Een populaire excursie vanuit Bangkok is een een- of tweedaagse trip naar Kanchanaburi. Prima te doen met bus of trein omdat de afstand slechts 130 km ten westen van Bangkok lis. Dit soort excursies is bijna overal in Bangkok te boeken bij de vele boekingskantoren en reisbureautjes of informeer bij de receptie van je hotel.

Ontdek de prachtige provincie Kanchanaburi tijdens een 1- of 2-daagse excursie en dompel je onder in de rijke geschiedenis, adembenemende natuur en unieke bezienswaardigheden. Je kunt een uitstapje naar Kanchanaburi bovendien prima combineren met een overnachting in de River Kwai Jungle Rafts. Deze drijvende geschakelde huisjes zijn erg in trek voor een bijzondere en romantische avond.

Kanchanaburi, is vooral bekend door de beruchte Birma Spoorlijn, de Brug over de Kwai-rivier, het oorlogsmuseum en de ere begraafplaats. Maar er is ook veel natuurschoon in deze provincie zoals betoverd mooie watervallen.

Een excursie naar Kanchanaburi begint meestal met een bezoek aan de beruchte Birmaspoorlijn, ook wel Dodenspoorlijn genoemd. Deze meer dan 400 km lange spoorweg, die Thailand met Birma moest verbinden, werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen aangelegd onder dwang van de Japanners. Er vielen daarbij vele slachtoffers.

Om een indruk te krijgen van de verschrikkingen mag een bezoek aan het oorlogsmuseum niet ontbreken. Op de erebegraafplaats kom je ook veel graven tegen van Nederlandse slachtoffers van de Birma spoorlijn.

Een boottocht op de River Kwai is ook een aanrader. Een overnachting bij het floatel, een drijvend hotel met geschakelde eenvoudige huisjes op een prachtig plekje in een bocht in de Kwai-rivier, is een leuke herinnering. Je kunt van daaruit de omgeving verkennen zoals een uitstapje naar een nabijgelegen Mon dorpje. De Mon zijn een etnische minderheid die oorspronkelijk uit Myanmar komen. Maar je kunt ook kiezen voor wat meer activiteit zoals raften of wandelen.

Een andere optie is een uitstapje naar de Sai Yok waterval in het tropisch regenwoud. Je hebt een schitterend uitzicht op de waterval vanaf een wiebelende hangbrug. Je kunt ook de Lawa grot bezoeken, waar je onder leiding van een ervaren gids de grot ingaat voor een spannende verkenning van het uitgebreide gangenstelsel.

En daarna relaxen in je hangmat op je floatel, een drijvend huisje op een geschakeld bamboevlot. Olielampen zorgen ’s avonds voor sfeervolle verlichting, want elektriciteit is niet aanwezig. Je kamer is eenvoudig maar comfortabel. Natuurlijk beschik je wel over een privébadkamer.

1 of 2-daagse excursie naar Kanchanaburi

Dag 1: Begin je avontuur met een bezoek aan de wereldberoemde Bridge over the River Kwai, een symbool van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en een belangrijk onderdeel van de beruchte ‘Death Railway’. Het Thailand-Burma Railway Centre en het nabijgelegen oorlogsbegraafplaats zijn ook een bezoek waard om meer te leren over de geschiedenis van de spoorlijn en degenen die hun leven hebben verloren tijdens de bouw ervan.

Na een ochtend vol geschiedenis, ontspan je tijdens een schilderachtige treinrit over de Death Railway. Geniet van het prachtige uitzicht op de rivier, de weelderige jungle en de indrukwekkende Wampo Viaduct. Stop bij het Hellfire Pass Memorial Museum om de moeilijke omstandigheden waaronder krijgsgevangenen en dwangarbeiders werkten te begrijpen.

Sluit je dag af met een bezoek aan de Erawan-watervallen, een van de mooiste watervallen in Thailand. Het nationale park Erawan herbergt zeven niveaus van watervallen, omringd door een weelderig groen bos. Neem een verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden en bewonder de prachtige omgeving.

Dag 2 (optioneel): Als je ervoor kiest om een tweedaagse excursie te maken, breng dan je tweede dag door met het verkennen van enkele van de andere fascinerende attracties van Kanchanaburi. Maak een tocht naar de Sai Yok Noi-waterval, een prachtige, gemakkelijk bereikbare waterval met kristalhelder water.

