 1095. Er zijn regelmatige vluchten tussen Chiang Mai en Mae Hong Son.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

2 reacties op “Mae Hong Son en Pai: Een kijkje in de Shan cultuur”

  1. gust zegt op

    Vanuit Mae Hong Son een trip (per scooter) naar Ban Rak Thai, een Chinese ‘village’ is aan te bevelen! Je kan/mag er zelfs illegaal de Thais/ Burmese grens oversteken…

    • Ser zegt op

      Illegaal? Ik heb stempels van zowel Birma als Thailand. Er zit ergens mannetjes, die dat regelen, maar je moet ze wel zoeken, ze hebben nog veel meer te doen, mooi toch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website