Brandweerman, tandarts, winkelier, politieagent, automonteur, noem maar op. In KidZania, oftewel Jeugdland op zijn Thais, kunnen kinderen op 65 plaatsen in de huid van 80 beroepen kruipen.

KidZania Bangkok, gevestigd in Siam Paragon, is het twaalfde KidZania, een zogeheten ‘edutainment theme park’ dat 14 jaar geleden zijn debuut maakte in Mexico City. Ze zijn onder andere te vinden in Japan, Zuid Korea, Maleisië, Indonesië, Dubai en Portugal.

Op 10.000 vierkante meter vinden de kinderen straten, gebouwen en allerlei noodzakelijke voorzieningen, zoals een brandweerkazerne, ziekenhuis, fotostudio, benzinestation, bottelarij, toneelschool, dierenkliniek, kapsalon, pizza restaurant, autodealer.

‘Het concept van het rollenspel is overal populair’, zegt Xavier Lopez Ancona, KidZania’s oprichter en directeur. ‘In KidZania proberen we de ervaring zo realistisch mogelijk te maken. Daarom werken we samen met organisaties uit de echte wereld bij het opzetten van opstellingen die gebaseerd zijn op de werkelijkheid in plaats van de fantasie. We zorgen voor uniformen, uitrusting, voertuigen en zelfs verhalen om het nog authentieker te maken en gemakkelijker om ervan te genieten.’

Elk kind krijgt bij binnenkomst 50 kidzo’s, de valuta in deze fantasiestad, die ze kunnen besteden aan producten, diensten en onderwijs. Willen ze bijvoorbeeld leren autorijden, dan moeten ze dokken, maar ze kunnen ook met baantjes die ze uitvoeren, kidzo’s verdienen. En die kidzo’s kunnen op een bankrekening worden gestort en uit een van de ATM’s worden gehaald.

De ouders dienen zich afzijdig te houden, want zegt Lopez ‘Als ouders zich er niet mee bemoeien, gaan kinderen helemaal op in hun spel. Ze ontwikkelen snel teamwerk en leren met andere kinderen samen te werken. Dat is voor ouders ook een goede gelegenheid om hun kind te observeren.’ De ouders mogen trouwens maar op een paar plaatsen komen zoals het theater en voetbalstadion. Verder mogen ze achter een glazen wand toekijken.

KidZania, 5th floor Siam Paragon. Geopend: maandag tot vrijdag van 10-17 uur, weekend en feestdagen 10-21 uur. Toegang: 650 baht (4-14 jaar), 300 baht (peuters) en 400 baht (volwassenen). Reserveren wordt aanbevolen. Tel 02-638-1888.

(Bron: Bangkok Post)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website