Bezoek vervolgens het historische dorpje Mallika, waar je een stap terug in de tijd kunt nemen en het dagelijkse leven in het Siamese koninkrijk in het begin van de 20e eeuw kunt ervaren. Leer traditionele ambachten, proef lokale gerechten en neem deel aan culturele activiteiten.

Sluit je tweedaagse excursie af met een bezoek aan de Wat Tham Sua (Tiger Cave Temple), een prachtige tempelcomplex met een indrukwekkend Boeddhabeeld en een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Beklim de trappen naar de top van de tempel voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de provincie Kanchanaburi.

Een 1- of 2-daagse excursie naar Kanchanaburi biedt een perfecte mix van geschiedenis, natuur en cultuur. Ontdek de indrukwekkende bezienswaardigheden en geniet van de serene schoonheid van deze prachtige provincie.

22 reacties op “Excursie naar Kanchanaburi (1 of 2 dagen)”

 1. Henk J zegt op

  Op zaterdag en zondag rijdt de speciale excursie trein vanuit Bangkok Hua lampong station.
  Vertrek 6.30.
  De kosten; 120 thb voor een retour
  De trein stopt ook bij de brug vervolgens ga je met de trein over de brug op weg naar Nakhon Pathom
  Hier een prachtige waterval en enige vrije tijd.
  De reis er na toe is indrukwekkend. Veel mooie uitzichten
  En dat te bedenken dat er gewerkt moest worden. Iedere spoorboekje staat voor 1 dode.
  Terug in Kanchanaburi is er nog een stop om de begraafplaats te bezoeken.
  Terug tijd Bangkok ongeveer 20.00 uur
  De reis geeft een betere indruk dat per mini bus.

 2. egon wout zegt op

  De jungle rafts waren opgezet door en fransman. Fantastisch heb ik daar gegeten met prima wijn. Sinds de fransman zijn vlotten heeft verkocht is de kwaliteit van het eten stukken minder geworden. Bij mijn laatste bezoek was er nog steeds een voorsteliing van Mon dansen op een vlot: zeer interessant en onvergelijkbaar met wat wij normaal aanschouwen. Bij olielamplicht een absolute must. In de omgeving zijn ook olifantenkampen waar een rit door de natuur kan worden gemaakt en een vlottocht over een mooi stroompje is inbegrepen.

 3. L zegt op

  De trein tour kun goed zelf doen. Er wordt feel gebruik van gemaakt en wanneer je de grote groep volgt gaat alles goed. De treintour op zaterdag wordt veelvuldig gebruikt door de lokale bevolking. Greenwood boekt goede en betrouwbare tours maar deze kun je veel goedkoper en leuker zelf doen. Hier ben je echt onderweg met een uitje welke ook onder de Thaise bevolking erg gewaardeerd wordt en hoe leuk is het om je een dag volledig te integreren. Gewoon doen! Ik ga het zelf ook weer in december doen.

 4. ger hubbers zegt op

  Ik heb samen met mijn echtgenote en kleinzoon van 13 de treinreis op een zaterdag in mei gemaakt .
  Supergoedkoop dus maar wel een lange zit .Vriendelijke conducteurs die ook een bestelling opnamen voor een maaltijd op de terugweg , stelde niet veel voor maar was ook goedkoop en zeer gezellig .
  De stops onderweg waren interessant en er werd goed op alle passagiers gelet zodat niemand achter zou blijven .
  Tijdens de lange reis werden steeds meer kontakten gelegd met Thais en de weinige aanwezige “buitenlanders ”
  SUPER.
  Ger

 5. diana zegt op

  Wellicht een dagje naar Elephants World. te boeken in kanchanburi. Elephantsworld is in tegenstelling tot de andere olifantenkampen een kamp waar de olifant niet hoeft te werken en niet ritjes hoeft te maken met toeristen. Maar ondanks dat heb je de dag van je leven. Ik heb er een maand vrijwiligerwerk gedaan en ik zag elke dag de dagtoeristen (die nodig zijn omdat het voeren van een olifant nu eenmaal erg prijzig is) met een enorme glimlach op hun gezicht vertrekken. En bijkomend pluspluntje de lunch die inclusief de prijs is, is fantastisch. Ik zou het niet aanbevelen als ik maar enigszins dacht dat de olifanten slecht behandeld worden. Ik wilde eerst gaan werken in de tigertemple maar na 1 uur had ik het daar al gezien; uitbuiting van dieren, die waarschijnlijk gedrogeerd zijn. Er wordt aan die beesten getrokken en gesjord om maar zo gunstig mogelijk op de foto te kunnen met toeristen en dat zijn er tientallen per uur.

