Koh Larn

Door Dick Koger
Geplaatst in Koh Larn, Thailand tips
Tags:
6 februari 2014

De kerstdagen bracht ik met vrienden door op het eiland Koh Larn. Dit is de drukste tijd van het jaar, dus de ferries zijn tot de laatste plaats gevuld.

Opvallend is dat iedereen verplicht is een zwemvest aan te doen. Je zou bijna geloven dat er geleerd is van een recent ongeval. Je kunt slechts hopen dat dit een blijvende maatregel is. Maar Thais blijven Thais en dat brengt vaak met zich mee dat er geen oog is voor gevaarlijke situaties.

Wanneer we de hoofdstad van het eiland naderen zien we ons hotel al liggen: Suntosa. Het is een bed and breakfast gelegenheid en ik had me altijd voorgesteld dat die uiterst eenvoudig zouden zijn. De kamers zijn echter een en al luxe. Mijn kamer heeft uitzicht op zee. De televisie heeft BVN en iedereen kan via het gegeven paswoord zijn iPad of ander speelgoed gebruiken.

In de directe omgeving van het hotel zijn talloze restaurantjes en links en rechts van het stadje uiteraard prachtige strandjes. Het mooiste en rustigste strandje vinden wij aan de andere kant van het eiland. Hetzelfde soort taxi’s als in Pattaya, maar wegen die precies een breedte hebben van twee taxi’s plus tien centimeter. Keihard scheuren over steile bergwegen. Adembenemend.

Het leukste restaurantje is echt een aanrader. Omdat er verteld is dat het directe om de hoek van het hotel ligt, loop ik er naar toe, ondanks het feit dat mensen die nog minder goed ter been zijn dan ik, zich via een motortaxi laten vervoeren. Uitgeput kom ik aan. Het restaurant ligt, ik zou haast zeggen uiteraard, aan zee. Voor een groot deel is het samengesteld door verhoogde vierkanten, waarop Thaise klanten gewoon op de vloer gaan zitten. Dat is ons teveel van het goede. Gelukkig zijn er ook een paar tafeltjes en stoeltjes. Voor mensen die niet van vis houden is er natuurlijk de gewone Thaise keuken, maar voor visliefhebbers is het een el dorado. Alle denkbare vis- en schelpgerechten en allemaal even lekker. Voor mij is het hoogtepunt de zachte krab, in het Thais Poo Nim genaamd. Een aanrader.

Ik weet de naam van het restaurant niet, maar het is gemakkelijk te vinden. Vanuit het stadje naar het noorden lopen langs zee. Na de bebouwde kom komt er een open landje en daarachter ligt het, aan zee.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website