sek_suwat / Shutterstock.com

Wie graag wil shoppen kan zich uitleven in Bangkok. De winkelcentra in de Thaise hoofdstad kunnen zich meten met bijvoorbeeld die in Londen, New York en Dubai.

Een winkelcentrum in Bangkok is niet alleen om te winkelen, het zijn complete entertainmentcentra waar je kan eten, naar de bioscoop gaan, bowlen, sporten en schaatsen. Er is is zelfs een winkelcentrum met een drijvende markt.

Zorg dat je een goed gevulde creditcard bij je hebt. Bezit je die niet? Geen punt, kijken kost niets.

1000 Words / Shutterstock.com

1. Siam Paragon

Siam Paragon is het meest luxueuze winkelcentrum in Thailand en staat in het hart van Bangkok, waar welgestelde locals en buitenlandse toeristen samenkomen om hun geld uit te geven. Het winkelcentrum biedt internationale high-end modemerken, horloges en luxe auto’s zoals Maserati.

Je kan hier gemakkelijk een dag doorbrengen. Bezoek ook de trendy foodcourt op de begane grond met heerlijk eten van vele bekende restaurants in Thailand, het overdekte zeeaquarium en de bioscoop van wereldklasse op de bovenste verdieping: Paragon Cineplex met een gigantisch IMAX bioscoopscherm.

 • Vervoer: BTS Skytrain, stap uit Siam op station.
 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.

siiixth / Shutterstock.com

2. CentralWorld

CentralWorld is een van de grootste winkelcentra en in tref je het centrum van Bangkok. Dit bekende winkelcentrum bestaat uit meer dan 100 internationale restaurants en cafés, verschillende soorten winkels, variërend van speelgoed, modieuze kleding tot meubels en woondecoratie. Op de bovenste verdieping is er ook SF World Cinema en zelfs een overdekte ijsbaan.

 • Vervoer: BTS Skytrain, uitstappen op het Siam- of Chitlom BTS-station.
 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur.

TK Kurikawa / Shutterstock.com

3. Central Embassy

Central Embassy is een ultra-luxe lifestyle-winkelcentrum, hier tref je een verzameling luxe designerwinkels aan zoals Gucci, Prada of Versace en verfijnde restaurants die je zeker de beste eetervaring zullen bieden. Eathai op de begane grond staat ook bekend als de chique foodcourt, waar je kunt genieten van een selectie van traditionele Thaise straatgerechten uit het hele land.

 • Vervoer: BTS Skytrain-stations Phloen Chit of Chit Lom.
 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.

Panya7 / Shutterstock.com

4. EmQuartier

EmQuartier, gelegen in Phrom Phong, is een van de vele luxe winkelcentra in het centrum van Bangkok. Dit winkelcentrum herbergt vele high-end merken zoals Louis Vuitton, Chanel, Gucci, enz, maar ook een Zara en Uniqlo winkel, evenals lokale merken van Thaise ontwerpers. Het hoogtepunt van dit luxe winkelcentrum is de Restaurant- zone waar je door een indrukwekkend spiraalvormig wandelpad te betreden, bijna 50 restaurants vindt. Ook is er een luxe theater, ‘Quartier Cine-Art’ op de 4e verdieping en ‘het Waterval Quartier’, met een waterval in een atrium.

 • Vervoer: BTS Skytrain naar Phrom Phong.
 • Openingstijden: 10.00 – 22.00 uur.

Foto: ICONSIAM

5. ICONSIAM

ICONSIAM, is een gloednieuw winkelcentrum aan de oever van de Chao Phraya- rivier in Bangkok. Dit winkelcentrum biedt niet alleen hoogwaardige merken, maar ook overdekte drijvende markt met producten uit heel Thailand. Het klapstuk van dit winkelcentrum is het River Park, de grote gemeenschapsruimte aan de oevers van de Chao Phraya-rivier en ICONIC Multimedia Water Features, de hoogste fontein in Zuidoost-Azië. Bovendien zijn er kunstgalerijen tentoonstellingsruimte, waar de bezoekers meer kennis over de kunst uit verschillende culturen kan opdoen.

 • Vervoer: Gelegen aan de Thonburi kant van de Chao Phraya-rivier, kan je Icon Siam bereiken door de BTS naar Saphan Taksin Station (uitgang 2) te nemen en naar de pier te gaan, waar je van 8:00 – 23:30 uur gebruik kan maken van een gratis pendeldienst. Je kunt ook naar het Krung Thon Buri Station (uitgang 1) gaan en een gratis pendelbus nemen van 8 – 12 uur. Er is een gratis bootpendeldienst, van ICONSIAM, bij CAT Telecom, de Si Phraya Pier, of deRatchawong Pier.
 • Er is ookeen rechtstreekse BTS lijn – GOLDEN LINE – die een halte heeft aan de ingang van Icon Siam.

2 reacties op “De 5 beste shoppingcenters in Bangkok”

 1. Louis zegt op

  Misschien zou dit artikel beter de volledige informatie geven.

  Icon Siam is niet enkel met de veerboot en de pendeldienst bereikbaar! Al geruime tijd (dec. 2020) is er een rechtstreekse BTS lijn – GOLDEN LINE – die een halte heeft aan de ingang van Icon Siam.

  • Is er bijgezet, bedankt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website