  • Diana zegt op

   Helaas moet ik hier, anno 2019, op terug komen. Ik heb meerdere jaren vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben er 2017 mee gestopt. De eigenaren hebben dollar tekens in hun ogen gekregen. Olifanten zijn niet meer belangrijk. Zij moeten nu een strak programma volgen en mogen niet meer hujn gang gaan. Continu selfies met toeristen, weten en in bad wanneer toeristen dit willen…erg triest allemaal de mannetjes staan weg gestopt in de bosjes aan de ketting, terwijl destijds mensen aanboden om n bullproof hek te betalen. Maar men wil geen inzicht in de inkomsten geven, heel vreemd. De eigenaren kopen liever auto’s voor zichzelf en mannetjes waarmee ze kunnen fokken ( kleine olifanten zorgen voor meer bezoekers) dan dat ze goed voor hun olifanten zorgen. Ik heb er zoveel olifanten onnodig zien sterven. Kortom…mijn fantastische diervriendelijke plek…werd n hel op aarde voor olifanten…allemaal vanwege hebzucht

   • RonnyLatYa zegt op

    Diana,

    Jammer genoeg loopt het in vele reservaten, kampen, of hoe je het ook wil noemen uiteindelijk zo af.
    De lokroep van het geldgewin is voor vele moeilijk te weerstaan en men wil dan de gevolgen voor, in dit geval, de olifanten niet onder ogen zien.

    Toch waardeer ik je eerlijkheid om je eerder geplaatste bericht te herroepen. Menig zou ook hier zijn hoofd van wegdraaien.
    Laat ons hopen dat men tot bezinning komt, voor die dieren, maar ik denk dat dit teveel “wishful thinking” van mezelf is.

    Jammer.

   • Caatje23 zegt op

    Het was idd altijd een geweldige plek waar onder de bezielende leiding van Agnes heel veel goed werk verricht werd. Agnes is er ook niet voor niets vertrokken. Jammer dat geld het uiteindelijk wint van de liefde voor de dieren. Gelukkig heeft zij een nieuwe plek gevonden waar ze een hands off park runnen. De olifanten daar worden oprecht goed verzorgd en je kunt ze van dichtbij bekijken maar geen ritjes maken of zo. Het belang van de dieren staat daar voorop

 6. henry zegt op

  Een absolute must is Hell Fire Pass op een 85km van Kanchanaburi. Daar besef je eerst de gruwelen die 18 en 19 jarige in de 4 jaar horror hebben moeten ondergaan. De Hell Fire Pass als toerist aflopen is al zeer afmattend

  • Peter zegt op

   Ben je moeilijk ter been? Er rijden elektrische karretjes die je gratis naar beneden- en ook weer terugrijden. Het stuk wat je lopend af moet leggen is een vlak gedeelte van ongeveer 250m beneden in pas.

 7. GYGY zegt op

  Prachtige omgeving veel te zien uit de recente geschiedenis uit w-o 2.Rit met het treintje geweldig.hebben er ook overnacht op zo’ vlot en ’s avonds lekker gegeten.Het ontbijt was echter nog specialer.Met het vlot een half uur stroom opwaarts en nadien terug.Weet niets meer van de kwaliteit van het ontbijt. Maar heb zeker nog nooit in zo’n mooie omgeving ontbeten

 8. Paula zegt op

  Laatste weken veel op deze website gelezen, geweldig veel geleerd. Wilde eerst een rondreis maken maar ben nu eigenlijk zover om op eigen houtje te gaan. Toch roept dit bij mij de vraag op dat als je bijvoorbeeld vanuit Bankok een uitstapje maakt naar RiverKwai voor een paar dagen, waar je dan al je bagage laat. Lijkt me waardeloos dit overal mee naar toe te slepen. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • hein zegt op

   Als je bij hetzelfde hotel in Bangkok terug komt, kun je meestal bagage daar laten.

