De veelzijdigheid van Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , ,
15 april 2024

Thailand is groot. Daarom komen de meeste reizigers vaker naar dit prachtige land, dat enorm veel te bieden heeft. Natuur, cultuur, historie, heerlijk eten, gastvrije mensen, prachtige stranden en eilanden. Maar wat is de beste reistijd en wat zijn de must sees en do’s van Thailand?

Of je er nu voor het eerst komt of voor de tiende keer. Er is genoeg te ontdekken in het land van de glimlach.

Beste reistijd

Doordat Thailand zo groot is, is het land opgedeeld in drie regio’s met drie seizoenen. Je moet een beetje geluk hebben en soms heb je pech, maar over het algemeen is het weer in Thailand niet snel slecht.

De droge, warme periode in het Noorden is in maart en april. Een regenbui valt er vooral van mei tot oktober. En een droge minder warme periode ligt meestal tussen november en februari.

In Centraal Thailand is het van maart tot en met mei heel warm. Perfect om in de ochtend uitstapjes te maken en ’s middags lekker te ontspannen bij het zwembad of aan zee. Het regenseizoen is van juli tot oktober waarbij het veelal bewolkt is met dagelijks een hevige regenbui. Meestal duurt dat  niet langer dan een uur. Over het algemeen is de periode van november tot en met februari de beste reistijd. Er is dan minder regen en het is minder warm.

De Thaise eilanden in de Golf van Thailand hebben een gelijkmatiger klimaat. De regen valt hier wat meer verspreid door het jaar. Maar februari tot oktober zijn het meest zonzeker en droog. De eilanden aan de westkust kun je het best bezoeken van november tot maart. Wil je beide kanten bezoeken? Dan adviseren wij om tussen december en april te reizen.

Waar te beginnen?

Ga je voor het eerst op vakantie naar Thailand? Dan wil je naast de prachtige stranden natuurlijk ook de highlights zien. Dit zijn er alleen al zo veel dat het niet te doen is om alles in één keer te zien wanneer je ook nog een vakantiegevoel wilt hebben. Met een individuele rondreis bij 333travel krijg je wel al een goed beeld van dit land. De reis kun je naar gelang je wensen uitbreiden en aanpassen met de verschillende bouwstenen.

Ayutthaya en Chiang Mai

Bangkok is uiteraard een absolute must see. In deze geweldige stad kun je je dagen vermaken. Maak bijvoorbeeld een fietstour met gids en krijg in een relatief korte tijd een goed beeld van de stad en haar verschillende wijken. En maak tijdens een kookworkshop op een leuke wijze kennis met de Thaise keuken. Dat is pas een goede start van jouw rondreis!
Neem na een paar dagen de trein naar Ayuttayah en maak een tour langs de mooiste tempels. Dit kun je per fiets doen. Nog leuker is het om voor een paar uur een tuktuk met chauffeur te huren voor het ultieme Thailand gevoel. ’s Avonds kun je de nachttrein nemen naar het Noorden van Thailand. Chiang Mai is een vaak gekozen bestemming en dat is niet voor niets. De prachtige natuur is dichtbij en cultuur ligt ook om de hoek. Elke vrijdagavond is er de bekende avondmarkt die door een groot deel van de stad gaat. Echt een belevenis.

Khao Sok

Khao Sok NP

Toeristisch maar fantastisch om te doen is slapen op het stuwmeer van Khao Sok. Met een longtailboot wordt je naar de drijvende huisjes gebracht waar je de nacht doorbrengt. Bij aankomst maak je wandelend een jungletocht en bij terugkomst krijg je een heerlijk Thais buffet voorgeschoteld. De volgende ochtend vaar je terug en kun je je reis verder vervolgen naar het Zuiden voor een paar dagen strand op het vaste land of op een van de tropische eilanden.

Verborgen plekjes

Ben je al eerder naar Thailand geweest of wil je van de gebaande paden? Geen toeristen tegenkomen is haast niet te doen in dit populaire vakantieland. Maar het noordoosten van Thailand is nog veel minder toeristisch. Je kunt hier bijvoorbeeld ‘luxe’ kamperen aan de oever van de Mekong rivier en de ‘mount Fuji’ van Thailand beklimmen. Maar ook een uitstapje naar Laos behoort tot de mogelijkheden. Tijdens een tweedaagse cruise over de Mekong rivier kom je uiteindelijk weer aan in Thailand vanwaar je je reis vervolgt naar bijvoorbeeld Chiang Rai, het iets minder bekende zusje van Chiang Mai. Met een binnenlandse vlucht kun je jouw vakantie dan nog relaxed afsluiten aan het ongerepte strand van Khanom.

Zoveel keuze

Bovenstaande opties zijn maar een paar voorbeelden. Zoals aangegeven; Thailand is groot! En de mogelijkheden bijna oneindig. Maar tijdens een rondreis Thailand van twee of drie weken kun je kennismaken met de verschillende regio’s en ontdekken waarom je een volgende keer weer terugkomt voor het vervolg van jouw nieuwe favoriete vakantieland.

2 reacties op “De veelzijdigheid van Thailand”

 1. Rob Penders zegt op

  Wij (gezin met pubers) gaan 15 juli ‘24 voor een maand naar Thailand.

  Kan niet wachten om me te laten verassen en een fantastisch tijd te hebben met elkaar!!!

  • Erik zegt op

   Rob Penders, altijd spannend, een nieuwe bestemming. Een geweldige tijd zal het ongetwijfeld worden!

   Het ‘verassen’ is in Thailand een bijzondere gebeurtenis, en in de dorpen meestal in het openbaar. Loop gerust achter de stoet aan en zie hoe men dat hier doet tegenover de wat formele plechtigheid die het in het westen is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website