De artist’s impression van het gerenoveerde Kindermuseum ziet er veelbelovend uit.

Het museum wordt uitgebreid met een aantal zones, waaronder een Big Backyard Zone met kunstmatige wolken, bloemen en vogels; een Rainbow Town, die bestaat uit een klein park, wegen, telefooncellen en winkels; en een Dino Detective Zone, ingericht als grot met fossielen verwerkt in de vloer en muren.

Na 2 jaar sluiting staat de heropening van het museum in het Queen Sirikit Park in Chatuchak gepland voor februari volgend jaar. De Bangkok Metropolitan Administration (BMA, gemeente) trekt 70 miljoen baht voor de verbouwing en uitbreiding uit. Tegelijkertijd gaat ook het andere kindermuseum in het zuiden van Bangkok weer open.

De BMA opende het museum in Chatuchak in augustus 2002. Aanleiding was een toespraak van de koningin waarin ze het belang van leren voor kinderen benadrukte. Het museum stelde zich ten doel kinderen aan te moedigen om zelf op ontdekkingstocht te gaan en zo kennis te verwerven. In 2007 ging museum 2 open in het district Thung Kru. Dit museum richt zich niet alleen op kinderen, maar ook op ouders en gehandicapten.

Slecht management noopte museum 1 in 2010 de deuren te sluiten; museum 2 leidde een kwakkelend bestaan. Om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen, gaat de BMA op zoek naar een bedrijf dat de musea kan beheren. De BMA kan dat niet zelf doen bij gebrek aan staf en de benodigde kennis.

Het veelbelovende ontwerp voor museum 1 is gemaakt door Plan Motif Co. En nu maar hopen dat het net zoveel of nog meer bezoekers trekt dan de 100.000 per jaar die het in zijn hoogtijdagen trok.

(Bron: Bangkok Post, 14 juli 2012)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website