 9. Eddy uit Oostende zegt op

  In de meeste hotels kunt ge uw bagage achterlaten tegen een geringe vergoeding.Doe ik dikwijls want neem altijd te veel mee.Als ge dan uw bagage komt terug halen verblijft ge dan nog altijd 1 of meerdere dagen in het hotel. Dat is een soort van klantenbinding.

 10. Carolien zegt op

  Kanchanaburi heeft zoveel moois te bieden dat je aan één of twee dagen eigenlijk niet genoeg hebt.

 11. Ben zegt op

  Hell fire pass een absulute must

 12. RonnyLatYa zegt op

  Woon er nu een jaar, na enkele jaren Bangkok.

  Als je uit Bangkok komt ben je wel want gewoon wat luchtverontreiniging betreft.
  Maar ondanks de prachtige natuur zijn we ook hier niet gespaard gebleven van de luchtverontreiniging.
  door vooral het afbranden van de velden. Jammer.

  Nog niet echt gezond momenteel, maar ik heb de indruk dat we het ergste wel gehad hebben.

  https://www.airvisual.com/thailand/kanchanaburi

 13. Chris zegt op

  Kom net terug van Kanchanaburi. Redelijk mooie natuur, maarrrrrrr…..abobinabel slechte luchtkwaliteit. Klopt Bangkok, Pattaya en Korat met lengten. Voor longpatiënten ( ik ) een regelrechte ramp.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is de 2 laatste maand niet goed geweest. Zelfs slecht.
   Maar dat het Bangkok klopt met lengte is ook onzin. Heb er daarvoor zelf te lang in Bangkok gewoond. Bovendien is Bangkok gans het jaar slecht. Kanchanaburi slecht enkele maanden.

   Kanchanaburi
   https://www.airvisual.com/thailand/kanchanaburi

   Bangkok
   https://www.airvisual.com/thailand/bangkok

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik bedoel natuurlijk de luchtkwaliteit op jaarbasis. Op bepaalde momenten, en bij het verbranden van grote hoeveelheden, kunnen er zeker piekperioden zijn die boven die van Bangkok uitkomen.
    Maar ondertussen is het al gezakt en ik denk dat we stilaan naar het einde gaan. Al zag ik vannacht nog wat velden branden en zal het nog wel even duren voor alles terug normaal is.

    Gelukkig is het in ons huis in Kanchanaburi niet zo dat alles zwart ziet van de uitstoot van verkeer en industrie, zoals dat in ons Bangkok huis wel het geval is/was.

    Er zijn trouwens ondertussen ook middelen genoeg om de luchtkwaliteit te raadplegen via het internet.
    Maak er dan als longpatiënt ook gebruik van zou ik zeggen en ga het ook niet opzoeken.

    • l.lagemaat zegt op

     Er bestaan apparaten, die de lucht in je kamer zuiveren.

     Het licht geeft aan hoe de lucht kwaliteit in je kamer is / wordt.
     Als het van rood langzaam verandert naar blauw wordt de luchtkwaliteit steeds beter.

     Gekocht bij Lotus van 4000 Baht

     • RonnyLatYa zegt op

      Ken ze wel. Ik heb pakweg een jaar of 5 geleden eens zulk een toestel als test enkele dagen mogen gebruiken door iemand die we kende en zulke toestellen verdeelde. Leek op zo een mobile Airco. Was wel heel wat duurder in aankoop dan die 4000 Baht. Meer iets rond de 20 000 Baht dacht ik en daar moesten dan om de zoveel tijd nieuwe filters voor gekocht worden die ook wel hun prijs hadden.
      Eigenlijk was mijn zin daarmee al meteen over, maar bij ons staat ook gans de dag alles open en dus ook weinig nut.
      In de slaapkamer hebben we het dan neergezet en dat duurde uren voor het licht van rood naar oranje ging, maar uiteindelijk werden we smorgens toch wakker met een groen lichtje. Ja, misschien dat je een gezonde slaapkamerlucht hebt als je de kamer afsluit en dat ding laat draaien gans de dag en nacht, maar een dag duurt natuurlijk langer dan die uurtjes slaap die je dan in die kamer doorbrengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website