Fietsen bij Bang Krachao in Bangkok

Fietsen bij Bang Krachao in Bangkok

Fietsen in Bangkok is een van de meest gewaardeerde en populaire excursies. Maar als je geen zin hebt om met een groep toeristen op stap te gaan, kun je dit leuke uitstapje ook op eigen gelegenheid maken. In deze video zie je hoe.

Bang Krachao en het gebied Phra Pradaeng staan bekend als de groene long van Bangkok. Het gebied ligt aan de overkant van de rivier bij Bangkok stad, maar het is een wereld van verschil. Je zult je verbazen dat dit ook Bangkok is, want je treft hier mooie groene ruimtes met bomen, laagbouw, een netwerk van kanalen en verhoogde wandel/fiets paden aan. De perfecte omgeving voor een ontspannen fietstocht in de groene jungle.

De eerste stap om naar Bang Krachao te gaan is de taxi te nemen naar Wat Khlong Toei Nok tempel langs de Chao Phraya rivier. Voor slechts 10 baht kun je dan aan boord van een kleine boot stappen die je naar de overkant van de Chao Phraya brengt. Je bent dan direct in Bang Krachao, een heel nieuwe wereld.

Als je eenmaal bent aangekomen bij Bang Krachao, kun je daar een fiets huren. De huurfietsen kosten 50 baht per uur of 100 baht per dag. Kies voor de hele dag want je zult merken dat de tijd vliegt.

Vanuit daar fiets je in 10 minuten naar het park bij Bang Krachao. Het park is mooi onderhouden en er is een groot meer in het midden. Verken vervolgens de omgeving. Het is erg leuk om te fietsen over verhoogde betonnen paden. Onderweg zul je veel mooie tempels tegenkomen die je kunt fotograferen of bezoeken. In het gebied zijn ook voldoende leuke restaurantjes waar je even wat kunt eten of drinken.

Video: Fietsen bij Bang Krachao in Bangkok

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Fietsen in Bang Krachao, de groene long van Bangkok”

 1. Eric Zilverberg zegt op

  Deze fietstocht is echt een aanrader. Wij hebben dit gedaan onder Nederlandse begeleiding. Ging gladjes, maar je moet wel geconcentreerd fietsen want de betonpaden zijn smal en sommige hoeken haaks. Dus zeker opletten. Ook de fietstocht door Bangkok er naar toe is een belevenis op zich met vele verrassende kijkjes op een ander Bagkok.
  eric

 2. steven spoelder zegt op

  Een absolute aanrader als je even een stukje wilt fietsen tijdens je verblijf in BKK. Ik woon zelf op 100 m van Wat NOK en gebruik het eiland voor mijn dagelijkse fietsrondje, en met mij vele Thai die met de auto komen,voor mijn deur parkeren,hun(vouw)fietsen uitladen en uitgedost als een 2e Zoetmelk/Terpstra zich klaarmaken voor hun fietsavontuur.
  Als alternatief voor een taxi kun je ook de BTS naar het eindstation BEARING nemen en vandaar een mototaxi naar de ferry(einde van Saphawut rd)
  Je hebt dan 2 mogelijkheden:
  a de grotere ferry(blauw) voor 5 bht(rechts naast de tempel) of,
  b een kleinere boot voor 20 bht,(deze legt aan op de floating pier recht in het verlengde van Sanphawut rd)
  Na beide oversteken zijn fietsen te huur op het eiland ,al moet je je daar niet teveel van voorstellen.
  Op het eiland de richtingsbordjes volgen van het fietstrajekt.
  Zaterdags en zondags is het zeker de moeite waard ook de floating market te bezoeken( tot 17.00 u)
  Heb je ZELF een fiets,rijd dan na het park noordwaarts weer richting rivier,waar ook weer 2 verschillende mogelijkheden zijn met je fiets over te steken.Je komt dan( met de fiets wiebelend op het voordekje) bij de toegangspoort van de haven uit,ongeveer ter hoogte van RAMA 4 (Tesco Lotus/Big C)
  Ik zal naar jullie zwaaien vanaf mijn balkon!!
  Veel ( fiets/vaar) plezier.
  STEVEN

  • Cornelis zegt op

   Vandaag deze trip gemaakt! Met de Sukhumvit lijn van de Skytrain naar Bang Na – het op één na
   laatste station, daar een taxi aangehouden die me voor 45 baht op de meter bij de ferry afzette.
   De grotere – blauwe – boot waar ook fietsen en motoren op gaan lag er niet, wel de kleinere longtail-boot. Die bracht me voor 8 baht naar de overkant, maar komt uit op een andere steiger dan de ‘grote’ – alles is relatief – boot. Die laatste steekt schuin naar rechts over, ‘mijn’ boot schuin links. Aan de overkant bleek ik geen fiets te kunnen huren en moest ik met een motortaxi naar Bang Nam Phueng, voor een schamele 15 baht. Fiets bleek 20 baht per uur of 100 voor een hele dag te kosten. heb de bruine fietsbordjes gevolg, maar hier en daar ook wel de – vaak heel smalle – zijpaden verkend, natuurlijk. Uiteraard gestopt voor koffie en wat te eten. Voldoende drinken is wel aan te raden, mijn verbruik lag op ruim 2 liter water in een uurtje of vier………….
   Op een gegeven moment had ik kennelijk ergens een bordje gemist, het werd ook steeds drukker en ik kreeg het gevoel dat ik helemaal mis zat. Vragen hielp niet veel, een wat Engels sprekende Thai begreep niet goed waar ik heenwilde en daarin was hij niet de enige: ik wist op dat moment namelijk ookniet hoe het plaatsje heette waar ik de fiets had gehuurd, en de hoop dat er op de huurfiets wel een aanduiding van de herkomst zou staan bleek ijdel………….
   Ineens drong het tot me door dat ik ook de Ipad kon gebruiken, die ik naast m’n camera had meegenomen. Op Google Maps kon ik zien waar ik me bevond, en het bleek dat ik het ‘eiland’ – schiereiland eigenlijk – ongemerkt aan het verlaten was. Toen wist ik dat ik moest omkeren, en na enkele kilometers kon ik gelukkig weer de routebordjes oppikken waarmee ik vanzelf weer langs mijn startpunt zou komen. Na het inleveren van de fiets – 80 baht voor 4 uur – me weer met een motortaxi naar de waterkant laten vervoeren, maar ditmaal werd ik de bij ‘grote’ boot afgezet. Voor het bedrag van 4 baht werd ik overgezet. Nu nog vervoer naar Skytrain-station Bang Na, want dat is toch een ontzettend eind lopen bij 31 graden………….. Er stonden alleen een paar motortaxi’s, maar ‘Skytrain’ en ‘station Bang Na’ zeiden de bestuurders helemaal niets. Toen ik in gebarentaal duidelijk maakte dat m’n bestemming hoog in de lucht lag, viel de baht en werd ik met een grote grijns uitgenodigd achterop te stappen. 20 baht bedroeg de rekening……………
   Al met al prima te doen,een dagje fietsen in Bangkok!

 3. Manolito zegt op

  Ik heb zaterdag de couchsurfing keer per maand is die
  Fiets tocht gedaan een aanrader
  Dit is de couchsurf link
  https://www.couchsurfing.com/events/monthly-cycling-at-bangkrachao-on-18th-aug-18
  Dit is de face book link
  m.facebook.com/groups/448983695248648?multi_permalinks=1042025769277768&notif_t=group_activity&notif_id=1531587770829639&ref=m_notif


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website