Altijd al eens als een aap door de boomtoppen willen zweven en zwieren? Dat kan in Chiang Mai en Chonburi (tussen Bangkok en Pattaya) met de ‘Flight of the Gibbon’.

De Flight of the Gibbon is een spectaculair, maar geheel veilig avontuur door het tropische regenwoud. Hoog in de boomtoppen is er circuit met een kabelbaan van 5 km. Hangend in een tuigje, zweef jij als een aap van het ene naar het andere platvorm. Dit avontuur duurt maar liefst drie uur en je kunt vanuit de lucht genieten van de natuur in het regenwoud.

Zweven, abseilen en over hangbruggen door de natuur. Een echte aanrader voor wie van actie en avontuur houdt.

Flight of the Gibbon boeken

Wil je deze excursie boeken? Dat kan bij de vele boekingskantoren en reisbureaus in Thailand, maar ook via de website. Er zijn twee locaties waar je dit avontuur kan meemaken: Chiang Mai en Chonburi (bereikbaar vanaf Pattaya en Bangkok). Vervoer naar Flight of the Gibbon wordt vanuit deze plaatsen geregeld en zit bij de prijs inbegrepen.

Inbegrepen in de tour:

 • Snack, lunch, en drinkwater
 • Gratis retour vervoer in een airconditioned busje

Het maximale lichaamsgewicht dat is toestaan is 130 kg. Er geldt geen minimum leeftijd voor de deelnemers, maar je moet minimaal 100 cm groot zijn om goed in het tuigje te passen.

Meer informatie: www.treetopasia.com

Goedkoop is het niet (3.300 baht per persoon), maar het schijnt wel erg leuk te zijn. Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen.

[youtube]http://youtu.be/Ab3R2zqHe08[/youtube]

3 reacties op “Flight of the Gibbon (video)”

 1. Caliente zegt op

  Ik heb het 3 jaar geleden bij Bangkok gedaan en het is echt heel erg leuk. Het is prijzig, maar niet extreem m.i. Zeker omdat een deel naar natuurbehoud gaat. Een ander deel gaat naar veiligheid. Dat doen ze ook goed, want je voelt je geen seconde onveilig. Ik heb het destijds als een soort bedrijfsuitje gedaan icm een soort dierenpark dat daar vlak bij ligt.

 2. Ivo zegt op

  In september afgelopen jaar heb ik de Flight of the Gibbon zipline tour in Chiang Mai meegemaakt. Ik ben helemaal geen sportieveling, maar dit was een avontuur zonder weerga, heel plezant. Het meest spectacualire moment was de kabelbaan van 800 meter. Van waaghalzerij is trouwens geen sprake, de veiligheidsmaatregelen worden streng opgevolgd.
  En inderdaad, naast het comerciële is het hele gebeuren zo opgezet dat de lokale bevolking mee wordt betrokken, plus dat er met een deel van de opbrengsten een populatie gibbons wordt gesteund.
  Die treetopasia organisatie heeft nog wel wat meer avontuurlijke pakketten daar in Chiang Mai. Op http://www.adventurecenterchiangmai.com vind je een interessant overzicht van wat er daar zoal te doen is.

 3. Carolien zegt op

  Bij greenwood travel is de flight of the gibbon te boeken vanaf 2550 Bath. In Chiang Mai kun je ook kiezen voor de jungle zippplijnen.
  Deze tour is te boeken vanaf 1900 Bath.
  Wij hebben vorig jaar de zipplijnen gedaan en dit was prima verzorgd, veilig, heerlijke lunch, goede uitleg en na afloop een mooi t-shirt cadeau.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website