Veel buitenlandse bezoekers die via de Sanpatong Highway naar Chiangmai rijden missen misschien wel een van de meest bijzondere bezienswaardigheden: Ngarn Anurak Pueh Muan Chon.

Deze Art Gallery herbergt zeldzaam houtsnijwerk en kostbare stukken aardewerk. De eigenaar, Charoui Na Soonton, een voormalige onderwijzer, verzameld al 35 jaar historisch belangrijke overblijfselen. In de loop der jaren heeft Charoui een aanzienlijke hoeveelheid tijd, moeite en geld gestoken in zijn bijzondere hobby.

Ongeveer 20 jaar geleden dreigde het ambacht van houtsnijwerk te verdwijnen door de schaarste van teakhout in Thailand. Charoui toerde door Thailand en kocht veel stukken op om ze te behouden voor het nageslacht.

Je kunt deze stukken vinden in zijn kleurrijke museum op ongeveer 20 kilometer van Chiangmai langs de Sanpatong Highway, net voorbij de Big C supermarkt in Hang Dong.

Mocht je het niet kunnen vinden dan kan je hem bellen: 053 355 819 of 089 126 8500.

Video: Wood Carving Art Gallery in Chiang Mai

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/h5e_NWTJzZA[/youtube]


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website