De National Gallery heeft een prachtige Traditional Art Room (foto), het museum herbergt ‘s lands oudste pha phra bot (wandschildering op doek), schilderijen uit de zestiende eeuw en hedendaagse kunst, aquarellen gemaakt door koning Rama VI (foto links) en toch trekt het Louvre van Thailand maar drieduizend bezoekers per jaar tegen zes tot acht miljoen het echte Louvre in Parijs.

De teloorgang van het 37-jarige museum schrijft directeur Ajara Kangsarikijja toe aan de vestiging in de loop der jaren van particuliere galeries, de Queen’s Gallery, het Bangkok National Museum en het Bangkok Art and Culture Centre.

Maar er is meer. Het museum maakt een vervallen indruk, de verf bladdert af, een deel van het gebouw is een aantal jaren gesloten geweest wegens reparatie van het dak, maar de belangrijkste reden is dat het museum geen activiteiten ontplooit. En dat kan eigenlijk ook moeilijk met een staf van zeven personen en een beperkt budget.

Plannen genoeg: een opknapbeurt voor het gebouw (kosten 100 mln baht), verbetering van marketing en public relations, meer wisseltentoonstellingen, verbetering van de website, productie van handboeken, activiteiten voor kinderen, workshops – allemaal dingen die in nationale musea standaard zijn. Eén curator krijgt daarom een training in Singapore en twee staan op het punt in China en Engeland een opleiding te volgen.

De directeur hoopt dat al die inspanningen binnen drie jaar vruchten afwerpen. ‘Ondanks onze beperkte financiële middelen hebben we vertrouwen in ons vermogen om mooie tentoonstellingen te organiseren. Want we hebben kunstwerken in eigen huis en we kunnen een beroep doen op buitenlandse netwerken.’

Voor informatie over de collectie en openingstijden klik hier voor de pdf Hidden treasure in the heart of the City.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het ‘Louvre van Thailand’ leidt een kwakkelend bestaan”

  1. chelsea zegt op

    En vooral moet de directie van dit museum niet vergeten om ,als het museum weer in alle glorie is hersteld ,de toegangsprijs voor een farang op een veelvoud te stellen van de prijs die een Thai betaalt.
    Dan blijven ze namelijk in de lijn die ook geldt voor alle andere bezienswaardigheden in Thailand.
    O ,o ,o , we houden toch zo van de toeristen hier en we doen alles om het ze naar de zin te maken tijdens hun verblijf…………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website